2022: Budai Ivett

 

 

Budai Ivett 1994. május 16-án született Szolnokon. Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában eltöltött nyolc éve alatt rengeteg élménnyel gazdagodott és a későbbi tanulmányait is itt alapozta meg. Szívesen emlékszik vissza a táborokra, a szakkörökre, a matek korrepetálásokra és az iskolai színházi előadásokra is, melyek nagyon sokat hozzátettek a személyiségéhez. Már gyermekként is gyakran narrátori szerepeket osztottak rá az iskolai ünnepségeken.

A szolnoki Tiszaparti Gimnáziumban megszerzett érettségi után, felvételt nyert az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági szakára, ahol közgazdász végzettséget szerzett. Felsőfokú tanulmányai után, 2017-ben kezdte el a televíziózást, amikor gyakornokként állást kapott az Echo TV-nél. A legalsó lépcsőfokról indult, szerkesztők keze alá dolgozva, folyamatosan sajátította el a műsorvezető szakma csínját-bínját. Először sportszerkesztőként, majd szerkesztő-riporterként, és most hírolvasóként is lehetőséget kapott bizonyítani tehetségét.

A kedvenc mondása, amit gyerekkorában a nagymamája is sokat mondogatott neki, hogy „Teher alatt nő a pálma”. Ez a mondat azóta is az élet minden területén motiválja és átsegíti a nehezebb kihívásokon is. Ivett, fiatal kora ellenére, mára már tapasztalt műsorvezetőnek számít a szakmájában. Szorgalmas, tehetséges, intelligens fiatal, aki tevékenységével Újszász Város jó hírnevét öregbíti.

 

2022: Czétényi Krisztián

 

 

Czétényi Krisztián 2003. március 09-én született Szolnokon. Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában eltöltött nyolc éve után a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakközép Iskola tanulója lett. A kőműves szakmunkás bizonyítvány megszerzése után, jelenleg az érettségire készül.

Tanulmányai mellett a sport az, ami kiemelkedő szerepet tölt be az életében. Már egészen kicsi korától kezdve nagy érdeklődést mutatott a különböző harcművészetek iránt. Ebben nagy hatással volt rá édesapja, akivel közösen gyakoroltak és jártak el együtt edzésekre. Krisztián kipróbálta magát a boksz, a Tahi-box, az MMA, és a K1 küzdősportokban is. Mély alázattal, kitartással és szorgalommal vette az akadályokat a kemény edzéseken.

Később újabb sportágak felé is nyitni kezdett, mindegyikben szép eredményeket tudhat magáénak. Czétényi Krisztián, amellett, hogy kétszeres diákolimpiai bajnok fekvenyomásban, a Szolnok Város Amatőr Bajnokságon II. helyezést ért el karbirkózásban, azaz szkanderben. Az iskolai street workout bajnokságot I. helyezéssel, míg a 2022. április 20-án Szikszón megrendezett Fekvenyomó Diákolimpiát II. helyezéssel zárta. Mindezek mellett sikeres lábtoll-labdázó is. A 2022. április 4-én Kistelken megrendezett országos döntőben szintén diákolimpiát nyert csapatával.

Szorgalma és kitartása példaként szolgálhat kortársai számára.

 

2022: Dr. Szabó Edina

 

 

Dr. Szabó Edina 1994. július 3-án született Szolnokon. A szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban megszerzett érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán kezdte meg egyetemi tanulmányait. Kiváló minősítéssel szerezte meg 2016-ban a vegyészmérnök szakképzettséget, 2018-ban pedig a gyógyszervegyész-mérnöki mesterdiplomát. Doktori fokozatát 2022-ben a BME Oláh György Doktori Iskola oktatási programján szerezte meg summa cum laude minősítéssel.

Egyetemi tanulmányai alatt kétszer részesült „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíjban. A doktori képzése során megnyerte az Új Nemzeti Kiválóság Program Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíját. 2017-ben a Tudományos Diákköri Konferencia, Kémiai technológia szekciójában II. helyezést, 2021-ben a BME Doktori Tanácsa által meghirdetett BME Kutatói Pályázaton III. helyezést, a XIV. Clauder Ottó Emlékverseny, Gyógyszertechnológia II. szekciójában pedig I. helyezést ért el.

Tanulmányi sikerei mellett aktív szerepet vállalt a Budapesti Műszaki Egyetem közéletében is. 2016-tól a Műegyetemi Vívókör alapító tagjaként és edzőjeként, továbbá a Műegyetemi Atlétikai és Football Club Vívó Szakosztályának szakosztályvezetőjeként és edzőjeként tevékenykedik.

Húsz idegen nyelvű közlemény első szerzője, illetve társszerzője. Továbbá hét szóbeli és négy poszter előadást tartott hazai és nemzetközi konferenciákon.

Edina sikert sikerre halmoz. Legutóbbi elismerését 2022. szeptember 15-én, tehát két nappal ezelőtt kapta kézhez. A Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma döntése alapján elnyerte a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat.

Dr. Szabó Edina szorgalmával, tudásával, teljesítményével kiemelkedik Újszász Város fiataljai közül.

 

2021: Dr. Bogár László

 

 

Dr. Újszászi Bogár László Szolnokon született 1988-ban. Újszászon járt általános iskolába, majd Szolnokon érettségizett a Varga Katalin Gimnáziumban, a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett mesterszakos diplomát. Doktori fokozatát 2018-ban, az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskola alkalmazott nyelvészeti oktatási programján szerezte summa cum laude minősítéssel.

Gyermekkorától kezdve különös kötődése volt a művészethez. A Szép Magyar Beszéd versenyeken minden korosztályban kiérdemelte a Kazinczy emlékérmet, sőt Arany Kazinczy Jelvényben részesült. 2009-ben köztársasági ösztöndíjat kapott. Tanulmányai alatt négyszer nyerte el a Magyar Köztársaság Jó Sportolója – Jó Tanulója címet. 2010-ben Kodolányi-díjjal jutalmazták. 2011-ben a Corvinus Egyetem részesítette ösztöndíjban. 2012-ben egy szónokversenyen elnyerte a Magyar Rádió Különdíját, majd Újszász Város Kulturális Díját. 2012–től 2019-ig a Kossuth Rádió „Tetten ért szavak”, majd az Édes anyanyelvünk című műsorának bemondója volt. Fontosnak tartotta, hogy újszászi származását hangsúlyozza, ezért publikációiban és a rádióban az Újszászi Bogár László nevet használja.

Közel tíz évig volt válogatott lábtoll-labdázó, ahol ugyancsak szép sikereket ért el. Volt felnőtt, ifjúsági, serdülő és diákolimpiai bajnok is. Magyar válogatottként világbajnoki IV. helyezéssel, illetve a Hungarian Openen kétszeres győzelemmel büszkélkedhet.

A tudományos életben 2011-től vesz részt aktívan. 2015-ben az ELTE Innovatív kutatója versenyen II. helyezést ért el. 2019-ben A meggyőzés tudományának üzleti gyakorlata alcímmel jelent meg Győzz meg és uralkodj! című könyve. Meggyőzés-technikai modelljét tanítják a Dubai egyetemen. Számos nagyvállalat rendszeresen meghívott szakértője,

A Corvinus Egyetemen és az ELTE-n tanít meggyőzés- és befolyásolás technikát.

 

2021: Dr. Boros Péter

 

 

1990-ben született. Újszászon nőtt fel. Általános iskolai tanulmányait a nagykerti iskolában, az általa mélyen tisztelt Pék Tamás osztályfőnök irányítása alatt végezte. Tanulmányait a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium matematika tagozatán folytatta. 2011-ben szerezte meg közgazdász alapdiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságelemzés szakán. Matematikus-közgazdász mestertanulmányait is itt, illetve az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végezte. A PhD doktori fokozatot a Corvinus Egyetem Közgazdasági és Gazdaságinformatikai Doktori Iskolájában szerezte meg summa cum laude minősítéssel. Az alap- és a mesterképzés alatt demonstrátorként, majd doktorjelöltként több tantárgyat is oktatott a kezdő egyetemi hallgatóknak.

Kiemelkedő egyetemi tanulmányai idején 2011-ben és 2013-ban „Az egyetem kiváló hallgatója” díjban részesítették. 2012-ben kiváló oktatói munkája elismeréseként Kocsis Éva díjjal jutalmazták. Publikációi neves szakfolyóiratokban jelennek meg.

Gyakornoki munkáját a Magyar Nemzeti Banknál végezte. Szakterületén elismert, jó szakemberré vált. Négy évig egy amerikai befektetési bankban dolgozott. 2015-ben három hónapot töltött New Yorkban, ahol az aktuális banki stressz tesztekkel foglalkozott. 2017 novemberétől a BlackRock alapkezelő pénzügyi tanácsadói csapatában dolgozik, vezető pozícióban. Munkája miatt közel egy évet Frankfurtban, több hetet Londonban töltött, ahol számos európai és amerikai nagybankot, illetve európai szabályzó szervet támogatott munkájával, kiemelkedő szakmai tudásával. 2020-ban a vállalat funkcionális bizottságának tagja lett, amelynek célja a 800 fős iroda irányítása.

Tanulmányai és munkája mellett hobbija a sport. Általános iskolásként ismerkedett meg a lábtoll-labdázással. Több korcsoportban szerzett országos bajnoki címet, és többször volt tagja a magyar lábtoll-labda válogatott csapatnak. Csapattagként európai bajnokságon első, világbajnokságon kétszer is negyedik helyezést ért el. 2009 és 2012 között négyszer érdemelte ki a Magyar Köztársaság Jó Sportolója – Jó Tanulója címet.

Dr. Boros Péter szorgalmával, tudásával, átlagon felüli teljesítményeivel kiemelkedik Újszász Város fiataljai közül. Életpályája nagy karriert futott be. Méltán lehetünk büszkék sikerére, tehetségére.

 

2021: Dr. Kovács László

 

 

Dr. Kovács László 1991-ben született Szolnokon. Általános iskolai tanulmányait Újszászon végezte. Kiskorától kezdve kiemelt figyelmet fordított a természetvédelem, a környezetismeret, az állatok és a földrajz felé, emellett a kémia és a biológia tantárgyakban is jeleskedett.

Középiskolásként a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium kémia-biológia tagozatos tanulója volt. Ekkor már jól tudta, hogy élethivatásául az állatorvoslást választja.

A budapesti Állatorvos tudományi Egyetemen 2017-ben állatorvosként végzett, „cum laude” minősítéssel. Már egyetemi évei alatt is a baromfi-egészségügy volt a legkedveltebb területe, ezért a diploma megszerzése után egy nagy pulykatelepen, a szarvasi Gallicoop Zrt-nél kezdett el dolgozni. A munkája mellett brojlercsirke telepek állategészségügyi szaktanácsadójaként is tevékenykedik, de horvátországi és szlovéniai baromfi egészségügyi problémákkal is megkeresik a termelők. Másoddiplomáját mint baromfi-egészségügyi szak állatorvos szerezte meg.

Emellett Újszászon magánpraxist kezdett el a kisállat-gyógyászat területén. Az újszászi és a környező települések lakói segítőkész emberként jellemezték, akit végtelen szerénysége miatt csak szeretni lehet. Munkáját dr. Gácsi János és dr. Sulyok Attila állatorvos segítették. Tisztelettel és köszönettel vette tőlük tanácsaikat, tanításukat.

2019 augusztusában az Állatorvos tudományi Egyetemen kezdett el dolgozni. Az ötödéves állatorvostan-hallgatók számára magyar és angol nyelven baromfiállomány-egészségügyet oktat. Gyakorlati képzéseket is tart.

2020 júliusától a magán állatorvosi tevékenysége csak a baromfitelepek állategészségügyi ellátásra terjed ki, ezért az újszászi kisállatgyógyászati praxisát fel kellett adnia.

2021 áprilisától Komáromban él, és onnan járja az országot.

Dr. Kovács László folyamatosan képzi magát. Tavaly szeptemberben kezdte el a PhD munkáját az Állatorvos tudományi Egyetemen. A bécsi egyetemen az európai baromfi specialista szakkollégium rezidenseként tevékenykedik. Szakmai tudását belföldi továbbképzéseken és külföldi konferenciákon igyekszik folyamatosan bővíteni.

Különböző szakmai folyóiratokban angol és magyar nyelven jelenteti meg publikációit a baromfifajok fertőző megbetegedéseiről, illetve a nagyüzemi baromfitartásban jelentkező tartástechnológiai problémákról.

Az Újszászi Híradó hasábjain is gyakorta olvashatták nevét a város lakói, hiszen több alkalommal írt cikkeket, amelyek az emberek védelmére, betegségek megelőzésére irányultak.

 

2021: Kovács Gábor

 

 

Kovács Gábor 1995-ben született Szolnokon. Tehetsége és érdeklődési köre miatt már az óvodában felfigyeltek a fiúra. Ekkortájt kapott egy csillagászattal kapcsolatos mesekönyvet, amit rongyosra olvasott, lapozgatott. Már akkor tudta, hogy csillagász lesz.

A helyi iskola diákjaként nagy hatást gyakoroltak rá tanárai, Kovácsné Marosi Katalin tanítónő, Káló István tanár, aki a számítástechnika világába vezette be, és Utasi Katalin tanárnő. Matematika, fizika versenyekre járt, később a kémia is a kedvenc tantárgyai közé került. A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban további sikeres versenyeredményekkel büszkélkedhetett.

Érettségi után az Eötvös Loránd Tudományegyetem fizika alapszakára került, ahol a közügyekben is aktívan kivette a részét. Másfél évig a Magyar Fizikus Hallgatók Egyesületének elnökségi tagja volt. Két éven keresztül mentorálta a frissen felvételt nyert hallgatókat is. Az egyetem mellet egy magyar szerkesztésű, angol nyelvű folyóirat munkálataiban is részt vett.

Kiemelkedő tanulmányi eredményei közé tartozik a 2016-os ELTE TTK Csillagász Tudományos Diákköri Konferencia, ahol 1. helyezést ért el dolgozatával.

2019-ben megszerezte csillagász mesterdiplomáját kiváló minősítéssel. Okleveles csillagászként a doktori programban dolgozik a Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetben. Kutatási területe a pulzáló csillagok numerikus modellezése.

A doktori munka részeként az ELTE-n különböző csillagászati témában jelenleg is órákat tart. Konferenciákra jár, saját kutatásainak eredményét tudományos cikkekben publikálja, előadja.

Kovács Gábor a jövő számára nemcsak a szakmai, csillagászati értékeket hirdeti, hanem azt az üzenetet is örökségül adja, hogy ha egy gyereknek egy hivatás az álma, akkor sok, kitartó munkával elérheti azt, és sikeres is lehet benne!

Újszász város lakossága, méltán lehet büszke rá!

 

2021: Vachal Krisztina

 

 

2001-ben született Szolnokon. Tanulmányait az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában kezdte meg, ahol nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhetett. Az általános iskola után a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban folytatta középiskolai tanulmányait, ahol 2020-ban érettségi bizonyítványt szerzett.

A sport is mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kisgyermekként ismerkedett meg a lábtoll-labdázással, amiben kiemelkedő sikereket ért el. Szorgalmasan járt edzésekre, edzője tanácsait mindig szem előtt tartotta.

Kitartása és teljesítménye miatt többször képviselhette Újszászt nemzetközi és világversenyeken is.

A 2017. évi hongkongi világbajnokságon csapatban világbajnoki V. helyezett, míg egyéniben világbajnoki IV. helyezett lett.

2019-ben Franciaországban a világbajnokságon női csapatban III., női párosban és vegyes párosban IV., női egyéniben V. helyezést ért el.

2018-ban majd 2019-ben is az év legjobb felnőtt női és ifjúsági játékosának választották.

Mindezek mellett felnőtt I. osztályú lábtoll-labdázó, aranyjelvényes ifjúsági lábtoll-labdázó, huszonötszörös magyar válogatott, nyolcszoros diákolimpiai bajnok és kilencszeres felnőtt bajnok.

Távlati tervei között szerepel mindenekelőtt a továbbtanulás, a jogosítványszerzés, illetve minél több világbajnokságon képviselni Magyarországot, és természetesen Újszászt.

 

2019: Pomázi Bálint

 

 

Pomázi Bálintot a sport, terén nyújtott országos és nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége Díjban részesíti. 

Pomázi Bálint kilenc évesen kezdett el sportolni. Általános iskolás korában több sportot is kipróbált, focizott, futott, majd elkezdett evezni. Ez utóbbit a válogatottságig vitte. Már általános iskolás korában bejárt a szolnoki Tisza Evezős Egyesületbe. Tanítás után heti 5 alkalommal járt edzésre, ami nem csak neki, de a családjának is hatalmas áldozatot jelentettt nap edzésre. A sport mellett maradt azért ideje a tanulásra is. A 8 éven át kitűnő bizonyítványának eredményeként középiskolai tanulmányait a Szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban folytatta. A sport iránti elkötelezettsége gimnazista évei alatt is megmaradt, de akkor már naponta kétszer, tanítás előtt és tanítás után is részt vett az edzéseken. Ennek a kitartó munkának hamarosan meglett az eredménye. Sorban hozta a szebbnél szebb eredményeket, érmeket, sikereket. Hazai versenyeken rendszerint a dobogó legfelső fokára állhatott, de a legbüszkébb mégis arra, hogy méltóképpen képviselte országát, egyesületét, családját a csehországi Brno-ban az Olimpiai reménységek versenyén és szintén Csehországban 2018-ban, ahol Ifjúsági Világbajnokságon versenyezhetett. 

A sport küzdőszellemre nevel, az ember önmagának való legyőzése a cél. A tanulás mellett ez a küzdőszellem is hozzásegítette Bálintot ahhoz, hogy a számtalan versenye mellett sikeresen felkészüljön az érettségire és végül felvételt nyerjen a Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus szakára. A sportot nem adta fel. Hétvégén, ha hazajön, első útja családjához vezet, de aztán irány az edzés. Ezen a hétvégén is versenyen vett részt Velencén, felnőtt országos bajnokságon, ezért a díjat édesapja, Pomázi János vette át. 

 

2019: Kovács István

 

 

Kovács Istvánnak a tudomány terén nyújtott országos és nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége Díjat adományoz. 

1991-ben született Szolnokon. Újszászon járt általános iskolába majd középfokú tanulmányait a Verseghy Ferenc Gimnáziumban végezte. Ebben az időszakban matematikai versenyeken vett részt. Általános iskolás korától kezdve sakkozni tanult, és tagja volt az UVVSE sakk csapatának, ahol a megyei és időnként az NB II-es csapatban is játszott. 11-edikes korában részt vett egy innovációs kiállításon és versenyen, ahol egy társával ködkamrát fejlesztett. Ezt a munkáját helyi vállalkozók: Oláh Béla és Bálint Ferenc különböző felszerelésekkel támogatták. 

2010-ben felvételt nyert a Budapesti Műszaki Egyetem matematika szakára, ahol 2015-ben matematikusként végzett. 2015-ben beiratkozott a BME informatikus karára doktorandusz hallgatónak, ahol 2018-ban végzett. Jelenleg doktori disszertációján dolgozik. 

2012-től 2013-ig három különböző kutatási területen 3 első helyezést és egy 2. helyezést ért el az Országos Tudományos Diákkör által meghirdetett pályázatokon. 2012 és 2013-ban 2. helyezést ért el a nemzetközi egyetemi hallgatók matematikai versenyén. Kétszer volt az egyetem kiváló hallgatója, illetve kétszer nyert el Köztársasági Ösztöndíjat. 

2015-ben Pro Scientia aranyérmes lett az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon elért első helyezéseiért. 

2015-ben az egyetemi hallgatók körében kiemelkedő tudományos teljesítményéért megkapta a Boyai társulat Rényi Kutató díját. 

Tudományos szakterülete a geometriai modellezés, digitális alakzatrekonstrukció és a kombinatorikus geometria. 

2015-ben bekerült a Templeton programba, aminek keretében lehetősége volt a tudományos élet és az ipar fontos szereplőivel találkoznia. 

Jelenleg egy magyarországi startup cégnél (Shapr3D) matematikusként és programozóként dolgozik. 

Emellett a műszaki egyetem Informatika tanszékén végez tudományos munkát, amihez kapcsolódóan folyóiratokban publikál szerzőtársaival, illetve ezen témákban többször tartott különböző nemzetközi konferenciákon előadásokat.  

Hobbija a gasztronómia, a fermentálás és a sörfőzés. 

 

2019: Dr. Farkas János

 

 

Dr. Farkas Jánost, a tudomány, terén nyújtott országos szinten kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége díjban részesíti. 

1994.05.30-án született Szolnokon. 

Általános iskolai tanulmányait az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában végezte, nyolc évig kitűnő eredménnyel. 2008-ban felvették a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium Természettudományos tagozatára. Már a gimnázium második évében megszilárdult benne az elhatározás, hogy orvos lesz belőle 2012-ben érettségizett kitűnő eredménnyel, és felvételt nyert a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára. 

A Semmelweis Egyetem hat éve alatt több tanulmányi versenyen is részt vett; Legjelentősebb Tanulmányi versenyeken elért eredményei: 

A Semmelweis Egyetem Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet, másodéveseknek hirdetett tanulmányi versenyén elért IV. helyezés 2014-ben, továbbá a Semmelweis Egyetem II. sz. Patológiai Intézet, Krompecher Ödön Patológia Versenyén elért II. helyezés (2015) 

Harmadévtől egészen az egyetem végéig tudományos diákköri kutatómunkát végezett, melynek témája: az autizmussal összefüggő központi idegrendszeri elváltozások mikroszkópos vizsgálata állatmodellek segítségével. 

Mindemellett négy évig az Anatómiai Intézet demonstrátora volt. Rendszeresen részt vett az oktatómunkában, első- és másodéves hallgatóknak gyakorlatokat tartott. Ötödéves korában döntötte el, hogy az orvosláson belül a gyermekgyógyászattal szeretne foglalkozni. 

2018 júniusában summa cum laude eredménnyel diplomázott, szeptembertől a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán dolgozik rezidensként sokak örömére. 

 

2019: Farkas Lilla

 

 

Farkas Lillát a sport, és a tudomány, terén nyújtott országos és nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége díjban részesíti 

Az általános iskolai tanulmányait az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános iskolában végezte, középiskolába a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumba járt. Tanulmányait 12 éven keresztül kitűnő eredménnyel végezte.  Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos hallgatója gazdálkodási és menedzsment szakon, ahol szintén csaknem kitűnő tanulmányi átlaggal zárta az előző félévét is.  Ezidáig hétszer érdemelte ki a „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” díjat. Ehhez mind a tanulmányi munkában és a sportban is a kiválók között is a legkiválóbbnak kell lenni. 

Lilla 2009 júniusában kezdett el lábtoll-labdázni az Újszászi Vasutas Városi Sportegyesületben. Tízszeres magyar válogatott, hazai, nemzetközi és világversenyeken szép sikereket ért el. Több korcsoportban végzett az élmezőnyben, többnyire első helyen. Négyszeres országos bajnok. A világbajnokságokon is sikeresen szerepelt. Auguszusban tagja volt az franciaországi világbajokságon bronzérmes női csapatnak. 

2015 októbere óta újabb sportágban is kipróbálja magát. Triatlonozik az abonyi Fergeteg Triatlon Sportegyesületben. Rendszeresen indul triatlon, duatlon és futóversenyeken, országos bajnokságokon és ranglista versenyeken. Többször jutott be atlétika és mezei futás országos döntőjébe is. Páratlan szorgalommal és hatalmas erővel, kitartással küzd céljai eléréséért. 

 

2019: Baranyi Gábor Benő

 

 

Baranyi Gábor Benőt a művészetek terén nyújtott országos és nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége Díjban részesíti. 

Baranyi Gábor Benő 1987-ben született Szolnokon. Általános iskolai tanulmányait Újszászon végezte, majd Nyíregyházán, és Egerben folytatta. Elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, majd számtalan kurzuson vett részt, hogy képezze magát, tudását gyarapítsa. 

Baranyi Gáborra úgy emlékeznek az általános iskolai osztálytársai, mint a fura fiú, aki almalét ivott víz helyett. De a világ máshogy ismeri. Gábor még Újszászon tervezte el, hogy filmrendező lesz, és bár igaz, hogy ehhez el kellett hagynia a várost, gyökereit sosem felejtette el. Első filmjeit újszászi gyermekkori barátaival készítette. Ezek a mai napig féltve őrzött felvételek. Dolgozott a Magyar Televízió stábjában, és sosem tévesztette el a célt: filmrendező akart lenni. Legsikeresebb filmje a Bújócska, amivel akármelyik fesztiválon, seregszemlén indult, sosem jött haza üres kézzel. Több mint 20 hazai és külföldi nemzetközi filmfesztiválon játszották, összesen 12 díjat kapott érte.  Vetítették Amerikában, Brazíliában, sőt, még Nigériában is! Több fesztiválon is elnyerte a közönség díját, ami talán a legrangosabb dolog egy rendező életében. 2018-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma Új Nemzeti Kiválóság ösztöndíjban részesítette. 

Ugyanebben az évben Szepszis című történelmi nagyjátékfilm terve a Raindance nemzetközi filmfesztivál pitch fórumán második helyezést ért el. Ugyanezt a filmtervet később a Filmjus Alapítvány és a Magyar Média Mecenatúra is támogatta. Jelenleg azon dolgozik, hogy ez megvalósulhasson. 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.