PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a
BÁRÓ ORCZY CSALÁD ALAPÍTVÁNY
által létrehozott
„TEHETSÉG NEM VESZHET EL”
ösztöndíj programra

PREAMBULUM

A Báró Orczy Család Alapítvány alapítója és Kuratóriumának tagjai egyhangú szándékunk szerint létrehozzuk a „TEHETSÉG NEM VESZHET EL” ösztöndíjprogramunkat (továbbiakban: ösztöndíj)

Alapítványunk célja, hogy Újszász városában és a vonzáskörzetéhez tartozó településeken élő tehetséges, de anyagilag rászorult fiataloknak támogatást nyújtson, elsősorban a továbbtanulásban, illetve a tehetségük kibontakozásában.

Ezen cél érdekében évente pályázatot hirdetünk, melynek keretében mai naptól a Kuratórium által adott évre meghatározott összeget fordítunk ösztöndíj formájában, havi egyenlő részletekben, maximum 10 hónapon keresztül a pályázaton eredményesen teljesítő tehetségek támogatására.

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

Pályázatot benyújtani a Kuratórium felé írásban az az Újszász városában, vagy a vonzáskörzetében tartozó településeken élő, 35 év alatti fiatal (18 év alatt szülővel/gondviselővel együtte­sen) jogosult, aki
– tanulmányait kiemelkedő eredménnyel végzi, vagy
– a tudomány, a művészetek vagy a sport területén kiemelkedő eredményeket ért el
– és tanulmányai folytatásához az ösztöndíj által folyósított összeg elengedhetetlenül szükséges.

II. A KIOSZTÁSRA KERÜLŐ ÖSZTÖNDÍJAK SZÁMA ÉS NAGYSÁGA

A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíj száma évente változó.
A Kuratórium által évente meghatározásra kerülő összeget az adott évre beérkezett pályázatok száma és minősége alapján a Kuratórium egyedi döntésekkel, változó arányban ossza fel a pályázók között.
A hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló családokban élő tanulók pályázata előnyben részesül az elbírálás során, azaz a szociális rászorultság mértéke magasabb ösztöndíj megállapítását eredményezheti.

III. A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA

A pályázatot a Kuratórium által közzétett formanyomtatványon lehet benyújtani, annak szükséges mellékleteivel együtt írásban, az alábbi címen:

BÁRÓ ORCZY CSALÁD ALAPÍTVÁNY
5052 Újszász, Fecske út 14.

IV. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA

A benyújtott pályázatok a Kuratórium egyedi döntése alapján kerülnek elbírálásra és rangsorolásra.
A Kuratórium döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.
A késve érkezett, hiányos vagy szabálytalanul kitöltött, nem a pályázó személy által aláírt, valamint a pályázat tárgyától eltérő kérelmeket a Kuratórium érdemi elbírálás nélkül elutasíthatja.
A Kuratórium a pályázóktól szükség szerint kiegészítő dokumentumokat és információt, illetve hiánypótlást kérhet.
A jelentkezési űrlapot és a mellékelt dokumentumokat a Kuratórium nem juttatja vissza a pályázónak.

V. AZ ÖSZTÖNDÍJAK FOLYÓSÍTÁSA

Az elbírálást követően a sikeres pályázók az Alapítvánnyal szerződést kötnek, amely meghatározza az ösztöndíjak nagyságát, havi folyósításának idejét, a folyósítási hónapok számát éves szinten, a jogosultsági feltételek megszűnését, az ösztöndíj visszafizetési kötelezettségének eseteit és a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket a Kuratórium által elfogadott határozat rendelkezéseinek értelmében.

A pályázó a szerződés aláírásával szerez jogot az ösztöndíj folyósítására.

Újszász, 2022. 11. 02.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.