Jelentős felújításon esik át a temetőben a ravatalozó. Az épületet még a hetvenes években húzták fel, és már ugyancsak ráfért a renoválás. Állapota az idők folyamán annyira leromlott, hogy már balesetveszélyes volt, a falak is megrepedeztek.

Miklós János plébánostól megtudtuk, magánszemélynek köszönhető, hogy belekezdhettek e munkálatokba. Közel két éve halt meg egy nyugdíjas bácsi, aki Angliában dolgozott, és úgy rendelkezett, hogy a hagyatékát az egyház kapja.

2016 novemberében kapták meg a hivatalos engedélyt a renoválásra, így kezdhettek bele az állapotjavításba. Kivitelezőt sem volt egyszerű találni, így csak október közepén tudtak hozzányúlni az épülethez.

A plébános korábban már javíttatta az épület lapos tetejét, mivel beázott, most itt egy fedett teret is kialakítottak, és a napokban elkezdték a cserepeket is felhelyezni. Kicserélik az ajtókat, ablakokat. A hátsó rész felől pedig egy akadálymentesített feljárót is építettek.

A belső térben már festettek, bár itt még zajlanak a villanyszerelési munkák, melyek után kisebb esztétikai javítások még szükségesek lesznek.

Miklós János úgy véli, a munkák legkésőbb március elejére elkészülnek, amikor pedig már nem kell fagyokra számítani, még az épület külső festésére is sort kerítenek, illetve helyre kell állítani a ravatalozó előtti járdát.

 

Ha minden jól megy, márciusban elkészül.
Fotós: Mészáros János

 

Írta: Kovács Berta

Forrás: szoljon.hu

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.