Nyomtatás
Kategória: Szabadidősport
Találat: 200

Októbertől már Újszászon is van lehetőség Csi Kung-ot (Qigong) gyakorolni. Az ősi módszer Kínából származik, kezdetét általában az Yi Jing (Változások Könyve) megjelenésének idejére teszik, Kr.e. 2400-ra. Hatással volt rá a Taoizmus, a Buddhizmus, a Konfucionizmus.  Egészen 1911-ig többnyire titkos tanítások voltak, onnantól kezdett elterjedni a világ minden részén.

A Csi Kung légzésgyakorlatokon, meditáción és speciális mozgássorok végzésén alapul. Sokezer fajtája létezik, ide tartoznak az öngyógyító mozgássorok, az akupresszúra és a különféle harcművészetek, pl. a tai chi is. Gyakorlása nem egyszerű fizikai mozgás, mely az állóképességet fokozza, hanem olyan módszer, mellyel serkenthetjük szervezetünk energiaellátását, s irányíthatjuk azt. Az energiák irányításával nem csak vitalizáló, de gyógyító folyamatokat is elindíthatunk. Alkalmazása nem csak betegség esetén ajánlott, de az egészséges embert is erősebbé teszi fizikailag és mentálisan is egyaránt.

 

Fotó: Fehér János

 

A Csi Kung egyfajta életmód. A mozgássorok, a meditációs és légzésgyakorlatok megszüntetik a depressziót, a félelmet, serkentik a vérkeringést, kiegyensúlyozottá tesznek.

A Csi Kung hatásai:

Az általam tanított rendszer Egyetemes Gyógyító Tao néven ismert, megalkotója Mantak Chia mester.

Gyakorlásra a Rózsa Imre Technikumban keddenként 18 órától 19 óráig van lehetőség.

Dobozi Andrea

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.