Újszász szeret: ebben a kisvárosban Karácsonykor is hatalmas szív dobog.

A tömeges karácsonyi ételosztás hagyományát városunkban Komáromi Gyula és családja honosította meg, még 2018 decemberében. Mára már számos jó lelkű ember és szervezet csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy egy tál meleg étellel vendégelik meg embertársaikat az Advent utolsó vasárnapja és Szenteste közötti időszakban. A kezdetben 200 adag ételt elkészítő Komáromi család példáját mára jó szándékú felajánlások egész sora követte.

Idén

a Komáromi család mellett
a Sasa étterem és kávézó
a Sólyom ételfutár
az Újszászi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
a Katolikus Karitász-al együttműködésben

összesen közel 600 adag ételt fog megfőzni és szétosztani származási és vallási különbségek nélkül, a szeretet nevében a Karácsony előtti napokban Újszászon.

Városunk lakossága nevében köszönöm a nagylelkű felajánlásokat! Ismét példát sikerült mutatnunk a közösségi összefogás valódi erejéből!

A február óta üzemelő, napi 300 adag főtt ételt ingyenesen biztosító Népkonyha szolgáltatás mellett ezeknek a szívből jövő felajánlásoknak hála, településünkön minden ünnepi asztalra kerülni fog karácsonyi vacsora.

Kérem figyeljék bejegyzéseimet, és jelezzék felém, vagy Kalóné Sajben Éva alpolgármester felé, amennyiben olyan rászoruló családról tudnak, aki a felajánlásból szívesen részesülne.

 

Fotó: facebook

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.