Pályázaton nyert támogatást az újszászi önkormányzat a Hunyadi út felújítására.

 

Hosszú szakaszon megújulhat majd a Hunyadi út
Forrás: Dobozi Róbert/Facebook

 

Mikor kezdődhet el a Hunyadi út felújítása? Ez a kérdés az utóbbi időben többször is felmerült az újszásziakban, sokan a polgármestert is megkeresték felvetéseikkel. A lakosok kérdéseire a városvezető közösségi oldalán egy részletes posztban igyekezett választ adni.

– A Hunyadi út útburkolat szélesítésére és teljes felújítására benyújtott pályázatunk közel kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás nem csak a lakott területet érinti, a tervek szerint a rendőrségtől egészen a Jász útig, településünk határáig megújul az útszakasz. A tervekben az Egészségház előtt egy gyalogátkelőhely létesítése is szerepel – részletezte a sikeres pályázatot Dobozi Róbert, aki hozzátette: a beruházás befejezéséig rendelkezésre álló határidő huszonnégy hónap, a fejlesztésnek 2024. decemberig kell elkészülnie.

A településvezető bejegyzésében részletesen beszámolt a projekt, eddig megvalósult mozzanatait is, majd jelenlegi helyzetről írt.

– A projekt lezárult közbeszerzéssel rendelkezik, az ajánlattevők hiánypótoltatása után a kötelező moratórium miatt legkorábban november 7-én írhatjuk alá a kivitelezési szerződést. Az időjárástól függően ez pedig idén novemberi, vagy jövő tavaszi munkakezdést feltételez, így bőven benne vagyunk a rendelkezésre álló kivitelezési határidőben – utalt a fejlesztés kezdésének idejére Dobozi Róbert.

Forrás: szoljon.hu

 

Mikorra várható a Hunyadi út felújítása?

Tisztelt Újszászi Lakosok!

Mint Önök előtt is ismeretes, Önkormányzatunk a Hunyadi út útburkolat szélesítésére és teljes felújítására benyújtott pályázatunk közel 200.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás nem csak a lakott területet érinti, a tervek szerint a Rendőrségtől egészen a Jász útig, településünk határáig megújul az útszakasz. A tervekben az Egészségház előtt egy gyalogátkelőhely létesítése is szerepel.

A támogatásról szóló döntést 2022. december 14-én kaptuk kézhez, a beruházás befejezéséig rendelkezésre álló határidő 24 hónap, azaz 2024. december.

Többen is érdeklődtek nálam az utóbbi időben a beruházás jelen állapotáról illetve arról, hogy az érdemi kivitelezési munkák mikor kezdődhetnek meg.

Mint minden engedélyhez kötött, EU által támogatott projektnek, a Hunyadi út felújításának is számtalan bürokratikus formaságon kell átesnie, a vonatkozó szabályok értelmében.
Ami eddig történt a projekt kapcsán:

1. A Felhívás és mellékleteinek megjelenése: 2022. év eleje
2. Koncepcióterv elkészül: 2022. június 21.
3. Támogatási kérelem (pályázat) benyújtása: 2022. június 30.
4. Támogatási kérelem hiánypótlásának teljesítése: 2022. július 20.
5. Támogató döntés kézhez vétele: 2022. december 14.
6. Alszámla nyitás projekthez (kötelező): 2023. január vége
7. TSZ kötése: 2023. február 3. (e naptól hatályos a Támogatási szerződés); szerződés alapján megvalósítás tervezett időintervalluma: 2023.02.01 – 2024.12.31.; szerződés szerint a támogatás összege: bruttó 199.982.021,- Ft (100%-os támogatási intenzitással)
8. Műszaki ellenőr kiválasztása, szerződéskötés: 2023. február 17.
9. Kiviteli szintű tervek készítése: 2023. február hónaptól – 2023. július 28.
10. Projektmenedzsment kiválasztása: 2023. március-április
11. Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosításához piaci szereplő kiválasztása: 2023. május-június
12. Közbeszerzési szakértő kiválasztása, szerződéskötés: 2023. június.
13. Nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatása: 2023. július 14-től kezdődik.
14. Áramszolgáltató által jóváhagyás a kijelölt gyalogátkelőhely terveire: 2023. augusztus 24. és 2023. szeptember 23.

A projekt jelen állapotában lezárult közbeszerzéssel rendelkezik, az ajánlattevők hiánypótoltatása van folyamatban. Optimális esetben (ha minden ajánlattevő teljesíti a hiánypótlást és nem kell megismételni a közbeszerzési eljárást) október 23-ai héten hozhat döntést a Képviselő Testület, és a kötelező moratórium miatt legkorábban november 7-én írhatjuk alá a kivitelezési szerződést.

Az időjárástól függően ez idén novemberi, vagy jövő tavaszi munkakezdést feltételez, így bőven benne vagyunk a rendelkezésre álló kivitelezési határidőben.

Van olyan lakos, aki félretéve minden józanságot és korrektséget, azonnali munkakezdést követel tőlem, a sok „felesleges hajcihő” helyett, ahogy ő a kiválasztási eljárásokat, kiviteli terveket, közműegyeztetéseket, hatósági engedélyeket és a kötelező közbeszerzési eljárást hívja.

A 100% támogatásból megvalósuló projekt ezerféle hatósági előírását megkerülni ugyan még az ő kedvéért sem merem, de (ha ez valamit számít) teljes egészében megértem indulatait, sőt egyet is értek vele, hiszen a Hunyadi út felújítása csak egy, a jelenleg folyamatban lévő jelentősebb beruházásaink (könyvtár felújítása, Zagyvaparti Idősek Otthonának energetikai korszerűsítése, főzőkonyha teljes felújítása és bővítése, Vásártér fejlesztése) közül.

Sokkal könnyebb lenne az életünk, ha a jövőben észszerűbben, kevesebb bürokratikus előírás mellett hajthatnánk végre a településünket fejlesztő beruházásokat.

Forrás: facebook | Dobozi Róbert | 2023.10.05.

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.