Tóth Tibor: Hajdújárásiak és zentaiak Újszászon

Az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület első számú csapatának sikerével ért véget a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárosban megtartott 8. Újszász-kupa elnevezésű, nemzetközi U21-es teremlabdarúgó-torna, melyen a két helyi csapat mellett Zenta és Hajdújárás csapata is részt vett. A tornagyőztes az első fordulóban 2:2-es döntetlent játszott a hajdújárásiakkal, majd pedig az újszászi kettes csapatot 6:4-re, Zentát pedig 10:3-ra győzte le.

A hajdújárásiak szintén 7 pontot gyűjtöttek, és csak a gyengébb gólarány miatt szorultak a második helyre. A harmadik helyen az újszászi kettes csapat végzett 3 ponttal, a negyedik pedig a Zenta lett pont nélkül. A torna legjobb játékosa az újszászi Fekete Tamás lett, a legjobb kapus a hajdújárási Prčić Alen, a gólkirályi címen pedig ketten osztoztak, az egyaránt 5-5 találatot szerzett újszászi Varga Martin és a hajdújárásiak játékosa, Szerencse Ákos.

 

A zentai és a hajdújárási csapat

 

Fehér János, a torna szervezője elmondta, hogy első alkalommal hirdették meg U21-es csapatok részére a tornát – csapatonként két idősebb játékos léphetett pályára –, mivel az újszászi egyesület a TAO-pályázaton elnyert összeget az utánpótlás-nevelésre fordíthatja.

A korábbiaknál kicsit fiatalabbak voltak most a résztvevők, mindez azonban a színvonalon nem látszott. A csapatok nagy lendülettel, gyorsan, technikásan játszottak, gólban bővelkedő izgalmas mérkőzések zajlottak. A körmérkőzéses rendszerben lejátszott torna utolsó találkozóján dőlt el, hogy Újszász első számú csapata nyerte a tornát, és ezzel felzárkózott a szintén két tornagyőzelemmel álló Zenta mellé – mondta Fehér János.

Kisbicskei Árpád, a címvédő zentaiak csapatvezetője elmondta, hogy jelen pillanatban a házigazdák és a hajdújárásiak felkészültebbek voltak.

Jól játszottunk, volt néhány szerencsétlen momentum, ami kihatott arra, hogy nem sikerült meccset nyernünk. A mérkőzések színvonala megfelelt az elvárásoknak, a tornát színvonalasan megszervezték, szívesen jövünk ide vissza mindig – mondta a zentai csapat vezetője.

Tesity Ervin, a hajdújárásiak vezetője elmondta, hogy hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek ezen a tornán.

Az első mérkőzés volt a legnehezebb. A későbbi tornagyőztes ellen kétszer is vezettünk, de egy védekezési hiba miatt a mérkőzés döntetlennel ért véget. A zentaiak ellen 4:4 után sikerült három gólt lőnünk, és megnyertük a meccset. Az utolsó meccsen játszottunk a legjobban, de rengeteg helyzetet kihagytunk, és az újszászi kapus is fantasztikusan védett. Nyertünk ugyan 2:0-ra, de a tornagyőzelemhez többgólos diadalt kellett volna aratnunk. Első mérkőzésünkön megsérült Bojan Pejić, az egyik 21 évnél idősebb játékosunk, s az ő hiányát megéreztük a továbbiakban. Köszönjük a hajdújárási helyi közösségnek, hogy itt lehettünk a tornán – mondta a hajdújárási csapatvezető.

Eredmények: 1. forduló: Zenta–Újszász II. 4:6, Hajdújárás–Újszász I. 2:2. 2. forduló: Zenta–Hajdújárás 4:7, Újszász I.–Újszász II. 6:4. 3. forduló: Hajdújárás–Újszász II. 2:0, Újszász I.–Zenta 10:3. Végső sorrend: 1. Újszász I. 7 ponttal (18:9), 2. Hajdújárás 7 pont (11:6), 3. Újszász II. 3 ponttal, 4. Zenta 0 ponttal.

 

Forrás: Magyar Szó online

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.