Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 107

A lábtoll-labdázók hivatalos versenyszezonja már december elején befejeződött, de Újszászon tovább folytatódik a sportélet és a helyi sportolók játékos versenyekkel búcsúztatják a 2023-as évet. Az újszásziak, mint minden esztendőben, így idén is az év utolsó napjaiban a rokon sportágak versenyeivel zárják az évet.

DECEMBER 28. (CSÜTÖRTÖK)

10 órától 15. alkalommal rendezik a háromlabda versenyt, amely asztaliteniszezéssel kezdődik, tollaslabdázással folytatódik és lábtoll-labdázással fejeződik be. Mindhárom sportágban egy-egy 21 pontos szettet játszanak a résztvevők. Aki több pontot gyűjt a három sportágban, az jut tovább a következő fordulóba. A gyermekek és a serdülők délelőtt 10 órától, az ifjúságiak, felnőttek és szeniorok délután 14 órától mérkőznek.

Az örök ranglistát Tóth Gábor vezeti hét győzelemmel, Herczeg Gábor öt győzelemmel a második, Kleics Dávid (Borjád SE) két győzelemmel a harmadik.

A női örökranglista: Kapás Ágnes 3, Tánczos Krisztina 3, Farkas Lilla 2, Fehér Valéria 1, Hornyák Erzsébet 1, Lőrincz Bettina (Tápióbicske LSE) 1, Szaszkó Dorka 1, Tóth Virág 1, Vágó Henriett 1 győzelem.

DECEMBER 29. (PÉNTEK)

10 órától a 6. Shuttleball Verseny, a tajvani lábtoll-labda torna következik. Az ökölnyi gumilabdába szúrt lila tollból álló labdát könnyebb eltalálni, de nehezebb irányítani, mint a mindössze 15 grammos lábtoll-labdát. A lábtoll-labdázók technikájának javítására, az ollózások gyakorlására kiváló segédeszköz. Újszászon 2018-ban rendeztek már nemzetközi versenyt, 2019 júliusában pedig 22 fős újszászi küldöttség járt Tajvanon, ahol verseny körülmények között a labda megalkotóival játszották Taipeiben, az ott nemzeti játéknak számító sportágat. A Nagy Sportágválasztókon, a lábtoll-labda bemutatókon sokan kipróbálták már a lábtoll-labdánál nehezebben irányítható ázsiai sportszert.

DECEMBER 30. (SZOMBAT)

10 órától a lábtoll-labdázás thaiföldi, malajziai rokon sportága, a 16. Sepak Takraw Bajnokság mérkőzései következnek, amelynek rúgásai és szabályai nagyon hasonlítanak a lábtoll-labdázáshoz. A különbség a labdában van. A sepak takraw-t 17-18 dekás labdával játsszák. Az első labdák még bambuszból készültek, a versenylabdák bambuszt utánzó műanyagból. A lábtoll-labdánál jóval nehezebb labda rossz kezelés, rossz levétel esetén nagy piros és kék foltokat hagyhat a testen. A Magyarországon csak Újszászon játszott, a Malajziából, Thaiföldről származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak Ausztriában, Franciaországban, Németországban nemzetközi versenyeken. Egyszer még Malajziában is jártak. Idén Lengyelországban jártak és gyűjtöttek be egy ezüstérmet és egy bronzérmet. Az Eurosporton viszonylag sokszor látható attraktív sepak takraw hasznos kiegészítő sport a lábtoll-labdázók részére: kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz.

DECEMBER 31. (VASÁRNAP)

10 órától a 16. Lábtoll-labda Szilveszter Kupával zárul az év, amelynek műsorán a hagyományos versenyszámoktól eltérő játékok szerepelnek. Lesz kézen fogós páros, nagy indián játék, sorsolásos csapat és páros, amelyben minden forduló után sorsolják a csapatok összeállítását. Egy rokon sportágat itt is becsempészünk a lábtoll-labda mellé, hiszen az amerikai eredetű footbag two squares versenyszámában is összemérheti az ügyességüket a jelentkezők. Pezsgő bontással zárul a nap.

A versenyek nyíltak. Mindenki bekapcsolódhat a különböző labdák rúgásába. Nevezési díj karácsonyról maradt vagy frissen készített közösen elfogyasztható enni és innivaló.

Fotó: Fehér János

 

Háromlabda verseny (Herczeg Gábor)

 

Shuttleball (Farkas Lilla)

 

Sepak Takraw (Tóth Gábor)

 

Szilveszter Kupa (Czétényi Krisztián)

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.