Mozgalmas őszön van túl egyesületünk!

Augusztusban a tanév kezdete előtti héten az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola leendő elsőseinek a már hagyományos gólyatáborában a TÁMOP 6.1.2 EGÉSZSÉGNEVELÉSI pályázathoz kapcsolódóan egészségnapokat szerveztünk, ahol a kis diákok egészséges ételeket készítettek, amit tízórai idején jóízűen el is fogyasztottak. A hét folyamán sokat sportoltak, mozogtak, vetélkedtek, tornáztak.

Szeptemberben az Európai Diáksport Napja alkalmából támogattuk a legkiválóbb sportos tanulóinkat. A leggyorsabban futó általános iskolás gyermekeket korosztályonként megajándékoztuk egy-egy gyümölcscsomaggal.

 

 

Ebben a hónapban településünk legfontosabb eseményének, a városnapnak kapcsán, Újszászra látogatott testvértelepülésünk, Csíkcsicsó küldöttsége is. A vendégek között nagy örömünkre köszönthettük a Kájoni János Általános Iskola igazgatónőjét, tanárait és tanulóit. Ebből az alkalomból kézműves foglalkozást szerveztünk a vendég és az újszászi gyermekek számára, ahol Kovács Nándorné Zsuzsi ötlete alapján és értő felügyelete mellett filc anyagból kitűzőt készítettünk.

November 24-én a Budapesti Operettszínházba a János vitéz előadásra látogatott el egyesületünkből 40 gyermek és 6 nevelő. Boldogan mondhatom, hogy szívet-lelket gyönyörködtető előadást láthattunk. Felejthetetlen élmény volt látni Bodrogi Gyulát francia királyként, vagy Dolhai Attilát Kukorica Jancsi szerepében. Nagy örömünkre szolgált, hogy a gyermekeket megajándékozhattuk ezzel a csodával, amit a látottak és hallottak adtak nekik, nekünk.

 

 

Egyesületünk kezdeményezésére november utolsó heteiben az általános iskolában gyűjtést szerveztünk településünk rászoruló gyermekei számára, Legyél Te is ajándékozó, legyél Te is jó címmel. Ezzel az „akcióval” kapcsolódtunk a Biciklis Mikulás kezdeményezéshez. A több doboznyi adományt elvittük a Városi Könyvtárba, ahonnan a lelkes önkéntesek juttatják el a hátrányos helyzetű gyermekek számára és boldogságára a sok édességet, könyvet és játékot.

 

 

December 14-én a Vörösmarty kupa díjátadásán a legjobbak teljesítményét ajándékcsomag átadásával fogjuk támogatni.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni Dobozi Róbert polgármesternek és Újszász Városi Önkormányzat Képviselő-testületének, hogy egyesületünknek az idei évben is támogatást nyújtottak. A sok boldog szempár csillogása a bizonyíték arra, hogy jó helyre került támogatásuk.

Pomázi Melinda
az Újszászi 4H Egyesület elnöke

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.