Nyomtatás
Kategória: Zöld sarok
Találat: 1011

Egészségünk megtartása ma már elválaszthatatlan az aktív környezetvédelemtől, a környezet kímélésétől és a megelőzéstől. Nem mindegy, hogy környezetbarát, biológiai lebomlású, minél kevésbé agresszív vegyszereket, takarítószereket, permetezőszereket használunk a háztartásunkban és a kertünkben – vagy nem.

Gondoljunk csak arra, hogy a bőrünk a legkiterjedtebb szervünk, és az immunrendszer előretolt bástyája. Évtizedek óta használatosak a maró hatású mosószerek. Ezek maradványaival érintkezik a bőrünk, amikor felvesszük a tisztának hitt kimosott ruháinkat. De még ennél is durvább hatást jelent a háztartásokban fellelhető igen agresszív, általában klór alapú takarítószerek sora. Egy légtérben élünk velük, pedig tudjuk, hogy minden anyag párolog, szublimál és belekerül abba az élettérbe, ahol szeretteinkkel élünk. De közvetve vagy közvetlenül belekerülhetnek a talajba is, mérgezve veteményeinket és gyümölcsfáinkat. Terhelik az immunrendszerünket, ráadásul nagy részük a szervezetünkben akkumulálódik, felhalmozódik!

Érdemes átnézni a kozmetikai jellegű termékeket is, hiszen ezek feladata a bőr ápolása lenne. Nagy részük azonban alumíniumot és olyan adalékanyagokat tartalmaz, amelyek veszélyeztetik egészségünket, vagy a rákkeltők listáján szerepelnek.

Bármilyen félkész vagy kész élelmiszert veszünk, azok tartósítószereket tartalmaznak, melyek szintén veszélyes vegyszerek. Sajnos, a fogyasztói társadalom rászoktatta az embereket arra, hogy minden piacra dobott újdonságot megkóstoljanak, fogyasztóivá váljanak. De egyre többen érzik úgy, hogy a „jólét” mellett betegségekkel kell szembenézniük.

Mindezek miatt nagyon fontosnak érzem a prevenciót (a megelőzést). Sok esetben az életünk minőségén túl magát az életet jelentheti. Érdemes elgondolkodni a következőkön. Hányszor takarítjuk a lakásunkat? A konyhánkat minimum naponta, szobáinkat minimum hetente, stb. Egyébként nem éreznénk egészségesnek a lakóterünket. A szervezetünket hányszor tisztítjuk meg egy évben? Most tavasszal van itt az ideje a nagytakarításnak kívül-belül, a szervezetünkön belül is. A házunk táját nem felejtjük el rendbe tenni. Ne felejtsük el a szervezetünk regenerálását sem!

Ez év március 5-én megalakult Újszászon a REG-ENOR Egészség Klub. Minden szerdán 17.00 órakor találkozunk a Városi Művelődési Ház 2. klubtermében. A prevenció mellett szintén elkötelezett két munkatársammal egy ingyenes klub keretein belül vezetjük végig az érdeklődőket a szervezetük tavaszi méregtelenítésének, megtisztulásának folyamatán. Pozitív Candida-teszt eredmény esetén a REG-ENOR organikus (természetes) roboráló folyadék 4-6 hónapi fogyasztásának segítségével megszabadulnak attól a sav-bázis egyensúlyvesztett állapottól, amely sokféle, a hétköznapi életben jelentéktelennek tűnő, de nagyon kellemetlen tünet-együttessel jár és táptalajt jelent a komolyabb betegségek kialakulásához. Regenerálódik az emésztőrendszer, helyreáll a mikrobiológiai egyensúly, javul az immunrendszerünk.

A résztvevők több hónapra megtervezett étrendet, receptötleteket kapnak, hiszen a zsírszövet – izom arány átépítése hosszú folyamat. Megtanulják, mit – mivel, mikor – mennyit ehetnek. Megismerkednek a Pilates tornával, amelynek célja, hogy a test újból egészséges erőnlétbe kerüljön a „központi” izomzatot erősítve, a megfelelő stabilitást biztosítva, melyből a végtagok harmonikus és rugalmas mozgása ered.

Büszkék vagyunk azokra az újszászi lakosokra, polgárokra, akik saját maguk is tenni akarnak az egészségükért. ők maguk pedig kitartásuk jutalmaként karcsúsággal és egészségesebb léttel büszkélkedhetnek majd.

Köszönet illeti még Barta Imréné Katikát, a Városi Művelődési Ház igazgatóját, aki otthont adott ennek a klubnak. Az ajtó és a lehetőség mindenki előtt nyitva áll.

Dr. Harangozó Helga

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.