2011. augusztus 29. Újszász

Billy Robson, az angol YMCA Consett vezetője augusztus 17-én utazott haza a 16. Hungarian Openről, augusztus 26-án pedig egy, az egyesülete önkénteseiből álló tizenöt fős csoporttal már ismét Magyarországra érkezett. Budapest, Hollókő és Jászberény látnivalói után a Berekfürdőre utazás közben, augusztus 29-én Újszászon is eltöltött pár órát a csoport. Az újszászi program első részében közös lábtoll-labdázás szerepelt. Gulyás Adrienn, Herczeg Gábor, Joó Richárd, Kurdi Gábor, Ráski Lajos, Tóth Gergő mutatta be a különféle rúgásokat és labdaérintéseket, az egyéni, a páros és a hármas játékformákat. A zsonglőrködés során a különleges rúgások mellett két és háromlabdás játék is látható volt. A bemutató után Fehér János (angol hangja: Simon János) útmutatása alapján nemzetközi párok részére rövid edzés következett, amely során az angol vendégek a házigazdák segítségével szinte valamennyi rúgásformát gyakorolhatták, majd csapatok alakultak, amelyek mozgalmas, jó hangulatú mérkőzéseket játszottak. Különösen az angol lányoknak tetszett a játék. Fogadkoztak, hogy a jövő évi Hungarian Openen már női csapatuk is lesz.

A lábtoll-labdázás után visszavágóként egy angol sportág, a labdarúgás következett. A visszavágás elmaradt. Az újszásziak nyertek 8-2-re.

A mérkőzés utáni közös ebéden egy új étel, a Tóth István által főzött „lábtoll-labdás tokány” került a tányérokba, amely nagyon ízlett a vendégeknek és vendéglátóknak.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.