A lengyelországi Pustkow-Osiedle-ben rendezik a 6. Lábtoll-labda Európa-bajnokságot. Az első nap a férfi és női csapatok mérkőztek. Két aranyéremmel kezdtek a magyarok. A nőknél a nagykanizsai tinik: Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma és a cserszegtomaji Mile Alexandra izgalmas mérkőzésen nyert a Szlovákiát képviselő királyhelmeciek – Bagos Viktória, Muszka Beatrica, Pribula Éva ellen. 3. Lengyelország.

A férfiaknál az Újszászi VVSE játékosai, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor képviselték Magyarországot. A selejtezőben Finnországot, Franciaországot és Lengyelországot győzték le. Az elődöntőben Szlovákiát verték 2-0-ra. A döntőben Németország volt az ellenfél. Az első játszma megnyerése után a másodikban a németek ragadták magukhoz a kezdeményezést. 20-18-nál játszmalabdájuk is volt. Ezt sikerült hárítani és 23-21-re a győzelmet is megszerezni.

 

Az Újszászi VVSE Európa-bajnok csapata: Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Fehér János edző, Becskereki Sándor és Tóth Gábor

 

Magyarország - Szlovákia női csapat döntő

 

Újszászi támadás a férfi döntőben

Fotó: Fehér Judit

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.