Tisztelt Olvasók!

Október legelején a már évek óta gyermekek számára megtartott énekversenyt rendezte meg az Újszászi Énekszó Alapítvány. Nem tudtam részt venni az eseményen, de a városi önkormányzat ezen rendezvénynek is, mint minden esetben, adott támogatást. Nagyon fontos gyermekkorban a kultúrának ez a faja, hiszen a gyermek- és a népdalok hosszú távon befolyásolják a kulturális érdeklődést. Köszönöm a rendezők közreműködését.

Földi Imre bácsit köszöntöttük a 90. születésnapján. Aki dolgozott vele, jól tudja, hogy Imre bácsi vidám ember volt régen, míg hivatalunkban dolgozott. Ezt az énjét máig is megtartotta. Ezúton is köszönöm, hogy részt vehettem ezen a rendezvényen, és mint akkor, most is jó egészséget kívánok hátralévő életére, azt kívánva, hogy legyen mindig ilyen örökifjú.

Tisztelt Olvasók!

Két nemzeti ünnepünk van októberben. Megemlékeztünk az aradi vértanúkról, bár a szervezésben egy pici hiba csúszott, hiszen az eső miatt nem a meghirdetett helyen, hanem a művelődési házban volt az ünnepi műsor, melyet a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai adtak, nem a megszokott, hagyományos módon. Köszönet a tanároknak és a diákoknak hozzáállásukért, mellyel megörvendeztették a szép számú közönséget.

Tisztelt Olvasók!

Az általános iskolával kapcsolatos az a hír is, miszerint 2017. január 1-jétől a működtetés is elkerül a városi önkormányzat fennhatósága alól. Erről is történt a hónap során egyeztetés, mely alapján elkészültek azok a szerződések, megállapodások, amelyek mentén majd a következő év karbantartási, takarítási és a közüzemi számlák fizetésének módja kialakul.

Tisztelt Olvasók!

Október 8-án rendezte meg a Százszorszép Népdalkor hagyományos dalos találkozóját. A szervezőknek, a Városi Művelődési Ház és Könyvtár dolgozóinak nem kevés feladatot adott ez a rendezvény, hiszen több tucat népdalkör több mint 200 tagja énekelt. Ez a rendezvény méltán megérdemli, hogy a város azon ünnepei közé soroljuk, amely messze túlnő településünkön. Köszönöm minden szervező és résztvevő jelenlétét, hiszen a megyébe és a megyén túl is sok helyre vitték hírnevünket.

Tisztelt Olvasók!

Már korábban is jeleztük, hogy megkezdődött településünkön a szélessávú optikai hálózat kiépítése. A munka elég sok problémával jár, elsősorban a kábeltartó oszlopok miatt. Több telefonbejelentést kaptunk ebben az ügyben, de arra kérem továbbra is az itt élőket, hogy amennyiben a kijelölést nem tartják elfogadhatónak, úgy azt azonnal jelezzék az önkormányzat felé, elsősorban Juhász József karbantartó csoportvezetőnek. Telefonszáma: 20-433-7835. Köszönöm segítő közreműködésüket.

Tisztelt Olvasók!

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján megtartott városi rendezvényünk is a városi rangnak megfelelő színvonalon zajlott. Ezért köszönettel tartozunk a Rózsa Imre Középiskola növendékeinek és tanárainak. A rendezvényen sokan emlékeztünk meg a vészterhes időszakról, melyen tiszteletét tette Pócs János képviselő úr is, amit ezúton is megköszönök.

Köszönöm minden koszorúzónak, hogy az emlékezés virágait elhelyezték.

Tisztelt Olvasók!

Az elmúlt lapszámunkban emlékeztünk meg Molnár Sándor barátunkról, aki hosszú éveken át a nyugdíjas vasutas klub vezetését látta el. Helyébe az elmúlt időszakban új vezetőt választottak, Vas Imre személyében. Imrének sok sikert kívánok, és persze sok munkát is, hiszen ilyen nagy létszámú szervezetnél van dolog bőven.

Tisztelt Olvasók!

A Dózsa György út építésének 5. évében került sor a pályázatból megvalósított beruházás utolsó, végleges ellenőrzésére. Szeretném Önökkel tudatni, hogy az ellenőrzés mindent rendben talált, amit elsősorban Pap Gábor és Juhász József kollégáimnak köszönök ezúttal.

Tisztelt Olvasók!

A közelmúltban született döntés arról, hogy a Bajcsy úti óvoda külső téri játszóeszközeit megújítjuk. Ez a munka a befejezéséhez közeledik, melynek átadására november elején kerül sor. Ugyanígy önkormányzati döntésünk volt arról, hogy a Zagyvaparti Idősek Otthona „új” épületének tetőszerkezetét megújítjuk. Ez a munka is befejezéséhez közeledik, melyet a Zagyvaparti Idősek Otthonának saját bevételéből fedezünk. A beruházás összköltsége 4 millió forint.

Tisztelt Olvasók!

A mindenszentek és a halottak napi ünnepeket közösen tölthettük el, mikor is halottaink sírjaira elhelyeztük a kegyelet virágait és meggyújtottuk a mécseseket. Az időjárás kegyes volt, aki hétfőn vagy kedden látogatott ki a temetőbe, kegyelet teljesen tudott emlékezni szeretteire, és bár a temető állapota nem mindig a legszebb, de ezeken a napokon felemelő érzés volt itt lenni.

Tisztelt Olvasók!

Ezúton is szeretném Önöket invitálni városgyűlésünkre, melyet 2016. november 15-én kedden 17.30 órai kezdettel tartunk a művelődési ház nagytermében.

Köszönöm figyelmüket!

Molnár Péter
polgármester

 

 

A 90 éves Földi Imre köszöntése

 

Középiskolás diákok segítettek a homoktövis betakarításában

 

Hamarosan megújul az „új épület” tetőszerkezete

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.