2014. május 31. XXIX. Forduló

Újszász – Fegyvernek 4-3 (3-0)
Újszász, 150 néző. vezette: Kálé Elemér

Újszász: Kovács György – Farkas Gábor, Szurmai Tibor, Szabó Attila, Lengyel András, Rédei Csaba, Fekete Tamás (Mérész Zoltán), Csernus Csaba, Juhász Márk, Czibak Tibor, Sipos Zsolt

Góllövők: Csernus Csaba (14. perc), Lengyel András 2 (19. perc, 26. perc), Sipos Zsolt (62. perc)

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

A szezon utolsó hazai mérkőzését játszottuk Fegyvernek ellen. Az odavágón elszenvedett csúfos vereség után volt miért visszavágnunk a vendégeknek. Jól kezdtük a mérkőzést, szemmel látható volt az előnyünk iramban és játékban is. A 14. percben szereztük meg a vezetést Csernus góljával, aki Czibak középre passzolt labdáját zúdította a kapuba. Öt perccel később már a második gólunknak örülhettünk, miután Czibak szögletét Lengyel fejelte a hálóba. Ezután sem volt megállás, ismét Czibak volt az előkészítő. Bal oldalról ívelte át a labdát Lengyelnek, aki nem sokat gondolkodott, jó harminc méterről kapásból óriási gólt rúgott a kapu közepébe. Ez a találat valószínűleg a szezon góljára is jó eséllyel pályázna. 3-0-s biztos előnnyel térhettünk pihenőre, bár hozzá kell tenni, hogy a helyzetek alapján lehetett volna nagyobb különbség is. A második félidőben ott folytattuk, ahol abbahagytuk: sorra alakítottuk ki a helyzeteket, idő kérdése volt, hogy mikor szerzünk újabb gólt. A 62. percben ez meg is történt. Sipos találatával már négy gólra nőtt a különbség javunkra. Ezek után talán sokan eljátszottak a gondolattal, hogy valóban visszavághatunk az őszi 9-1-es vereségért, és most mi „tömjük ki” a vendégeket, de sajnos nem így történt. Érthetetlen módon elkezdtünk rohanni előre, még az is támadott, akinek nem ez lenne a feladata. A fegyvernekiek több játékosa is elől maradt, amolyan „minden-mindegy” alapon, és megpróbáltak gólt szerezni. A 65. percben össze is jött nekik, Faragó Zsolt vette be a kapunkat. Ez a gól alaposan megzavart minket, olyannyira, hogy két perccel később Angyal is feliratkozott a góllövők közé, és előnyünk máris kétgólosra csökkent. Még jobban bepánikoltunk, a vendégek meg egyre jobban lelkesedtek és rohamoztak. A 86. percben ismét Angyal volt eredményes, így a végére a sima, többgólos győzelmünk helyett egy szoros, 4-3-as eredmény alakult ki. Bár az eredmény nem tükrözi a látottakat, a helyzetek alapján akár 7-8 gólt is rúghattunk volna. A kiütéses győzelmünk elmaradt, és a végére sikerült izgalmassá tenni a mérkőzést, de így is megérdemelten szereztük meg a három pontot. Az utolsó fordulóban Szajolban lépünk pályára, ami a helyezések szempontjából fontos mérkőzés lesz számunkra.

 

Ifi: Újszász – Fegyvernek 13-2
Góllövők: Molnár András (4), Farkas Antal (2), Mozsár József (2), Paplanos Ákos (2), Szarvák Krisztián (2), Kenyó Márk

Kiütötte tíz emberrel felálló ellenfelét ifjúsági csapatunk.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.