December 22-én immár 22. alkalommal rendezte meg a Városi Művelődési Ház és Könyvtár az egyedül élők teadélutánját. Mintegy nyolcvan fő vett részt ezen a tavaszt idéző decemberi délutánon.

Barta Imréné köszöntötte az egybegyűlteket:

„A karácsony a legszebb, legbensőségesebb ünnepünk, lehetőséget nyújt arra, hogy a szeretet és az összetartozás jegyében gyertyát gyújtsunk. Ilyenkor van igazán alkalmunk arra, hogy rohanó világunkban egy kis szünetet tartsunk és békésen, meghitten ünnepeljünk.

Az ünnep meghittségét, harmóniáját elsősorban magunknak kell kialakítani: békességet, nyugalmat teremtve otthonunkban és a nagyobb közösségekben egyaránt.”

A köszöntő szavak után Molnár Péter polgármester üdvözölte a megjelenteket, ő is szólt néhány szót az ünnep kapcsán a szeretetről, a tiszteletről, a törődésről. Idős, egyedülálló emberekről lévén szó, még nagyobb odafigyelést kívánnak, a családtagok és a társadalom részéről is.

Közben az asztaloknál meggyújtottuk a gyertyákat, ezt követően az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 3. osztályos tanulóinak verses, zenés karácsonyi műsorát láthatták a megjelentek (betanította Csajbókné Nyári Erzsébet, Nyolczas Károlyné és Rehák Ágnes).

A színvonalas műsor után a Kvint kör karácsonyi összeállítását hallhatták a jelenlévők. A Százszorszép Népdalkör tagjai szintén karácsonyi dalokkal köszöntötték a megjelenteket. Közben a fenyőfán is meggyújtottuk a gyertyákat. Szerény ajándékkal, teával, bejglivel és pogácsával vendégeltük meg a meghívottakat, amit támogatók által tudtunk biztosítani.

Köszönjük nekik:

Újszász Város Önkormányzat,

Pócs János országgyűlési képviselő,

Együtt Újszászért Egyesület,

Nagy Gáborné,

Konka Csaba képviselő.

Nagy segítségünkre voltak, és köszönjük a meghívók kihordását a Zagyva menti Integrált Központ dolgozóinak, a bejgli, pogácsa és tea elkészítését a Zagyvaparti Idősek Otthona konyhájának, valamint a Rózsa Imre Középiskola és Kollégium néhány diákjának, akik önkéntes munka keretében segítettek a terem rendezésében, terítésben és felszolgálásban.

Némethné Varga Edit

 

 

 

 

 

Újszász 2016©