Május 10-én a Madarak és Fák Napját, május 20-án a Méhek Világnapját ünnepeljük.

Újszászon virág- és faültetéssel készültünk idén a világnapokra, melybe településünk nagyobb civil szervezetei mellett az oktatási- nevelési intézmények gyermekeit is bevontuk.

Virágszigeteket kapott többek között a Nagykerti óvoda, mindkét artézi kút, a Zagyvaparti Otthon, Polgármesteri Hivatal, ezen felül közel 100 tő virág került elültetésre az óvodában, a bölcsődében és az általános iskolában.

A bölcsődében a gyönyörű virágokon túl 2 db kacurafát is ültettünk, melynek őszi lombja szépsége mellett különleges illatával is díszíteni tudja majd az intézményt.

A Rózsa Imre Technikumban egy ezüsthársfát is ültettünk a mai nap emlékére.

Köszönöm a tevékeny munkát Répásiné Tóth Rozália képviselő, településképvédelmi tanácsnok asszonynak, az érintett intézmények vezetőinek és diákjainak, a közreműködő Katolikus Karitász, Újszászi Vasutas Egyesület, Mozgáskorlátozott Egyesület Újszászi Csoportja, Egyszemélyes Civil Szervezet, Aranyifjak Nyugdíjas Klub önkénteseinek, az Önkormányzat dolgozóinak, valamint Pócs János országgyűlési képviselő úrnak és Kalóné Sajben Éva alpolgármester asszonynak.

Összefogással ma is egy kicsit szebbé tettük városunk!

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2022.05.18.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.