Tízévesen nyert először bajnokságot Varga Klári, akinek azóta már több mint hatvan érem van a tarsolyában. A Magyar Honvédség 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj szerződéses katonája, a Távol-Kelet egyik legismertebb labdajátéka, a lábtoll-labda hazai királynője.

Több sportágban is kipróbálta magát Varga Klári, míg végre megállapodott. Ebben viszont az ország egyik legjobbja lett.

– Hatévesen kezdtem, talajtornával, azután kézilabdáztam, fociztam és társas táncoltam. Mindenhol kerestem a helyem. A papám fociedző volt, és állandóan vitt magával. Az egyik alkalommal, 1998-ban, Fehér János bácsi lábtoll-labda-edző lejött és javaslatára kipróbáltam, mit tudok. Fantáziát látott bennem, én pedig maradtam – mesélte a Borsnak Klári.

 

A 26 éves Varga Klárinak nem okoz gondot, hogy a feje fölött is megszelídítse lábbal a tollaslabdát

 

A lábtoll-labda Kínában, Vietnamban az egyik legismertebb sport. Az utcán foci helyett ezt játsszák a gyerekek, sőt a katonaságnál, a menetgyakorlatok szünetében is ezzel lazítanak.

– Nagyon jól ment a játék, főleg a talajtornát tudtam kamatoztatni, mert a levegőben egy spárgával is le tudtam kezelni a labdát. Több mint hatvan érmet gyűjtöttem. Ezzel édesapámat is lepipáltam, aki na­gyon büszke rám. Éremből nekem, kupából neki van több. Aztán a térdem nem bírta a megterhelést, és hat évig leálltam. Idén augusztusban tértem vissza, és rögtön aranyéremmel ünnepeltünk. Azért még nagyon sokat kell dolgoznom, hogy a távol-keletieket legyőzzük, de egy világbajnokság harmadik helye elérhető cél. Nemrégiben a Balatonon nyaraltunk, levittem a partra a lábtoll-labdát és csináltam egy kis bemutatót. Mondhatom, a fiúk szája tátva maradt, én meg bezsebelhettem az elismerő megjegyzéseket.

 

A fiatal játékos több mint hatvan érmet szerzett eddig

 

 

Forrás: BorsOnline.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.