2014. december 5-én a városháza dísztermében köszöntötték a szolnoki önkormányzat elöljárói a város diákolimpiai bajnokait és a 2014-es év legjobb sportolóit, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a nemzetközi versenyeken, illetve a felnőtt magyar bajnokságon. Megköszönték és elismerték a felkészítő-edzők munkáját is.

Ünnepi beszédében Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kiemelte, hogy a rohanó világunkban mindennapjaink legfontosabb része a sport. – Az egészséges életmódhoz hozzá tartozik a rendszeres sportolás, muszáj időt szakítani a mozgásra – hangsúlyozta. – Azok, akik csapatban sportolnak, megtapasztalhatták a közösség összetartó erejét is. Büszkék lehetünk sportolóinkra, akik évek óta jobbnál jobb eredményeket érnek el, és ezzel tovább öregbítik városunk hírnevét. Igenis van értelme erőt és energiát fektetni a sportba. Bár nem mindegyik szolnoki versenyzőt tudtuk megtartani, de rájuk is büszkék lehetünk, hiszen ők is messzire viszik a megyeszékhely jó hírét.

Az ünnepségen ötvenhat diákolimpiai bajnokot köszöntöttek, akik a várost képviselték a bajnokságokon, köztük volt a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy János Tagintézmény Ágotai Olivér, Barta Martin, Bábosik Ádám összeállítású lábtoll-labda csapata is. Felkészítőjük Fehér János.

A lábtoll-labdázókon kívül még két újszászi kapott elismerést. Joó Norbert (Szolnoki Műszaki Szakközépi- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény) a VI. korcsoport fekvenyomás diákolimpiai bajnokaként és Pomázi Bálint, a Tisza SE evezőse, a magyar bajnok kormányos kettes kormányosa.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Mészáros János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.