Június 4-én Neusiedl am Seeben a Hauptsportschule világversenyek rendezésére is alkalmas sportcsarnokában rendezte az osztrák lábtoll-labda bajnokságot a Michael Holzapfel vezette New Shuttlecock Generation, amelyre meghívták az újszászi lábtoll-labdázókat is. Nagy tétért játszottak az osztrák versenyzők. A kategória győztesek indulhatnak a novemberi Európa-bajnokságon.

 

Picasa

Fotó: Fehér János és Kézér Béla

 

A 2010. évi osztrák bajnokok:

Hármas: Johannes Gross, Michael Holzapfel, Eva Trunner
Páros: Sebastian Dolezal, Andreas Ruprecht
Egyéni: Johannes Gross

Az osztrák bajnokság mellett sor került egy Újszászi VVSE – NSG mérkőzésre is. Az osztrák és a magyar hármasok egymás között körmérkőzésen döntötték el a helyezéseket, majd az azonos helyezettek megmérkőztek egymással.

Eredmények:

Kurdi Gábor, Ráski Lajos, Tóth Gergő 15-12, 15-8-ra, Fehér János, Herczeg Gábor, Tóth István 15-5, 15-8-ra, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett 15-8, 15-6-ra, Ézsiás Kitti, Gulyás Adrienn, Soltész Fatime 15-7, 15-5-re győzte le ellenfelét. Utána erősorrendben a páros mérkőzések következtek. Az újszászi párosok: Kurdi Gábor-Herczeg Gábor, Ráski Lajos-Tóth Roland, Joó Anett-Makai Gréta, Ézsiás Kitti-Vágó Henriett, Fehér János-Tóth István, Gulyás Adrienn-Soltész Fatime jó játékkal nyerték mérkőzéseiket. Befejezésül Herczeg Gábor Johannes Gross-szal, Makai Gréta pedig Eva Trunnerrel egyénizett. Az eredményhirdetésre a hangulatos mönchhofi Turmhofban került sor, ahol vacsora után valamennyi résztvevő érmet és NSG pólót kapott. Az est a csocsóasztalnál és a diszkóban folytatódott.

Másnap a Fertő-tóhoz kirándult az újszászi csapat, és a nyárira változott szép időben a podersdorfi kikötőben hajóra szállt és sétahajózással múlatta az időt. A kellemes ausztriai kirándulás Michael Holzapfelék mönchhofi kertjében grill partival fejeződött be, amely után természetesen a közös lábtoll-labdázás sem maradhatott el. A két egyesület játékosai legközelebb augusztusban Újszászon a 15. Hungarian Openen találkoznak.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.