Az Amiensben öt ország 16 csapatának részvételével rendezett 5. French Openen az újszásziak Bérczes Róbert, Csák Dávid, Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor összeállításban léptek pályára. A Davis Kupára hasonlító lebonyolításban egyéni, páros, hármas, páros és egyéni mérkőzéseket kellett játszani egymás után.

Az első nap négy négyes csoportban a selejtezők zajlottak, amelyeket háromszor 5-0-val csoportelsőként teljesítették az újszásziak. A második nap a csoportelsők és a csoport másodikok köréből két 5-0-ás és egy 4-1-es győzelemmel jutottak az elődöntőbe, ahol a német válogatottal azonos Flying Feet Haspe várta őket. Az egyéni, a páros és a hármas megnyerése után a cserék játszottak és vesztettek. Így alakult ki a 3-2-es eredmény.

A döntőben a szintén német FFC Hagen volt az ellenfél. Az egyéniben a torna talán legszínvonalasabb és legizgalmasabb mérkőzésén Tóth Gábor nagy küzdelemben nyert David Zentarra ellen 15-21, 21-11, 21-17. A jól védekező és a védekezésből visszatámadó Herczeg Gábor és az ponterősen talpaló Tóth Gábor magabiztosan verte a David Zentarra, Stefan Blank párost 21-16, 21-18. A Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor trió a Stefan Blank, Christopher Zentarra, David Zentarra hármas 21-15, 21-18-as legyőzésével megnyerte a tornát. A tartalékok egyjátszmás mérkőzésein 3-2-re szépítettek a németek.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János, Fehérné Szekeres Zsuzsanna és Tóth Gábor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.