Tisztelt Olvasók!

Néhány gondolatot szeretnék elmondani Önöknek az elmúlt hónap történéseiről. A hónap során viszonylag több, nagyobb létszámot megmozgató eseményt szerveztünk. A hónap elején a művelődési ház szervezésében tartottuk meg a városi nőnapot. Úgy gondolom, hogy az ünnepnek megfelelően magas színvonalú és szívhez szóló előadást nyújtott nekünk a Leblanc Győző – Tóth Éva művészpáros, és az azt követő Coktél Party együttes is. A magam és az önkormányzat nevében is szeretném ismételten megköszönni a közöttünk élő hölgyeknek azt a munkát, amit családjuk és a település boldogulása érdekében végeznek.

A másik ilyen nagy rendezvényünk a március 15-i állami ünnephez kapcsolódott. Azt érzékelem, hogy ezen az ünnepségen sokkal többen vettek részt, mint máskor, ünnepeltük együtt ezt a nagyszerű eseményt. Szeretném megköszönni az intézmények dolgozóinak, vezetőinek a nagy létszámú megjelenést, és természetesen az ünnepi beszédet mondó Berczi Vanda, a Rózsa Imre Középiskola 11. osztályos tanulójának ünnepi beszédét. Amit a beszéden én észrevettem – és korábban ez nem volt jellemző –, hogy bizony, ha nem is hangsúlyosan, de megjelent benne a mai időszakra vonatkozó pártpolitikai párhuzam, ami a közös múltunkról, a közös jelenünkről és a közös jövőnkről szól. Úgy gondolom, ezen a téren van mit tanulnunk elődeinktől, mert nem egyedül éljük meg sem a jelent, sem a jövőt, hanem közösen. Ez az együttműködésre való felhívás úgy gondolom, ma is aktuális.

A harmadik ilyen nagy örömöt adó rendezvény, illetve talán rendezvénysorozat, a Zagyvaparti Idősek Otthona TIOP-os fejlesztésének átadásához kapcsolódik. Az ünnepi átadást megelőzően került sor a dolgozók illetve a bentlakók ünnepélyes átadási ünnepségére. Önkormányzatunk nagyon megköszöni a dolgozók elmúlt több mint egy éves áldozatos munkáját, amely során több esetben kellett a gondozottakat költöztetni. Köszönöm a takarítási munkákban való részvételüket. Ígérem, hogy azt a munkát, amit végeztek, nem felejtjük el. És természetesen köszönöm a bentlakók türelmét, de úgy érzem, hogy az átadott épületek láttán megérte a kényelmetlenséget. Örömömre szolgált, hogy az ünnepi átadáson nagy számban voltak jelen a képviselő-testület tagjai (ez korábban nem volt jellemző), illetve azt is megköszönöm, hogy a munkálatokat elvégzők, illetve a város kitüntetettjei is nagy számban részt vettek.

Külön öröm volt számomra, hogy elfogadta meghívásunkat Nyitrai Imre helyettes államtitkár és Pócs János országgyűlési képviselőnk is. Szeretném megköszönni a munkákban résztvevők kiváló munkáját, így az Á-Stúdió '90 Kft. tervezőinek, a Bolax Kft. dolgozóinak, Kádár Zoltán műszaki ellenőrnek és az építési engedélyezési eljárásban résztvevő építési és örökségvédelmi hivatal munkatársának, Sisa Bélának a közreműködését. És természetesen köszönöm kollégáimnak, a projektmenedzsment tagjainak munkáját, így elsősorban Kaló Istvánné projektmenedzsernek .

Ezzel a fejlesztéssel az itt dolgozók munkakörülménye, az itt ápoltak életkörülménye nagymértékben pozitívan változik meg. A projektről csak annyit, hisz ezt majd mások bővebben leírják, hogy többek között két lift, nővérhívó rendszer, tűzjelző rendszer került kiépítésre úgy, hogy az ellátottak a jogszabálynak megfelelő négyzetméteren kapnak lehetőséget az itt élésre, ami azt jelenti az intézmény számára, hogy határozatlan idejű működési engedéllyel fognak rendelkezni.

Tisztelt Olvasók!

A sok jó mellett néhány negatívum is az elmúlt hónapról. Ismét jelentkeztek a településen azok a vandál pusztítók, akik tönkreteszik értékeinket. A Bakó úti játszótér megrongálóját a térfigyelő kamera segítségével már ismerjük. A Szabadság tér 4. alatt az önkormányzat raktárába történt falbontásos betörést a rendőrség nyomozza. Arra kérem az itt élőket, hogy ha bármi gyanúsat tapasztalnak, különösen hétvégeken, azt jelezzék a polgárőrségnek vagy a rendőrségnek.

Ugyanígy negatív érzést vált ki gondolom mindenkiből, hogyha közülünk elhalálozik valaki. Az elmúlt időszakban búcsúztunk dr. Hőgye Mihálytól, Bene Istvántól, Kálózi Károlytól és a hirtelen elhunyt Vargáné Király Ildikótól. ők és családjaik szerves része voltak Újszász életének, ezért családtagjaiknak az önkormányzat nevében is őszinte részvétem fejezem ki.

Tisztelt Olvasók!

Még néhány apróbb, de fontos hír. A fogorvosi ellátás biztosítására megtettünk minden intézkedést, amely a júniusi helyettesítésre vonatkozik. A közterület-felügyelői álláshely betöltésére kiírt második körös pályázatunk úgy tűnik, sikerrel jár. Szeretném azt is közhírré tenni, hogy e hónap elejétől kezdődően újra beindultak a közmunka programok, és ebben az időszakban elsősorban a belvízelvezető Tápió-csatorna környékének tisztítása és fásítás folyik a területen. A Tápió-csatorna környékén lakókat levélben értesítettük, hogy április hónapban medertisztítást fog végezni a vízügy, ezért kérjük őket, hogy a medertől 4 m-re biztosítsák a csatornához való jutást.

A Táncsics úti piac működési engedélye és a feltételrendszer biztosítva van, várjuk az eladókat.

A fejlesztésekről csak néhány mondatban. Az előző ciklusban indított pályázataink elkészültek. A pénzügyi lezárások folynak. A KEOP-os pályázatban megvalósuló kerékpártároló átadására május 1-jén kerül sor. A következő európai uniós pályázati rendszerhez való felkészülés javában zajlik, így már több egyeztetésen is részt vettünk a megyei szervezettel. A minél jobb felkészülés érdekében már folyik a tervezése a Szabadság tér 4. alatt megvalósuló egészségügyi központunknak, illetve néhány útalap megépítésére is van már szerződésünk tervezői vonalon.

Tisztelt Olvasók!

Kívánok Önöknek kellemes húsvéti ünnepeket!

Köszönöm figyelmüket.

Molnár Péter
polgármester

 

Nőnapi köszöntés
(Fotó: Barta Imréné)

 

Az „A" épület átadása, szalagvágás: Molnár Péter polgármester, Pócs János
országgyűlési képviselő, Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár
(Fotó: Fehér Judit)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.