Választási tájékoztató

Magyarország Köztársasági Elnöke az országgyűlési képviselők választását 2014. április 6-ára tűzte ki, a szavazás ezen a napon 6.00 órától 19.00 óráig tart.

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok állandó lakcímükre a szavazás helyszínéről, időpontjáról és módjáról postai úton értesítőt kaptak. Amennyiben valakihez az értesítő nem érkezett meg, forduljon a polgármesteri hivatalban működő Helyi Választási Irodához.

Városunkban a szavazókörök a korábbi gyakorlat szerint kerültek kialakításra:

  1. szavazókör: Bajcsy-Zs. út 16., Bajcsy úti óvoda
  2. szavazókör: Akácfa út 90., Szociális otthon
  3. szavazókör: Szabadság tér 1., Városháza
  4. szavazókör: Dózsa Gy. út 23., Gimnázium
  5. szavazókör: Dózsa Gy. út 23., Gimnázium
  6. szavazókör: Iskola út 8., Kertvárosi iskola

A szavazóhelyiségek az intézményi épületekben rendelkezésre állnak. A 2. számú szavazókörben a Zagyvaparti Idősek Otthona intézményben a folyamatban lévő beruházás miatt az új épület társalgója helyett a személyzeti ebédlőben kerül kialakításra a szavazóhelyiség.

A szavazás napján a lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön pedig Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát. Átjelentkezést 2014. április 4-én 16.00 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe való felvételt 2014. március 29-én 16.00 óráig lehet kérni.

Aki egészségi állapota, fogyatékossága illetve fogvatartása miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben, az mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be a Helyi Választási Irodához 2014. április 4-én 16.00 óráig. A szavazás napján 15.00 óráig az értesítőben feltüntetett szavazókör szavazatszámláló bizottságától kérhető mozgóurna. Mozgóurna igénylés esetén a választás napján a szavazatszámláló bizottság két tagja keresi fel Önt a megjelölt lakcímen.

A kérelmeket interneten (ügyfélkapun ill. a www.valasztas.hu honlapon), postai úton, illetve személyesen vagy meghatalmazott útján lehet benyújtani. A nyomtatványok letölthetők a www.valasztas.hu, illetve a www.ujszasz.hu honlapról, vagy személyesen igényelhetők a Helyi Választási Irodában.

A Helyi Választási Iroda elérhetősége: Polgármesteri hivatal, 5052 Újszász, Szabadság tér 1. I. emelet 1. Tel: 56/552-022.

 

Udud Róza
HVI vezető

 

 

 

Újszász 2016©