Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 135

December 28-án háromlabda versennyel kezdtük a tradicionális év végi versenysorozatunkat, melyet ezúttal a tizenötödik alkalommal rendeztünk meg. Délelőtt a gyermek és serdülő korcsoportosok léptek pályára, míg délután az ifjúságiaké, felnőtteké, valamint a szenioroké volt a főszerep.

A kisebb labdától a nagyobb felé haladva sorrendben a következő sportágakban mérték össze a képességeiket és felkészültségüket a játékosok: asztalitenisz, tollaslabda és lábtoll-labda. A gyermek és serdülő korcsoportosok tizenöten küzdöttek a bajnoki címekért. A lányok között Dániel Petra könnyedén nyert, miközben az abszolút mezőnyben, a fiúk között is szépen helyt állt, hiszen csak két fiú előzte meg. A lányoknál Joó Brigitta ezüstérmet szerzett, aki haladó tollaslabda tudásának köszönhetően az összetett mezőnyben is tudott szettet rabolni.

 

 

A fiúk már a legjobb négy közé jutásért is komoly presztízscsatákat vívtak, majd az elődöntőkben sikerült mindkét győztesnek olyan nagy arányban nyernie, hogy már nem is kerülhetett sor lábtoll-labdázásra, hiszen az első két sportágban már összeszedtek legalább 21 pont előnyt, amely a harmadik tusában behozhatatlan lett volna. A finálé meglehetősen izgalmasra sikeredett, hiszen Dániel Patrik és Oláh Olivér között mindössze egy pont differencia alakult ki, amennyiben a három sportágban elért pontok összegét tekintjük. Olivér 46-45 arányban győzött klubtársa, Patrik ellen. Pingpongban Olivér 21-16-ra nyert, majd ezt követően a versenyszerűen tollaslabdázó Patrik 21-4-re győzte le a nagy-britanniai eredetű labdajátékban. A lábtoll-labdában Patriknak kilenc pontot kellett volna szereznie az egyenlítéshez, azonban 21-8-ra Olivér megnyerte a játszmát, ezzel aranyérmet szerezve.

A délutáni események is izgalmasan alakultak, hiszen a tizennyolc férfi és hat női versenyző eltökélten küzdöttek a győzelmekért.  A lányok körmérkőzést játszottak hat fős csoportban, melyből Szaszkó Dorka került ki győztesen. Tánczos Krisztina ezüstérmet szerzett, a dobogó harmadik fokára pedig Farkas Lilla állhatott, akitől Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta és Kis Csenge csak hajszálnyival maradt távol.

Az ifjúsági fiúk között számos olyan játékost üdvözölhettünk, akik lábtoll-labdában már a felnőttek között is az élmezőnybe tartoznak. Csoportmérkőzések után kerültek táblára a játékosok, ezzel biztosítva, hogy a sportágak nem mindennapi kombinációjával az erőviszonyoknak megfelelően alakuljon ki a végső sorrend. A döntőbe jutásért végül az egyik ágon Rab Alexander és Kulcsár Zalán csaptak össze, miközben a másik ágon Jónás Károly Krisztián és Kökény Martin vágtak bele a mérkőzésekbe. A küzdelmek Alex és Martin győzelmével zárultak, akik ennek megfelelően a döntőben találkoztak. A remek finálé ismét hatalmas izgalmakat hozott a fiatalabb korosztályhoz hasonlóan. Martin 58, míg Alex 57 pontot szerzett a kiélezett küzdelem során.

A felnőtt mezőnyben a kifinomult tollaslabdás skillekkel rendelkező Dániel Márk könnyedén vette az akadályokat a lábtoll-labdázásban otthonosan mozgó Nagy László, Kökény Zoltán és Farkas Balázs ellen. Asztaliteniszben is látszott a játékán, hogy rutinos a sportágban, emellett a korábbi lábtoll-labdás múltjáról sem feledkezhetünk meg. A harmadik helyért Farkas Balázs és Kökény Zoltán vívtak nagy csatát, ahol 55-49 arányban végül Kökény szerzett több pontot annak ellenére, hogy csak az első versenyszámban nyert.

A szenior férfiak között Tóth Gábornak sem volt egyszerű dolga, több ellenfelével is eljutottak a lábtoll-labdázásig, majd végül mindenki ellen sikerült nyernie. A második, harmadik és negyedik helyezettek között körbeverés alakult ki, így különleges kihívással találták magukat szemben, hiszen mindhárom sportágban három-három pontos mini mérkőzéseken döntötték el a sorrendet. Ennek eredményeként Berkó Sándor második, Dániel Zoltán harmadik és Urbán Tamás negyedik helyezést értek el.

A három különböző sportág alaposan megmozgatta a versenyzők izmait, a lábtoll-labdázóknak kiváló keresztedzés volt a tollaslabdázás és asztaliteniszezés. A versenysorozat a tajvani eredetű shuttleball sportággal folytatódik.

Farkas Lilla

 

15. Háromlabda Verseny
Újszász, 2023.12.28.
36 versenyző, 1 egyesület
Gyermek-serdülő fiúk
1 Oláh Olivér
2 Dániel Patrik
3 Kanalas Renátó
4 Sörös László
5 Kanalas Richárd
6 Rézműves Alex
7 Kiss Vendel
8 Vidák Nikolasz
9 Breszkó Dominik
10 Turai Csaba
11 Vidák Andzseló
12 Kanalas Patrik
13 Kanalas Dominik Anirosz
   
Gyermek lányok
1 Dániel Petra
2 Joó Brigitta
   
Felnőtt-szenior nő
1 Szaszkó Dorka
2 Tánczos Krisztina
3 Farkas Lilla
4 Hornyák Erzsébet
5 Kovács Brigitta
6 Kis Csenge
   
Felnőtt férfi
1 Dániel Márk
2 Nagy László
3 Kökény Zoltán
4 Farkas Balázs
   
Szenior férfi
1 Tóth Gábor
2 Berkó Sándor
3 Dániel Zoltán
4 Urbán Tamás
   
Ifjúsági fiú
1 Kökény Martin
2 Rab Alexander
3 Kulcsár Zalán
4 Jónás Károly
5 Dániel Patrik
6 Sörös László
7 Oláh Levente
8 Makula Viktor
9 Skultéti Zsombor
10 Kanalas Renátó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.