2014. november 1-jén és 2-án rendezték Rómában az első Italian Opent. Ez volt az olasz szövetség első nemzetközi versenye, amely egyben a jövő évi lábtoll-labda világbajnokság tesztversenye is volt. A helyszínek: a Campus X egyetemi kollégium és a Sandro Pertini Sportcsarnok alkalmas volt a nemzetközi versenyre és alkalmas lesz a világbajnokságra is. A hat ország – Finnország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Németország, Olaszország – negyvenhat versenyzője családias versenyt játszott. A világbajnokság kétszáz-kétszázhúsz résztvevője nagyobb feladat elé állítja majd a rendezőket.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér Judit

 

A kétnapos versenyen hat pályán 23 páros küzdött a serlegekért. Magyarországot az Újszászi VVSE három párosa képviselte. A párok az első nap négy csoportban selejtezőket játszottak. A Kézér Zsolt, Tóth Gábor duó öt győzelemmel játszma veszteség nélkül csoportelsőként zárta a napot. Az első alkalommal együtt játszó Bérczes Róbert, Tóth Gergő kettős játéka eleinte akadozott. Az első mérkőzésen három játszmára kényszerültek a franciák legjobbjai – Antony Nguyen, Justine Moreno – ellen. Utána azonban mindent simán, 2-0-ra nyertek, és csoport elsőként mentek tovább ők is. A Fehér János, Fehér Judit páros egy győzelemmel csoport negyedik helyezettként várta a folytatást.

A második nap a csoport elsők a csoport negyedikek ellen kezdtek:

Kézér Zsolt, Tóth Gábor – Luca Muzzioli, Luigi Russo (olasz) 21-4, 21-10
Bérczes Róbert, Tóth Gergő – Léo Bertrand, Mathieu Dubost (francia) 21-13, 21-15
Sven Walter, David Zentarra (német) – Fehér János, Fehér Judit 21-3, 21-4

A későbbi bajnok elleni vereség után Fehérék az alsó ágon folytatták, és végül a 16. helyen végeztek.

A győztesek a negyeddöntőbe jutottak.

Kézér Zsolt, Tóth Gábor – Francois Grignard, Aymann Moussa (francia) 21-14, 21-6
Bérczes Róbert, Tóth Gergő – Kara Jantunen, Pekka Marjamäki (finn) 21-14, 21-16

Mindkét újszászi páros könnyedén jutott az elődöntőbe, ahol német ellenfeleket kaptak.

Kézér Zsolt, Tóth Gábor – Philipp Münczner, Tanja Schlette (német) 21-16, 21-16
Sven Walter, David Zentarra (német) – Bérczes Róbert, Tóth Gergő 21-8, 27-25

Kézérék a csoportmérkőzések során már egyszer legyőzték az egyik legjobb német versenyzőt, Philipp Müncznert és a feladásaival őt jól kiszolgáló partnerét, Tanja Schlettét. A második győzelem sem okozott gondot.

Bérczesék az első játszmában megijedtek az Európa-bajnoki ezüstérmes német párostól. A második játszmára felbátorodtak, és látványos játékkal közel álltak az egyenlítéshez.

A vesztesek a harmadik helyért mérkőztek.

Philipp Münczner, Tanja Schlette (német) – Bérczes Róbert, Tóth Gergő 21-19, 24-22

Mindkét játszmában jó játékkal 18-15-re még az újszásziak vezettek. 18-nál megtorpantak és vesztettek.

A Sven Walter, David Zentarra (német) – Kézér Zsolt, Tóth Gábor döntőben a németek kezdtek jobban. 21-16-ra nyerték az első játszmát. A második szettben a magyar páros taktikát, játékformát változtatott. Kézér Zsolt igen eredményesen sáncolt. Egy-egy labdamenet során a közönség ovációja közben négyszer-ötször is visszasáncolta David Zentarra ütéseit, talpalásait. A változtatással az újszásziak meglepték ellenfelüket, és végig vezetve 21-18-cal egyenlítettek. A döntő szettben fej-fej mellett haladtak. 10-10 után 13-10-re elhúztak a németek, amit Tóth Gáborék 16-16-ra kiegyenlítettek, és innen már mindig ők vezettek eggyel. 20-19-nél mérkőzéslabdájuk volt, amit a német páros hárított, majd 22-20-ra nyert.

A római tartózkodás során rövid városnézésre is lehetőség nyílt. A csapat tagjai jártak a Vatikánban, a Szent Péter-bazilikánál, az Angyalvárnál, a Colosseumnál, a Vittorio Emmanuel emlékére épített Haza oltáránál, ahol lehetett lábtoll-labdáztak is.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.