A 6. lábtoll-labda Európa-bajnokság második és harmadik napján a párosok mérkőztek Pustkow-Osiedle-ben.

A női párosban a Nagykanizsa ZSE kettőse, Kunics Réka és Morvai Noémi képviselte Magyarországot, akik számára izgalmasan kezdődött a verseny, mert Kunics Réka a lengyelek elleni meccsen megsérült. Sikerült ugyan talpra állítani, de a folytatásban is sántikálva játszott. A lengyelek ellen el is ment egy játszma (18-21, 21-14, 21-17). A sántítás szerencsére a talpalásban nem akadályozta, ponterős játékával a továbbiakban minden ellenfelüket 2-0-ra győzték le. Így a döntőben a Bagos Viktória, Pribula Éva (Szlovákia) duót (21-8, 24-22) is. Harmadik Lídia Kadzielewa, Sylwia Miazga (Lengyelország), negyedik Giulia Pinnau, Sarah Walter (Németország).

A férfiaknál a Borjád SE játékosai, Himmer János és Kleics Dávid mérkőztek. Esélyeshez méltóan játszottak. Mindenkit leiskoláztak, a döntőben a Sven Walter, David Zentarra német párost (21-13, 21-14), mellyel a múlt évi vb harmadik helyük mellé az első Európa-bajnoki címüket is megszerezték. Harmadik Szimkó Balázs, Sebastián Költő (Szlovákia), negyedik Kare Jantunen, Teemu Marjamäki (Finnország).

Az Eb harmadik napján vegyes párosban a nagyakanizsai Kunics Réka és az újszászi Tóth Gábor aratott győzelmet. Kunicsnak ez volt a harmadik bajnoki címe. Eb újoncként mindhármat Lengyelországban szerezte.

A sportág "nagy öregjének" számító Tóth Gábor tizenegyedszer bizonyult Európa legjobbjának, ő hat Eb-n gyűjtötte össze ezt a tisztes éremhalmazt.

A döntőben a német David Zentarra és Sarah Walter volt az ellenfelük. Mindkét páros ugyanazt a a taktikát követte. A nők magasra feladott labdáit a férfiak nagy erővel talpaták a másik térfélre. Tóth a vegyes párosban kevésbé alkalmazott sáncolással igyekezett megakadályozni - többször sikerrel - ellenfele pontszerzését. A mindkét játszmában 21-18 Tóth erős talplásainak és Kunics német ellenfelénél többszöri mentésének, labdaszedésének köszönhető. Harmadik Szimkó Balázs, Pribula Éva (Szlovákia), negyedik Lidia Kadzielewa, Patryk Siwy (Lengyelország).

 

Morvai Noémi és Kunics Réka

 

Himmer János és Kleics Dávid a döntőben

 

Tóth Gábor és Kunics Réka nyerte a vegyes párost

Fotó: Fehér Judit

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.