Nyomtatás
Kategória: Események
Találat: 112

Tíz, a Szolnoki Tankerületben dolgozó pedagógust köszöntöttek pénteken a városházán. A Magyar Diáksport Szövetég elismeréseit Szalay Ferenc polgármester és a Szolnoki Tankerületi Központ vezetője, Rusvai Károly adta át azoknak a testnevelőknek, akik a legaktívabban vettek részt az év folyamán a diákolimpiai versenysorozatban.

– Természetesen egy versenysorozatnál mindig az a cél, hogy első legyen egy gyermek, egy csapat, viszont az is nagyon fontos, hogy minél több gyereket mozgassunk meg. Azt itt lévő kollégák ezt tették az elmúlt évben – hangsúlyozta Rusvai Károly, a tankerület vezetője.

"Fontos, hogy a piramis minél szélesebb bázison álljon, és akkor tud tehetségeket kitermelni. Ezt munkát szeretnénk a kollégáknak most megköszönni."

– Annak idején, mikor a mindennapos testnevelés elindult, amit egyébként a Fidesz sport kabinetje talált ki, rengeteg vitám volt a nem testnevelő szakos tanárokkal. Nem akarták megérteni, hogy a testnevelés nem az, hogy a gyerek rohangászik az udvaron, hanem az, ami az egyéb tantárgyak tanárainak segít abban, hogy a gyerek fegyelmezett legyen és tudja, mi a rend, mi az, hogy közösség – idézte fel Szalay Ferenc polgármester.

– Most azt látom, hogy a testnevelői munka nem mindenütt használta ki az öt testnevelés óra adta lehetőségeket. Nálunk Szolnokon hál’ istennek sokkal jobban állunk, mint az ország számos területén, ahol a gyerekek úgy jönnek ki az iskolákból, hogy az alapképességeik nemhogy a nullával, hanem a mínusszal egyenlőek. Nem tudnak futni, nem tudnak ugrani, dobni, állóképességük sehol nincs. Viszont ahol az atlétikát, mint alapsportágat tanítják, az úszást szintúgy, a testnevelést ténylegesen tanítják, ott más a helyzet – mondta a polgármester.

Azt is elmondta, Szolnokon kétféle módon értékelik a testnevelési munkát. A pontrendszer egyik része a diákolimpiai eredményességet méri, másik pedig a szabadidő sportot erősíti. Fontos, hogy a rendszeres mozgásra rá lehessen venni ez teljes iskolát. Mindez kapcsolódik a város sport stratégiájához is, ami az egészséges életmódra nevelést is jelenti.

A tankerületből az alábbi pedagógusok vehettek át elismerésként ajándékot:

 

Forrás: szoljon.hu

 

 

 

 

Fotó: Mészáros János

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.