Nyomtatás
Kategória: Katolikus vallás
Találat: 1269

A fenti címben szereplő jókívánság gyakran elhangzik így az év elején. Szép és jó szokás ez, különösen akkor, ha nem csak egy sablon szövegként hangzik el. 

Ahhoz, hogy valódi jókívánság legyen ez a mondat, elengedhetetlen tisztában lenni azzal, hogy mi is valójában a boldogság. 

Egyesek azt gondolják: a boldogság forrása az anyagiakban, sikerekben, élvezetekben, népszerűségben való bővelkedés. 

Csak hát az élet ezernyi példával bizonyítja, hogy az ilyen fajta bővelkedés egyrészt nagyon tünékeny, másrészt nem is elégíti ki az ember boldogságvágyát. Inkább olyan, mint a kábítószer, amely lidérces álmot hoz, de nem békét. 

Számtalanszor beigazolódik a Szent Ágostontól származó mondás: „Magadnak teremtettél minket Isten, és nyugtalan a mi szívünk, amíg benned nyugtot nem talál.” 

Az elkötelezetten hívő emberek, akik valóban tevékenyen ráhagyatkoznak Isten szeretetére, azok megtapasztalják az igazi boldogságot, amihez nem kell sem pénz, sem siker, sem élvezet, sem népszerűség. 

Ha a hit útján járunk, fontos, hogy azon megmaradjunk, ha még nem léptünk rá erre az útra, akkor érdemes lesz megpróbálni. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy január 9-től minden szombaton este fél 6-kor bibliaórát tartunk az újszászi plébánia épületében (Szent István tér 1.) Minden jóra nyitott embertársunkat szeretettel várjuk. 

Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden Kedves Olvasónak békés, boldog újesztendőt. 

 

KÖSZÖNET 

Az újszászi Egyházközségi Karitász közel 100 ezer Ft értékben támogatást nyújtott a karácsony előtti hetekben mintegy 40 újszászi, illetve szászbereki gyermekes családnak. A támogatók között elismerés és köszönet illeti mindenek előtt azon testvéreket, akik névtelenül elhozták adományaikat a templomba. Név szerint is meg kell említenem Ágotai Imréné, Barta Imréné, Battyányi Józsefné, Battyányi Róbert Tamás, Eszes János, György Erzsébet, Kaló Istvánné, Mérész Zoltán vállalkozó, Molnár Dezsőné, Nagy Gáborné vállalkozó, Pál József szám. techn. szaküzlet vezető, Petrik Ferenc képviselő, Répási Csabáné képviselő, Szilágyi Józsefné és Szőllősi Józsefné testvérünket, akik pénzbeli vagy természetbeni adományaikkal és/vagy az adományok célba juttatásával támogatták ezt a nemes célt. Isten fizessen meg minden nagylelkű közreműködőnek! 

Miklós János plébános

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.