2011. augusztus 13. Újszász

Augusztus 13-án 9 ország – Anglia, Ausztria, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Szerbia, Szlovákia – 180 férfi és 76 női versenyzőjének felvonulásával kezdődött meg Újszászon a 16. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda bajnokság. A színes menet a Vörösmarty Mihály Általános Iskola mazsorett csoportjának vezetésével (vezető: Bakó Jánosné) masírozott végig Újszász utcáin. A menetben ott cikázott különleges „nagykerekű kerekpárjával” Halápi Sándor, a 160 kilométeres hosszútáv kétszeres velocipéd világbajnoka, aki bátor vállalkozóknak lehetőséget biztosított a kerékpár ősének kipróbálására.

A versenyzők a városháza előtti parkba vonultak, ahol Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára, a verseny főrendezője köszöntötte a megjelenteket, majd üdvözlő beszéde után Molnár Péter, Újszász város polgármestere megnyitotta a versenyt

A megnyitó után rekord mezőny – 50 férfi és 23 női hármas – részvételével megkezdődött a játék. Első nap a papírformának megfelelő eredmények születtek. A férfiaknál a nyolc közé öt újszászi csapat jutott, valamint Borjád és Nagykanizsa, és legjobb külföldiként a német válogatottal azonos FFC Hagen. A nőknél is a házigazda újszásziak domináltak. Itt is öt újszászi hármas kvalifikálta magát a legjobb nyolcba. Magyarországot rajtuk kívül még Borjád és Jánoshida képviselte. Legjobb külföldiként a Sarah Walter vezette FFC Hagen maradt versenyben.

Az első nap estéje jó hangulatú paprikás krumpli partival és a Newton Lóháton együttes koncertjével zárult. A funk rockot játszó együttes már másodszor szerepelt a Hungarian Open kísérő műsorában. A tavaly óta sokat fejlődött együttesben két volt újszászi lábtoll-labdázó, a dobos Berkó Sándor és a szólógitáros Béki Tamás zenélt Kiss Krisztián törökszentmiklósi basszusgitárossal és Csabai Ábel budapesti énekessel.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.