A hagyományoknak megfelelően a Szenior Újszász Kupával zárult a szeniorok 2010/2011. évi teremfoci szezonja, amelyre a bajnokságban játszó csapatokon kívül két új csapat is jelentkezett. Mozsár Gergely vezetésével a Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezetőkből álló Referees, és a fiatalok bajnokságában játszó 35 évnél idősebb jászladányiak – Csikós Jenő, Murzsa István, Puzsoma József, Suki Béla – csapata.

 

Képtár

Fotó: Fehér János

 

A nyolc csapat Földi János és Varga Sándor játékvezetésével két négyes csoportban kezdte meg a játékot. A csoportok első két helyezettje jutott a négyes döntőbe.

Az „A” csoportban jól ment a játék a Loksinak. Két győzelemmel és egy döntetlennel első helyen jutott tovább. Másodikként egy győzelemmel és két döntetlennel a Real Spedíció került a négy közé. A Refereesnek szokatlan volt az újszászi terem. A Barátok most is lelkesen játszottak, de mérkőzést nyerni nem tudtak.

Eredmények: Loksi – Referees 5-1, Real Spedíció – Barátok 1-1, Loksi – Barátok 4-2, Real Spedíció – Referees 5-3, Loksi – Real Spedíció 2-2, Referees – Barátok 4-1.

 

Az „A”csoport végeredménye
1. Loksi 3 2 1 11-5 +6 7
2. Real Spedíció 3 1 2 8-6 +2 5
3. Referees 3 1 2 8-11 –3 3
4. Barátok 3 1 2 4-9 –5 1

 

A csoportmérkőzések után a Nyeretlen nyertesek – Szunnyogók veterán gálamérkőzés következett, amelyet meglepetésre a tíz bajnoki mérkőzésen mindössze egyetlen győzelmet elért Nyeretlen nyertesek nyertek 5-4-re.

A mérkőzés után a bajnokság eredményhirdetésére sorakoztak fel a csapatok.

A III. Veterán bajnokság végeredménye: 1. Szunnyogók (Konka Menyhért, Fehér (Krumpli) János, Gregor József, Hajdú Gyula, Juhász József, Kasza József, Kovács Ferenc, Nagy György, Szarvák János), 2. Loksi.

A legjobb góllövők: Gólkirály: Gregor József és Szarvák János 25-25 gól, 2. Kasza József 18 gól, 3. Hajdú Gyula 17 gól (mind Szunnyogók).

Legjobb kapusok: Konka Menyhért (Szunnyogók) és Pintér József (Nyeretlen nyertesek)

Különdíjasok: Juhász József (Szunnyogók) és Szórád Béla (Nyeretlen nyertesek).

A XIII. Szenior bajnokság végeredménye: 1. Real Spedíció 27, (Nagy Zoltán, Bezzeg László, Farkas László, Juhász Attila, Kormos Simon, Nemes József, Pető Béla, Pomázi János, Szilvási Ferenc, Szita János, Viola Kálmán, csapatvezető: Farkas István) 2. Piac Kft. 25, 3. Hajduk 16, 4. Loksi 7, 5. Ordasok 7, 6. Barátok 6. Fair play díjas a Barátok csapata.

A legjobb góllövők: Gólkirály: Konka Csaba (Piac Kft.) 43 gól, 2. Szita János (Real Spedíció) 27 gól, 3. Tiger László (Hajduk) 23 gól.

A legjobb kapusok: Őze Gábor (Barátok) és a legkevesebb gólt kapó Szaszkó Csaba (Piac Kft.)

Az eredményhirdetés után kezdte meg mérkőzéseit a „B csoport”.

Eredmények: Piac Kft. – Ordasok 5-3, Hajduk – Jászladány 3-1, Jászladány – Piac Kft. 7-5 Hajduk – Ordasok 7-4, Piac Kft. – Hajduk 2-0, Jászladány – Ordasok 6-3.

 

A „B” csoport végeredménye
1. Jászladány 3 2 1 14-10 +4 6
2. Hajduk 3 2 1 10-7 +3 6
3. Piac Kft. 3 2 1 12-10 +2 6
4. Ordasok 3 3 9-18 –9 0

 

Hármas körbeverés miatt izgalmasan alakult a továbbjutás. A versenykiírás a hármas holtverseny esetéről nem rendelkezett pontosan. Az érdekeltek között heves vita bontakozott ki, amely során a BL szabályok figyelembe vétele is szóba került. A helyi számítás a Hajduknak, a BL számítás a Piac Kft.-nek kedvezett. A rendezőség a vitát lezárandó hetes rúgásokat ajánlott a második helyért. Hajduk ezt elfogadta, a Piac Kft. ettől visszalépett.

A vita után a Hajduk – Loksi elődöntő következett. A Hajduk vezetett 1-0-ra. Már továbbjutónak tűnt, amikor a befejezés előtt a volt Hajduk játékos, Nagy Attila nagy góllal egyenlített. Hetesek következtek, amelyeknek többsége kimaradt. Végül Faragó László és Kárpáti Zoltán, ill. Szűcs Zsolt találataival a Hajduk nyerte 2-1-re a hetes párbajt.

A másik elődöntőben a Real Spedíció 3-1-re nyert a jobbnál-jobb helyzeteket kihagyó Jászladány ellen.

A vesztesek hetesekkel döntötték el a harmadik helyet. A Loksi volt a jobb.

A Real Spedíció – Hajduk döntőben végig a Real szerzett előnyt, amit a Hajduk mindig kiegyenlített. Így volt ez a befejezés előtti 3-3-ig. A Hajduk már a hetes rúgásokra játszott, amikor Viola Kálmán a kapuba sodort egy labdát. 4-3 a Realnak. Az egyenlítésre már nem volt idő. A bajnokság után a Kupát is a Real Spedíció nyerte.

A kupa közben lila hagymás zsíros kenyérrel, a kupa után a Szász Vendégházban pacallal és más komoly ételekkel-italokkal pótolták az energiát a résztvevők. A vacsora után sor került a bajnokság és a kupa eseményeinek elemzésére, és megkezdődött a csapatok szervezése az őszi összecsapásokra.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.