Önkormányzatunk rutinszerűen, évente többszöri mintavételezéssel vizsgáltatja mindkét artézi kút vízminőségét akkreditált laboratóriummal. A legutolsó mintavétel alkalmával az Abonyi úti Szent Anna kút vízminőségének egy mutatója pozitív irányba mozdult el, ezért a vízminőséget vizsgáló szerv a mélyfúrású kút teljes fertőtlenítését és a vizsgálat megismétlését kérte Önkormányzatunktól.

A kút lezárása az egyeztetések alapján a fertőtlenítés elvégzéséig nem szükséges, de ANNAK VIZE FOKOZOTT ÓVATOSSÁGGAL, HŐKEZELÉS UTÁN FOGYASZTHATÓ!

Kérjük ezért a lakosságot, hogy a fokozott biztonság betartása érdekében a kút vizét csak hőkezelés (forralás) után fogyasszák és az ismételt vizsgálat elvégzéséig kisgyermekek illetve krónikus betegségben szenvedők a víz fogyasztását lehetőség szerint kerüljék.

A mélyfúrású kút teljes fertőtlenítésére hétfőn kerülhet sor.

Ezt követően a kút vize 24 órán keresztül nem lesz fogyasztható, annak mosatása, tisztítása fog megtörténni.

A teljes átöblítést követően a kút vizének használhatóságáról az illetékes szervek a megismételt laboratóriumi vizsgálat eredményének ismeretében hoznak majd döntést.

A MEGISMÉTELT VIZSGÁLAT EREDMÉNYE JÚLIUS KÖZEPÉRE VÁRHATÓ, ADDIG A KÚT VIZE (A FERTŐTLENÍTÉSRE ÉS ÁTÖBLÍTÉSRE SZÜKSÉGES 24 ÓRÁS IDŐTARTAMOT KIVÉVE) HŐKEZELÉSSEL BIZTONSÁGOSAN FOGYASZTHATÓ.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.