Önkormányzatunk egyik fontos feladata a bajba jutott családok átmeneti vagy tartós támogatása. Fizikai és anyagi lehetőségeinken belül mindig próbálunk segíteni a bajba jutottakon, ám az igények szinte minden területen jóval meghaladják a lehetőségeinket.

Egyik ilyen fontos terület a megfelelő szociális bérlakások köre. Egy váratlan tragédia, egy katasztrofális tűzeset, vagy egy rosszul választott hitelkonstrukció családokat képes hajlék nélkülivé tenni, akár nagyon rövid idő alatt.

Polgármesteri programom részeként ezért 1-1 db, alacsony rezsivel üzemeltethető szociális bérlakást alakítunk ki a Kiss Ernő és a Munkás úton.

A több éves tervezési és pályáztatási folyamat után már a kivitelezési fázisban tart a projekt, amit 100%-ban Európai Uniós és kormányzati célzott források felhasználásával sikerül megvalósítanunk.

Reményeim szerint már idén ősszel szociális ad-hoc bizottság által megpályáztatott és kiválasztott rászorulók tudják majd birtokba venni az új, átmeneti otthonaikat.

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2023.03.13.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.