Lábtoll-labdázás is lesz a mozgás éjszakáján

Budapest, 2015. június 27.

2015. június 27-én éjjel, a Mozgás Éjszakáján fantasztikus élmények gyűjtőhelyévé válik a Hősök tere és a Városliget. Tavaly közel 20 ezren pattantak nyeregbe, futottak a csillagos ég alatt, égették a kalóriát zumbával, salsával. 

Most még nagyobb helyszínen, még több sportág vár felfedezésre a budapesti éjszakában. Idén 16 mozgásformát lehet majd kipróbálni. Természetesen most is lesz a már említett futás, kerékpár, salsa, zumbafitnesz. A nordic walking, asztalitenisz, tollaslabda, fitnesz, jóga és korfball is várja a maga hőseit. Mindezek mellett különböző önvédelmi sportok alapjait lehet majd elsajátítani és izgalmas lábtollas mérkőzéseken lehet részt venni. A nyári curling is rajtot vesz, lesz ugrókötelezés kifulladásig és sprintfutásban is kipróbálhatják magukat a rendezvényre látogatók. A mozgás öröme, a jó hangulat és a sikerélmény garantált.

 

 

A több mozgás jobb és egészségesebb életet jelent. A mozgásszegény életmód okán kialakult halálozási arányszámok vetekednek a dohányzás okozta elhalálozások mértékével. A magyar társadalom mozgásra való hajlandósága nem éri el a kívánt mértéket, aminek számos negatív következménye van. Az Eurobarometer jelentése szerint, noha a magyarok fizikai aktivitása minimális javulást mutatott az elmúlt három évben, heti 2-3 alkalommal még mindig csak a lakosság 23 százaléka mozog. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja által szervezett Mozgás Éjszakájának üzenete az, hogy a mozgás is lehet nagyszerű élmény, tegyük meg a lehető legtöbbet egészségünk érdekében. 

A Mozgás Éjszakája most is mindenki számára ingyenes, ugyanakkor idén is arra kérünk Titeket, hogy regisztráljatok a honlapunkon az eseményre:

www.mozgasejszakaja.hu

Amellett, hogy ezzel segítitek a szervezők munkáját, hogy minél gördülékenyebben, sorban állás és várakozás nélkül élvezhessétek a programokat, ebben az évben arra is lehetőségetek van, hogy bizonyos sportágakhoz már otthonról, kényelmesen időpontot foglaljatok magatoknak. Annak sem kell aggódnia, akinek nem jut előre leköthető időpont, hiszen a tavalyihoz hasonlóan a helyszínen is lehet majd szabad pályát, eszközt foglalni.

https://www.facebook.com/amozgasejszakaja

https://www.facebook.com/events/1562517607346948

 

Újszász 2016©