Főzőnap 4.

 

December 17-én a kertvárosi óvoda ebédlőjében a Magyar Lábtoll-labda Szövetség TÁMOP-6.1.2-11/-2012-0653 számú pályázat fenntartási szakaszában résztvevők a negyedik főzőnapon vettek részt. A karácsony közelségét az előtérben felállított óriási karácsonyfa és a karácsonyi műsorra készülődés jelezte. A főzőnap előtt a gyerekek Eszter óvó néni vezetésével a karácsonyi műsor próbáján vettek részt, amelyen Mary Poppins dalára nagyon ügyesen és lelkesen táncoltak és forgatták esernyőiket.

A főzőnapon a karácsonyi asztalon is jól mutató gyümölcssalátát készítettek a gyerekek, amelynek egyik alkotórésze a kevésbé ismert gránátalma volt. A szép gyümölcsök megtapintása, megszagolása, ide-oda gurítása után a gyerekek rájöttek, hogy nem hagyma, nem alma, hanem valami más, gránátalma van a kezükben. A gránátalmával ismerkedés a gyümölcsök felvágásával, a magok kibányászásával folytatódott. A lelkes munkában néhányan „sikeresen” pirosra kenték a kezüket.

Az alma, a banán, mandarin és a narancshámozás és szeletelés mindenkinek jól ment. Az összekeverésből is mindenki kivette a részét. A gyümölcssaláta készítés a bordó színű gránátalma magok hozzákeverésével fejeződött be, amelyek szép színt és különleges ízt adtak a salátának, amit a készítők nagyon jó étvággyal fogyasztottak el.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.