ÚJSZÁSZ KÖNYVE

Várossá válásunk 20. évfordulójára az önkormányzat egy helytörténeti könyvet jelentet meg, amely felöleli településünk történetét a kezdetektől máig. Tartalmazza a volt és jelenlegi intézmények, szervezetek, épületek történtét, a mindennapi paraszti és munkás élet, a gazdálkodás viszonyait, az Orczy család történetét és sok minden mást.

A szerző, Jánoska Antal számos adattal, korabeli dokumentumokkal, fényképekkel teszi érdekessé a kiadványt. Szinte nincs tősgyökeres újszászi lakos vagy elszármazott, aki ne találna a könyvben rá vagy családtagjaira vonatkozó dokumentumot. Helyet kapnak a kötetben mendemondák, anekdoták, visszaemlékezések is.

A színes kiadvány nyomdaköltségeire előfizetőket gyűjtünk. A kedvezményes előfizetési díj: 3.500 Ft. Akik 2017. május 31-ig befizetik az előfizetési díjat, azoknak a neve szerepelni fog a könyvben.

Az előfizetés módja:

Átutalással vagy készpénzben – az Újszászi Takarékszövetkezetben - lehet befizetni az önkormányzat számlájára.

Számlavezető pénzintézet: Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet

Számlaszám: 70300053-1541 0223

A „Közlemény” rovatban kérjük feltüntetni: „Újszász könyve” és a lakcímet.

Aki számlát kér, jelezze igényét a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályán. A vidékieknek – igény szerint – utánvéttel postázzuk a kötetet. A helybeliek a megjelenés után átvehetik könyvüket a könyvtárban.

Arra kérjük a tisztelt lakosságot, hogy akinek Újszászról elszármazott rokona, ismerőse van, tájékoztassa őt a megjelenő helytörténeti könyvről.

Újszász Városi Önkormányzat

 

 

 

 

Újszász 2016©