Nyári sportverseny

 

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség egészségfejlesztési és szemléletformálási programjának második bajnokságához ideális és stílusos helyszínt biztosított 2013. július 9-én délelőtt 10 órától a Jászboldogházai Strandfürdő.

A víz és a napfény edzőhatását fokoztuk az érdekes, népi eredetű csapat és egyéninek mondható versenyfeladatokkal. A vízhez szoktatáson, úszásoktatáson részt vevő óvodásokból 6 csapatot állítottunk össze, akik különböző színű pántokat viseltek.

A hat fős csapatok négy feladatban mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket, koncentráció képességüket, erőnlétüket. Az első versenyszám a „Gyertek haza ludaim!” című játék volt, ahol a gazdasszony finom ételekkel csábította haza az éhes ludakat. Igen ám, de az ellenfél farkasának az volt a feladata, hogy minél több ludat kapjon el. Ebben a „küzdelemben” az a csapat győzött, akinek a farkasa a legtöbb ludat fogta el az másik csapatból, így öt lúd elfogásával a piros csapat diadalmaskodott. A körmérkőzéses játék végén a versenyzők őszibarackot kaptak jutalmul.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

A nagy hőségben a csapatok tagjai a versenyek közben a medencében pancsoltak, lubickoltak, vagy éppen úszni tanultak.

A második versenyszám a „Komámasszony hol az olló?” játék volt, amiben a fákat karikákkal helyettesítettük. Az egyik csapat tagjai beálltak a „fa” mögé, vagyis a karikába, a másik csapatba tartozó gyermekek körbeállták őket, s amikor helyet próbáltak cserélni az ismert kiáltásra, fákat raboltak el tőlük. Az a csapat győzött, amelyik a legtöbb fát (karikát) tudta elfoglalni a helycsere közben. Ebben a versenyben a zöld csapat tagjai győzedelmeskedtek. A futkározásban kifáradt gyermekek finom gyümölcslevet kaptak.

A strand hatalmas füves területén, kijelölt pályán zajlott a „Kidobós játék”. Ebben az volt a legügyesebb, aki az ellenfél csapatából minél több gyereket ütött ki a labdával. Nagyon ügyesen, fürgén ugrottak el a labda elől, de egy-egy pontos célzással, követve a társak mozgását, bizony sikerült eltalálni az ellenfél játékosait. Ennek a körversenyes játéknak a kék csoport lett a nyertese. A pókfoci lett a legnépszerűbb versenyszám. Pókjárásban kellett továbbítani a labdát, és az ellenfél kapujába betalálni. A gyerekek kitartóan ostromolták a labdát, egymás lábát, és néha kézzel is rásegítettek a rúgásra, nagyon mókás helyzeteket teremtve. A fiúk mozgékonyabbak voltak, ők igazi csatárként rohamozták a kapukat, míg a lányok inkább arra vigyáztak, hogy el ne veszítsék a labdát. Ebben a játékban nemcsak az ügyességre, gyorsaságra, cselezésekre volt szükség, hanem jó erőnlétre is. A pókfocit a sárga csapat nyerte meg nagy főlénnyel, hiszen volt olyan mérkőzés, amelyiken három gólt is rúgtak. A versenyzők megérdemelt jutalmul nagy szelet dinnyét kaptak, aminek nagyon örültek. A 100%-os gyümölcslé is elfogyott, s a gyermekek vidáman vetették bele magukat a hűs vizű medencékbe.

A második bajnokság eredményhirdetéssel zárult. Vidám, derűs órákat éltünk át, s a strandolást aktív mozgással, sportolással kötöttük össze.

Programvezetők

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.