2017. december 30-án a tizenegyedik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, a Malajziából, Thaiföldről származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak nemzetközi versenyeken. Az Eurosporton viszonylag sokszor látható attraktív szepataka hasznos kiegészítő sport a lábtoll-labdázók részére: kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. A 15 gramm súlyú toll-labdához szokott lábtoll-labdázók azonban nem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú fonott labda fájdalmas nyomokat hagy. Az évzáró résztvevői azonban vállalták a veszélyt, és nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkőzéseken döntötték el a helyezéseket. Három nő is vállalta a kemény játékot: a tápióbicskeiket képviselő Lőrincz Bettina, Újszászról Gulyás Adrienn és Szaszkó Dorka. A rutinos bajnokok – Herczeg Gábor, Tóth Gábor – játékában voltak szép megoldások. Látványos, erős szervák, talpalások és ollózások, a hálónál lábbal és háttal kivitelezett különleges sáncolások. Berkó Sándor és Ráski Lajos bátorságával, az erős labdák mellkasra vételével tűnt ki. A nők és a serdülő fiúk igyekeztek őket utánozni.

A reguban (a csapatversenyben) három trió játszott körmérkőzést. A Fehér János, Herczeg Gábor, Tóth Gábor összeállítású regu játszmaveszteség nélkül végzett az élen. Az öt páros körmérkőzésében a Herczeg Gábor, Tóth Gábor kettős nyert. Ügyesen játszott, és a mezőny legfiatalabb duójaként harmadik helyezést ért el Kanalas Márió és Sebők Roland.

 

Google Photos

Fotó: Berkó Sándor, Fehér János

 

Eredmények

Regu (3): 1. Fehér János, Herczeg Gábor, Tóth Gábor (2 győzelem, 4-0)), 2. Harsányi Zoltán, Ráski Lajos, Tóth Gergő (1 győzelem, 2-2), döntő: 21-14, 21-16, 3. Berkó Sándor, Lőrincz Bettina, Szaszkó Dorka (0 győzelem, 0-4)

Páros (5): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (4 győzelem, 8-0), 2. Harsányi Zoltán, Tóth Gergő (3 győzelem, 6-2), döntő: 21-9, 21-8, 3. Kanalas Márió, Sebők Roland (2 győzelem, 4-5), 4. Lőrincz Bettina, Szaszkó Dorka (1 győzelem, 2-7), 5. Berkó Sándor, Gulyás Adrienn (0 győzelem, 2-8)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.