2013. augusztus 11. Újszász

A Hungarian Open nemzetközi lábtoll-labda verseny elmaradhatatlan kiegészítő rendezvénye a nemzetközi showműsor, amelyen a versenyzők megmutatják, hogy nemcsak a pályán, hanem a színpadon is tehetségesek. Így volt ez augusztus 11-én este is, amikor a művelődési ház nagytermében összegyűlt a nemzetközi társaság.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér Judit

 

Első számként az újszászi általános iskola citera és énekegyüttese népdalcsokrot adott elő. Az együttesben négy lábtoll-labdázó – Ézsiás Zsófia, Ézsiás Fanni, Fülöp Áldáska és Barta Karolina – pengetett és énekelt. Felkészítőjük Bakó Jánosné. Utánuk az YMCA Consett kórusa következett. Nem a megszokott műsort, az YMCA dalt és a Yesterdayt hallottuk tőlük, hanem komoly, szépen hangzó műveket. Első számként a fiúk nagyon mély hangon ősi kelta-breton dalt énekeltek. A második és a harmadik kórusműben már együtt énekeltek a fiúk és a lányok. Utánuk az újszásziak műsorszámai következtek. Tóth Gergő ének, gitár és Kurdi Krisztina zongora duója nagy átéléssel a 2012-es brit X Faktor győztesének, James Arthurnak Impossible című dalát adta elő. Más, modernebb stílust képviselt Bogár László és Nózsi Péter beatbox száma. Dobozi Boglárka Valami Amerika dalát Fehér Valéria szintetizátoron, Fehér Aladár gitáron kísérte.

Fergeteges sikert aratott Pa-dö-dö. Laskiné Spingár Évának, Tóth Istvánnénak és mögöttük a szepetneki tánckarnak ismételniük is kellett.

A francia csapat Francois Grignard vezetésével alternatív színházi produkciót adott elő, amelyben kardként használták a nézőtéri tapsrudakat. A történet tartalmáról még vitatkoznak a nézők. Egy változat szerint a királyfi komoly harcban megmentette a francia királylányt a rossz emberektől. Hogy ez volt-e az eszmei mondanivaló vagy sem, nem tudni, de mindenki, a francia csapat és a nézők is jól szórakoztak.

A királyhelmeci Bagos Viktória is az Impossible című dalt választotta. Éneke és gitárjátéka sokáig emlékezetes marad.

A lengyel Cielak Zuzana látványos akrobatikus mazsorett gyakorlatot mutatott be. Dobálta a botját, dobálta a lábait, cigánykerekezett, spárgázott.

Első alkalommal szerepeltek kínaiak a nemzetközi műsorban. A távol-keletiek az egész verseny alatt nagyon népszerűek voltak. Lehet, hogy ha csak meghajoltak volna a színpadon, már az is tapsvihart váltott volna ki. Ők ennél többet tettek. Egy szép kínai dalt énekeltek, amelynek a zenéje átváltott rockra, és Li Yuying breakezett, kézen állt és fejen forgott.

A sokszor visszatérő német Michael Nölle virtuóz gitárjátéka most is nagy siker volt.

Barta Petra és Győrfi Barbara sejtelmes megvilágításban, fehér ruhában előadott lendületes világító gyakorlatával zárult a 2013. évi műsor.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.