2013. december 28-án a hetedik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, Malajziából, Thaiföldről származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak franciaországi, németországi és svájci versenyeken, sőt egyszer még Malajziában is jártak. 2013-ban is volt több meghívásuk, de nem volt pénzük az utazásra. Az Eurosport 2-n viszonylag sokszor mutatott attraktív szepataka kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. Ennek ellenére még a felnőtt lábtoll-labdázók sem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú labda fájdalmas nyomokat hagy. Ennek ellenére az évzáró résztvevői nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkőzéseken döntötték el a helyezéseket. A reguban négy trió játszott körmérkőzést. Az összeállításában egy helyen megváltozott tavalyi bajnok veretlenül ismételte meg győzelmét. Párosban a Tóth Gábor-Ráski Lajos duó megvédte elsőségét. Az egyetlen női versenyző, Ézsiás Kitti reguban ezüstérmet nyert.

 

Eredmények

Regu (4): 1. Herczeg Gábor, Szűcs Gergő, Tóth Gábor 3 győzelem (6-1), 2. Ézsiás Kitti, Köböl Áron, Ráski Lajos 2 győzelem (5-2), 3. Kanalas Renátó, Raffael Csaba, Zsákai Milán 1 győzelem (2-4), 4. Ézsiás Tamás, Ézsiás Tibor, Fehér János 0 győzelem (0-6).
Páros (5): 1. Ráski Lajos, Tóth Gábor, 2. Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, döntő: 18-21, 21-16, 15-7, 3. Fehér János, Köböl Áron, 4. Suki József, Zsákai Milán, 5. Kanalas Renátó, Raffael Csaba.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János és Suki József

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.