2013. szeptember 14. Budapest

Szeptember 13-án és 14-én rendezték a 13. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Az első nap a rendezők számára igazi sikertörténet volt. Minden eddiginél több óvodás és iskolás csoport látogatott ki a Merkapt Sportközpontba. Összességében közel 10.000 volt a látogatók száma: Verőfényes napsütés, több mint 90 díjmentesen kipróbálható sportág, olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportsztárok, sportfesztiváli hangulat jellemezte az első napot.

A második nap a folyamatos eső és a hideg idő távol tartotta a látogatókat. A fedett helyeken lévő sportágaknál volt csak élet.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Papp Erzsébet, Ráski Lajos és Tűri Alexandra

 

A lábtoll-labda és sepaktakraw az Újszászi VVSE játékosainak kivitelezésében mindkét napon jelen volt. Első nap Papp Erzsébet vezetésével Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Becskereki László. Bolyós József, Dániel Márk, Fülöp Áldáska, Juhász Patrik, Kanálos II. Róbert, Kovács Márton, Ráski Lajos, Seres Zsolt és Varga Károly várta a lábtoll-labdázni vágyókat. Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Fülöp Áldáska, Ráski Lajos és Seres Zsolt a színpadon is megmutatta tudását.

A második napon Fehér János vezetésével Czipó Péter, Csák Dávid, Csák Vivien, Farkas Levente, Fehér Valéria, Kanalas Renátó, Kanálos Júlió, Kenyeres Lívia, Kovács Evelin, Kovács Gergő, Németh Márk, Ráski Lajos, Turza Beatrix, Tűri Alexandra és Zele Richárd játszott volna az érdeklődőkkel, akik a rossz idő miatt nagyon kevesen voltak. A kevés próbálkozóval az esőben történő játék addig tartott, amíg a labdák el nem áztak. A labdákkal együtt a játékosok is alaposan átáztak. Csák Dávid, Kanálos Júlió, Kenyeres Lívia, Ráski Lajos bemutatója a vizes, csúszós színpad ellenére jól sikerült. Különösen Csák Dávid volt elemében.

A lábtoll-labdázók mindkét nap sok sportágat kipróbáltak. Még az esős napon is lelkesen bicikliztek, kajakoztak, jégkorongoztak.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.