Polgármesteri programom egyik fontos elemeként a házi jelzőrendszer újraindítását jelöltem meg városunkban. Az ABOPOL Kft szolgáltatóval történt megállapodás értelmében márciustól újra elérhetővé válhat ez a sokak által igényelt szolgáltatás.

A szolgáltatás lényege, hogy az előfizetőhöz kihelyezett egyszerű elektronikai eszközön található jelzőgomb megnyomásával a bajba jutott személy azonnali segítséget kérhet a távfelügyelettől. A szolgáltatáshoz 0-24 órában elérhető járőrszolgálat, valamint GPS nyomkövetés is kapcsolódik, így a segítséget kérő (amennyiben az eszközt pl. kulcstartójához erősítve magánál tartja), földrajzi helyzete is meghatározhatóvá válik, azaz zavart tudatállapot, eltévedés, sérülés, de még eszméletvesztés esetén is a bajba jutott segítségére tud sietni az egyenruhás járőr, centiméterre meghatározva annak tartózkodási helyét.

 

Fotó: facebook

 

A szolgáltatást terveim szerint a szociális alapellátás keretében, a Családsegítő Szolgálaton keresztül lehet majd igénybe venni. A szolgáltatás havidíj köteles, de Önkormányzatunk jövedelmi viszonyoktól és rászorultságtól függően 10-80%-os támogatással fogja segíteni ennek a jelentős biztonságot és nyugalmat adó, hiánypótló szolgáltatásnak a működését.

Amennyiben a Képviselő Testület az általam előterjesztett formában javasolja jóváhagyni városunk 2021 évi költségvetését, úgy idén már 1.000.000 Ft összeget fordíthatunk erre a célra.

Az első eszköz próbaüzemeltetése már megkezdődött, az egy súlyos, krónikus betegségekkel küzdő idős házaspárhoz került kitelepítésre.

A költségvetési felhatalmazás után, a tesztüzem eredményeinek ismeretében akár heteken belül elindulhat ez a sokak számára nagy biztonságot adó, hiánypótló szolgáltatás Újszászon.

Az előzetes igényfelmérésre már lehet jelentkezni a Családsegítő Szolgálatnál, vagy Kalóné Sajben Éva alpolgármesternél.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.