Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 60

Az évfolyambajnokság helyosztó mérkőzései közben március közepén tovább folytatódott az Újszász Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az egyéni bajnokság a legjobb 5-6. és 7-8. osztályos lábtoll-labdázok számára. A tét mind a lányok és a fiúk számára a legjobb nyolc közé jutás volt. A versenyzők körmérkőzést játszottak és az első négy helyezett juthatott tovább a következő körbe.

Az 5-6. osztályos lányoknál a hatodik évfolyamosok domináltak és esélyt sem adtak a jól küzdő ötödikeseknek a továbbjutásra, míg a fiúknál sokkal kiegyenlítettebb volt a küzdelem. Rézműves Alexnek, Kanalas Richárdnak és Kiss Vendelnek ugyanannyi győzelme volt a körmérkőzés után. Utóbbi kettőnek a szett győzelme és veresége is azonos volt, így az egymás elleni mérkőzés döntött, amit Richárd nyert három játszmában. Ezzel a végső győzelmet is megszerezte. A továbbjutást érő negyedik helyért Breszkó Dominiknak és Rab Bencének is 4-4 győzelem mellett teljesen azonos volt a szett győzelme és veresége, így az egymás elleni mérkőzésük döntött, amit Bence nyert. A rendkívül kiegyenlített verseny izgalmas mérkőzéseket ígért a következő fordulóra, ezért Dominik is esélyt kapott a további küzdelmekre.

A 7-8. osztályos lányoknál a legnagyobb favoritnak a gyermek-, serdülő- és ifjúsági egyéni országos bajnok Dániel Petra számított. Azonban a körmérkőzést nem tudta 100%-osan teljesíteni, ugyanis Steczina Nikol három szettes mérkőzésen legyőzte. Nikolt osztálytársa Agócs Laura győzte le kettő szettben, míg Laurán Petra diadalmaskodott szintén két játszmában. A körbeverés következtében a két lánynak, Petrának és Nikolnak 6-6 győzelme volt, de előbbinek a szettaránya jobb volt, így az aranyérem is az Ő nyakába került. A negyedik hely sorsáról Agócs Laura és Lénárt Liza között - 4-4 győzelem és azonos szettaránynál - a több játszma győzelem döntött utóbbi számára. Az 5-6. osztályos fiúkhoz hasonlóan Laura is esélyt kapott a további versenyzésre.

A fiúknál a továbbjutásra is esélyes Sörös László egyéb elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a versenyen, így helyette az előző fordulóban az ötödik helyen végző Rab Dávid indult. A tornacsarnokba belátogatók a kétszeres iskolabajnok Oláh Olivér és a kihívó Kanalas Renátó mérkőzését várták. A bajnokságban másodjára csaptak össze, de ezúttal elmaradt a nagy csata. Renátó dominált végig a mérkőzésen és két szettben nyert. Emellett a többi összecsapását is megnyerte és ezzel lett a 7-8. osztályos fiúknál az első helyen végzett.

Továbbjutók az 5-6. osztályból:

Lány: 1. Fajkó Norina, 2. Zentay Zoé, 3. Debrei Loretta, 4. Nagy Gabriella
Fiú: 1. Kanalas Richárd, 2. Kiss Vendel, 3. Rézműves Alex, 4. Rab Bence, 5. Breszkó Dominik
Továbbjutók az 7-8. osztályból:
Lány: 1. Dániel Petra, 2. Steczina Nikol, 3. Debrei Alexandra, 4. Lénárt Liza, 5. Agócs Laura
Fiú: 1. Kanalas Renátó, 2. Oláh Olivér, 3. Dániel Patrik, 4. Rab Dávid

Folytatás az osztályok közötti csapatversennyel.

Tóth Gábor

 

5-6. osztályos lány: 2. Zentay Zoé, 1. Fajkó Norina, 3. Debrei Alexandra és Nagy Gabriella

 

5-6. osztályos fiú: 2. Kiss Vendel, 1. Kanalas Richárd, 3. Rézműves Alex, Rab Bence és Breszkó Dominik

 

7-8. osztályos lány: 2. Steczina Nikol, 1. Dániel Petra, 3. Debrei Alexandra és Lénárt Liza

 

7-8. osztályos fiú: 2. Oláh Olivér, 1. Kanalas Renátó, 3. Rab Dávid és Dániel Patrik

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.