Bronzéremmel tért haza Franciaországból, a normandiai Cantaleuból az Újszászi VVSE Becskereki Sándor, Fehér János, ifj. Fehér János, Herczeg Gábor, Tóth Gábor összeállítású lábtoll-labda csapata a hét ország tizenöt csapatának részvételével május 26-28-án megrendezett 4. French Openről. A háromnapos versenyen a csapatok a tenisz Davis Kupa mérkőzésekhez hasonló módon egy egyénit, egy párost és egy hármast játszottak, majd egy páros és egy egyéni következett. Egy játékos maximum három mérkőzésen szerepelhetett. A 15 csapatot négy csoportba sorsolták. A körmérkőzések után a csoportok első és második helyezettjei jutottak a legjobb nyolc közé. Újszász a másik magyar résztvevővel, a kétszeres French Open győztes Borjád SE-vel kezdett, és kemény mérkőzések után Tóth Gábor és Herczeg Gábor egyéni, a Becskereki Sándor, ifj. Fehér János páros és a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor hármas győzelmével 4-1-re nyert. A második mérkőzésen a Canteleu-Bulgária vegyes csapat következett. Az 5-0-ás eredmény Becskereki Sándor és ifj. Fehér János egyéni, Fehér János, ifj. Fehér János és Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros, valamint a Becskereki Sándor, Fehér János, ifj. Fehér János hármas győzelmei után alakult ki. Utána a Peter von Rüden edzette tehetséges fiatalokból álló német Flying Feet Haspe következett. Ellenük is 5-0 lett az eredmény. Herczeg és Tóth egyéniben, Becskereki-Herczeg és ifj. Fehér-Tóth párosban, Becskereki Sándor, ifj. Fehér János, Tóth Gábor pedig hármasban nyert. Az első napot három győzelemmel, csoportelsőként zárta a csapat.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Farkas Martina, Fehér János, ifj. Fehér János, Jordan Stavridis

 

A második napon újabb három mérkőzésen a legjobb négy közé jutás volt a tét. A Kare Jantunen, Pekka Marjamäki, Teemu Marjamäki, Petri Väkeväinen összeállítású finn csapat volt az első ellenfél. Becskereki Sándor és Tóth Gábor játszotta az egyéniket, Herczeg Gábor, Tóth Gábor és Becskereki Sándor, ifj. Fehér János a párosokat, Becskereki Sándor, Fehér János, ifj. Fehér János, Herczeg Gábor pedig a hármast. Mind az öt mérkőzés újszászi győzelemmel fejeződött be. Nem járt jobban a görög Serios és a párizsiak vegyes csapata sem. Ők is 5-0-s vereséggel fejezték be a meccset. A csoportelsőségért a Shenzhen városából érkezett kínai ifjúsági válogatott volt az ellenfél. A magyarok minden erőfeszítése ellenére az ázsiaiak 4-1-re nyertek. A becsületpont a Becskereki Sándor, ifj. Fehér János – Zhu Gui Liang, Cai Heng Sheng 21-17, 21-13 második páros mérkőzésen született. Az újszászi csapat csoport másodikként jutott az elődöntőbe, ahol nem más, mint a kínai ifjúsági női válogatott volt az ellenfél. A nagyon látványosan talpaló és ollózó kínai lányok 3-2-re győztek. A legizgalmasabb és leglátványosabb a hármasok küzdelme volt, amelyet a közönség lelkes biztatása mellett az újszásziak nyertek. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Peng Juahai, Lin Xin Thing, Liang Ying Ying 21-18, 22-20. A másik győzelem Herczeg Gábor nevéhez fűződik. Herczeg Gábor – Liang Ying Ying 21-11.

A két kínai csapat a sportág minden szépségét bemutató döntőjén a fiúk nyertek 4-1-re. A harmadik helyért a két magyar csapat mérkőzött. Tóth Gábor nagy küzdelemben 2-1-re verte Kleics Dávidot. A párosban és a hármasban a borjádiak voltak a jobbak. A Becskereki Sándor, ifj. Fehér János páros egyenlített. A döntés a Herczeg Gábor – Himmer János mérkőzésre maradt. A ritkán egyéniző Himmer kezdett jobban. Végig 5-6 ponttal vezetett, amit Herczeg 20-20-ra egyenlített, majd 22-20-ra nyert is. A második játszma végén Herczeg Gábor hálós talpalásait Himmer nem tudta hárítani. Herczeg 21-18-ra, Újszász 3-2-re nyert, és lett harmadik.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.