2015. szeptember 5. IV. forduló

Újszász – Tiszafüred 2-1 (1-0)
Újszász, 150 néző. vezette: Kaszala Mihály

Újszász: Nagyistván Ádám - Veréb Viktor, Szarvák Krisztián, dr. Katona Károly, Fekete Tamás, Lengyel András, Rédei Csaba, Juhász Márk, Gazdag Gyula (Simon Ádám), Fodor Gergely, Czibak Tibor (Paplanos Ádám)

Góllövők: Rédei Csaba (28. perc), Czibak Tibor (62. perc)

Nem akármilyen mérkőzésen sikerült kijavítani a múlt heti szajoli vereségünket. A bajnoki címvédő Tiszafüred három győzelemmel kezdett, jelezve ezzel, hogy idén is hasonló terveik vannak. Természetesen a vendégek voltak a találkozó esélyesei, de hazai pályán mindenképpen szerettünk volna meglepetést okozni. Ahogy az várható volt, a fürediek irányították a játékot, többet birtokolták a labdát, helyzetekig is eljutottak, viszont mi is jól kontráztunk, és a pontrúgásaink is veszélyesek voltak. A 28. percben szereztük meg a vezetést Rédei fejes góljával, aki a rosszul kimozduló vendégkapus mellett csúsztatott a kapuba. Ezután akár növelhettük is volna előnyünket, de volt olyan, hogy a gólvonalról tudott menteni a vendégek egyik játékosa. A második félidőre egy még támadóbb szellemű füredi csapat jött ki, próbáltak minél előbb gólt szerezni, de ismét nagyon szervezetten és jól védekeztünk. Egy újabb kontránk viszont eredményes volt, ami után Czibak harcolt ki egy teljesen jogos tizenegyest, amit saját maga értékesített a 62. percben. Nem sokkal ezután pedig pontot tehetett volna a mérkőzés végére csatárunk, ám óriási helyzetben kapu mellé emelt. Az újabb – vélhetőleg mindent eldöntő – gól helyett a 81. percben Bozsó fejelt a kapunkba és szépített, így az utolsó tíz perc nagyon izgalmassá vált. Szerencsére sikerült megtartani az előnyünket, így bravúros győzelmet arattunk a tavalyi bajnok ellen, akik szinte már el is felejtették milyen az a vereség, ugyanis 35 mérkőzésen nem találtak legyőzőre. Ez a siker mindenképpen plusz erőt kell, hogy adjon a továbbiakban. Hétvégén folytatás Karcagon.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.