Augusztus 20-án ismét lovasbemutató volt a Határ úton. A lovas napon mind a lovasok, mind a vendégek remekül szórakoztak, bár mindenki tudta, hogy ennek az örömnek nemsokára vége. A Határ úti lovarda sajnálatos módon, szeptember elején bezárta kapuit. A sok gyermek szomorúan, de rengeteg tudással és tapasztalattal gazdagodva folytatja más helyeken a lovaglást. Ennek a tudásnak a felépítője nem más, mint Papp Éva lovas oktató, aki éveken át segített elsajátítani ennek a nemes sportnak a fortélyait.

A 20-ai lovas napon a „tanoncok” párban mutathatták meg tudásukat. A gyerekek után a tanító sem maradhatott el. Évi férjével és a két lóval csodás bemutatót és nagyon jó hangulatot teremtett. A bemutató után jólesett a finom ebéd. Evés után még mindig uralkodott a jó hangulat és a forróság is. A gyerek megoldása a nagy melegre igen ötletes volt. „Vizes flakon csatát” rendeztünk, mely alatt senki sem maradhatott szárazon. (Mondjuk, ez volt a legutolsó szempont.)

Bizonyára rengeteg gyermek mondhatná el, hogy mennyire hálás tanárának. Nemcsak újszásziak, hanem zagyvarékasiak és még sorolhatnánk sok más települést is. A tanító mellett a lovaknak is nagyon hálásak vagyunk, hogy a sok nehéz munkát elvégezték.

Egy szó, mint száz: „Köszönjük!”

Ágotai Csenge

 

Búcsú a lovardától

Fotó: ifj. Fehér János

 

Újszász 2016©