Szilveszter Kupa

Újszász, 2006. december 31.

Nemzetközi lábtoll-labda versennyel búcsúztak a lábtoll-labdázók a 2006. évtől. Szilveszter napján német vendégeikkel együtt három versenyszámban mérkőztek. Az év utolsó versenyén a férfi egyéniben Tóth Gábor nyert, 2. Nózsi Péter, 3. Takács Zoltán, 4. Szűcs Gergely. A női egyéniben a német Sarah Walter végzett az első helyen, 2. Szabó Nóra, 3. Joó Anett, 4. Varga Rita. A párosban 1. Tóth Gábor, Viola Vivien, 2 Sven Henneböhle, Szabó Nóra, 3. Takács Zoltán, Makai Gréta, 4. Herczeg Gábor, Eperjessy Zsófia, 5. Nózsi Péter, Varga Rita, 6 Joó Richárd, Vágó Henriett, 7. Fehér János, Szabó Illés, 8. Harsányi Judit, Sarah Walter.

Eredménylista Képek a kupáról

Fotó: Szabó Nóra

 

 

Trió TV

Jászberény, 2006. december 19.

December 19-én a jászberényi Trió TV karácsonyi műsorában szerepelt Szöllősi Szabolcs gyorskorcsolya bajnok és Cseh Róbert kempo bajnok társaságában Tóth Gábor lábtoll-labda Európa-bajnok. Gábort 2006. évi eredményeiről, a lábtoll-labda sportág utánpótlásáról és a 2007. évi terveiről kérdezte Ács Tibor szerkesztő-riporter.

 

Királyi Pál Kupa

Szepetnek, 2006. december 9.

Két egyesület 28 párosa vett részt Szepetneken a hagyományos Királyi Pál Kupán. A versenyen a Morvai Noémi-Tusori Beatrix és a Molnár Róbert-Szatmári Tamás párosok révén két aranyérmet szereztek a házigazda Szepetnek SE versenyzői. A vendég Nagykanizsa ZDSE játékosai két aranyérmet vittek haza. A gyerek fiú párosban Csizmadia Ádám-Lukács Márton, a serdülő lány párosban Bátor Hajnalka-Göncz Annamária végzett az első helyen.

 

Verseny Szlovákiában

Királyhelmec (Szlovákia), 2006. november 16-17.

November 16-17-én a szlovákiai Királyhelmecen (Kráľovský Chlmec) a gimnázium sportcsarnokában három szlovákiai klub - Kassa, Királyhelmec és Komárom - valamint az Újszászi VVSE versenyzőinek részvételével rendezték meg az 1. Királyhelmec Kupát. Az első napon 19 pár részvételével a férfi és női összevont páros versenyre került sor. A győzelmet Becskereki Sándor, Tóth Roland (Újszászi VVSE) szerezte meg. 2. Binó Péter, Feke Gábor (Királyhelmec), 3. Fehér János, Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 4. Ötvös Tamás, Striho Péter (Kassa). 5. Pető Tibor, Tóth Gergő. A legjobb női párosnak a hatodik helyen végzett Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória újszászi duó bizonyult. 9. Joó Anett, Kurdi Krisztina, 11. Csontos Aranka, Vágó Henriett, 13. Barta Barbara, Eperjessy Zsófia. A második napon az Újszászi VVSE-Szlovákia mérkőzésen mind a hét versenyszámban két-két mérkőzést játszottak a résztvevők. Az újszászi győzelmekkel végződött mérkőzések mindkét fél részére nagyon hasznosak voltak. A szívélyes vendéglátóktól egy rövid városnézés után a további együttműködés reményében búcsúztunk.

Képek a versenyről

 

Tóth Gábor országos bajnok

Újszász, 2006. november 18-19.

November 18-19-én 12 egyesület 107 versenyzője indult a tizenegyedik Lábtoll-labda Felnőtt Országos Bajnokságon. A férfi egyéniben Tóth Gábor hatodik alkalommal szerezte meg a bajnoki címet. Bogár László és Nózsi Péter harmadik helyezést ért el. Női egyéniben Kapás Ágnes a második helyen végzett.

Férfi hármasban Bakó János, Béki Tamás, Konka Gábor, Konka Péter a dobogó harmadik, a női hármasban Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita a dobogó második fokára állhatott fel.

Eredménylista | Képek a bajnokságról | Beszámoló

 

A Magyar Köztársaság 1. Szepaktakraw Bajnoksága

Újszász, 2006. november 11-12.

Eredménylista | Képek a bajnokságról | Beszámoló

 

Idényzáró Nyárlőrincen

Nyárlőrinc, 2006. november 3.

November 3-án idényzáró gyermek és serdülő lábtoll-labda versenyt rendeztek Nyárlőrincen. A népes újszászi csapatban több olyan 9-10 éves gyerek is pályára lépett, akik szeptemberben kezdtek lábtoll-labdázni. Az idősebbek közül többen ezen a tornán búcsúztak korcsoportjuktól. Januártól már egy korcsoporttal fentebb kell majd bizonyítaniuk. A serdülőknél Becskereki Sándor és Tóth Roland, Ézsiás Kitti és Gazdag Viktória, a gyermek korcsoportban Harsányi Zoltán, Csontos Aranka és Vágó Henriett két versenyszámban is az első helyen végzett.

Eredmények:

Gyermek korcsoport;
Fiú hármas (6): 1. Harsányi Zoltán, Pető Tibor, Tóth Gergő, 2. Joó Richárd, Kanálos Júlió, Nagy László, 4. Gulyás Ádám, Kökény Gábor, Prunner Benjámin, 5. Farkas Martin, Kovács Aladár, Rácz Árpád, Tatár Nagy Róbert, 6. Baláti Márton, Paplanos Ádám, Tóth Tibor.

Fiú páros: (10): 1. Harsányi Zoltán, Nagy László, 2. Pető Tibor, Tóth Gergő, 3. Joó Richárd, Kanálos Júlió, 6. Farkas Martin, Prunner Benjámin, 7. Kovács Aladár, Rácz Árpád, 8. Tatár Nagy Róbert, Tóth Tibor, 9. Baláti Márton, Paplanos Ádám, 10. Gulyás Ádám, Kökény Gábor.

Lány hármas (4): 1. Csontos Aranka, Vágó Henriett, Viola Vivien, 2. Ágoston Rebeka, Barta Petra, Kurdi Krisztina, 4. Gulyás Adrienn, Harsányi Hanna, Tóth Virág.

Lány páros (6): 1. Csontos Aranka, Vágó Henriett, 2. Kurdi Krisztina, Viola Vivien, 5. Harsányi Hanna, Tóth Virág, 6. Ágoston Rebeka, Gulyás Adrienn.

Serdülők;
Fiú hármas (4): 1. Becskereki Sándor, Köböl Áron, Tóth Roland, 2. Alapi Ádám, Csák Dávid, Gajdos Tibor, Samu Tamás.

Fiú páros: 1. Becskereki Sándor, Tóth Roland, 2. Alapi Ádám, Köböl Áron, 3. Csák Dávid, Gajdos Tibor.

Lány hármas (3): 1. Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett, 2. Csontos Aranka, Horváth Martina, Kovács Adrienn.

Lány páros (6): 1. Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, 2. Barta Petra, Kovács Adrienn, 3. Horváth Martina, Joó Anett.

Eredménylista Képek a versenyről

Fotó: Fehér János

 

Gyermek OB Szepetneken

Szepetnek, 2006. október 28-29.

A lábtoll-labda korosztályos országos bajnokságok sorozata október 28-29-én Szepetneken a legfiatalabbak, a 13 évnél fiatalabb gyermekek versenyével zárult, amelyen hat egyesület 77 játékosa lépett pályára. Remekül szerepelt az újszászi utánpótlás. Három bajnoki címmel, egy ezüst és öt bronzéremmel tértek haza a horvát határszélen található településről. A verseny legeredményesebb versenyzője Harsányi Zoltán volt két bajnoki címével. Az egyéni döntőjében nagy csatában szerezte meg az első helyet Joó Richárd ellen. 11-5, 9-11, 15-13. Most a fiúk voltak eredményesebbek. Hármasban a bajnoki cím mellé egy harmadik helyet is szereztek, egyéniben pedig csak újszászi versenyző szerzett érmet. Hármasban a lányok is bajnokok lettek, de egyéniben csak a dobogó harmadik fokáig jutottak.

Eredmények:

Fiú egyéni (46): 1. Harsányi Zoltán, 2. Joó Richárd, 3. Tóth Gergő és Pető Tibor.

Fiú hármas (14): 1. Harsányi Zoltán, Pető Tibor, Tóth Gergő, 3. Joó Richárd, Kanálos Júlió, Nagy László, 13. Dobozi Györk, Farkas Martin, Prunner Benjámin, Tatár Nagy Róbert.

Lány egyéni (33): 3. Csontos Aranka és Vágó Henriett.

Lány hármas (9): 1. Csontos Aranka, Kurdi Krisztina, Vágó Henriett, 4. Barta Petra, Harsányi Hanna, Győrfi Barbara, 7. Dobozi Boglárka, Gulyás Adrienn, Zakar Henrietta.

Képek az eredményhirdetésről

Fotó: Orbán Tibor

 

Újszászi sikerek Kölnben

Köln (Németország), 2006. október 28-29.

Öt ország - Ausztria, Franciaország, Magyarország, Németország és Svájc - 20 reguja (háromfős csapata) és 32 párosa indult október 28-29-én a németországi Kölnben az 5. Internationaler Cologne Chicken´s Cup-on, a 2006. évi európai szepaktakraw versenysorozat záró versenyén. Magyarországot három újszászi lábtoll-labdázó Ézsiás Tamás, Ézsiás Tibor és Tóth Gábor képviselte. Kirándulásuk most is sikeres volt a lábtoll-labdázás rokon sportágába. A páros versenyt megnyerték, a reguban a harmadik helyen végeztek. A két versenyszám összesített pontversenyében az elsőtől egy ponttal lemaradva második helyezést értek el. A szép eredmény története: A 20 regut négy ötös csoportba sorsolták, a reguk a csoportokban körmérkőzést játszottak, majd a csoport eredményektől függően kieséses táblán folytatták a versenyt. Az újszászi csapat Mekong 2-vel (Németországban élő laosziak) kezdett. Az első játszma megnyerése után (21-18) a laosziak negyvennyolc éves cserejátékosa kiszerválta őket, és 5-21-gyel 1-1 lett az eredmény. A harmadik játszmát nagy izgalmak után 15-13-ra nyerték Ézsiásék. A második mérkőzésen Elmshorn 3-al (ebben a német csapatban maláj származásúak játszottak) 21-16-tal kezdtek, majd 19-13-ról 20-22-re elbukták a második játszmát. A döntő szettet 15-6-ra könnyedén nyerték, majd Strasbourg 3-at verték. Mindkét játszmában alig engedték őket tíz pont fölé. A csoportelsőségért Köln 1-gyel mérkőztek. Az első játszmában 21-15-re nyertek a kölniek. A másodikban 20-18-as vezetésüket még sikerült kiegyenlíteni, de 25-24-es győzelmüket már nem sikerült megakadályozni. Így Újszász csoport másodikként jutott a 16-os kieséses táblára. A nyolc közé jutásért Újszász-Mekong 1 21-18, 19-21, 15-5. A négy közé jutásért Újszász-Köln 2 21-19, 21-15. A döntőbe jutásért Elmshorn 1 - Újszász 21-18, 19-21, 15-12. A regut a volt csoporttárs Köln 1 nyerte.
A párosban a döntőt kivéve minden játszma 15 pontig tartott. Az Ézsiás Tamás, Tóth Gábor duó könnyedén vette az akadályokat. A 16 közé jutásért 2-0-ra nyertek Köln 4 ellen. A legjobb nyolc közé jutásért Frankfurt 1-et búcsúztatták. Négy közé jutásukat Strasbourg 1 sem tudta megakadályozni. A legnehezebb mérkőzést az elődöntőben játszották. Újszász-Köln 1 16-17, 15-8, 15-10. A döntőben Újszász-Köln 2 21-17, 21-17. A kölnieknek a második játszmában volt egy rövid fellángolásuk, amikor 16-12-ről 16-16-ra egyenlítettek, de játszmanyerésre nem volt esélyük. Nem találták az újszásziak lábtoll-labdázásban megtanult talpalásának ellenszerét.

Fehér János

Képek az eseményről

 

10. Ifjúsági Országos Bajnokság

Nagykanizsa, 2006. október 21.

Október 21-én öt egyesület nyolcvankét versenyzőjének részvételével Nagykanizsán, a Zsigmondy-Winkler Sportcsarnokban rendezték a 10. Lábtoll-labda Ifjúsági Országos Bajnokságot. A jubileumi versenyen három egyesület szerzett bajnoki címet. A férfi egyénit és a női hármast a házigazda Zemplén DSE versenyzői nyerték. A férfi hármast az Újszászi VVSE, a női egyénit - meglepetésre - a Cserszegtomaj DSK nyerte. Az újszászi csapat eredményesen szerepelt a kanizsai oroszlánbarlangban. A Boros Péter, Bogár László, Kézér Zsolt, Nózsi Péter összeállítású csapat az elődöntőben az utóbbi időben egyre jobb eredményeket elérő borjádiakat győzte le (21-15, 19-21, 21-11). A döntőben a nagy rivális nagykanizsai csapat volt az ellenfél. Jó kezdéssel Borosék 7-0-ás előnyt szereztek, amely kitartott a játszma végéig. (21-18). A második játszmában némi zavar támadt az összjátékban, és a kanizsaiak egyenlítettek. (13-21). A harmadik játszmában ismét az újszásziak akarata érvényesült. Nagy fölénnyel nyertek. (21-11). Bogár remekül sáncolt, Boros és Nózsi talpalásait, ollózásait az ellenfél nem tudta hárítani. A női hármas döntőjében is biztatóan játszottak az újszásziak (Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita), de nem sikerült megakadályozniuk a hazaiak győzelmét (21-15, 21-16). Az idősebbek között jól szerepelt az Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett serdülő hármas. Mindössze két pont hiányzott nekik az éremszerzéshez. Egyéniben is a legjobb nyolc közé jutottak. Az egyéni számokban egy ezüst és két bronzérmet nyertek az ÚVVSE versenyzői.

Eredmények:

Férfi egyéni (47): 1. Hartai Attila (Nagykanizsa ZDSE), 2. Bogár László (Újszászi VVSE), 3. Kleics Dávid (Borjád SE) és Nózsi Péter (Úszászi VVSE), 7. Boros Péter.

Férfi hármas (14): 1. Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt, Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 2. Balikó Attila, Csizmadia Tamás, Hartai Attila (Nagykanizsa ZDSE), 3. Csorba Márk, Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán (Borjád SE), 4. Herczeg Gábor, Kurdi Gábor, Takács Zoltán, 5. Csák Richárd, Konka Péter, Krizsán Gábor, Szabó Dávid, 13. Alapi Ádám, Takács Béla, Tóth Roland.

Női egyéni (35): 1. Mile Alexandra (Cserszegtomaj DSK), 2. Budavölgyi Veronika (Nagykanizsa ZDSE), 3. Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) és Darnai Adrienn (Borjád SE), 5. Joó Anett, 6. Gazdag Viktória, 7. Ézsiás Kitti.

Női hármas (10): 1. Bátor Hajnalka, Budavölgyi Veronika, Dominkó Dóra, Göncz Annamária, Végh Dóra (Nagykanizsa ZDSE), 2. Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita (Újszászi VVSE), 3. Mile Alexandra, Mile Vivien, Sillinger Zsenett, Skornyák Szilvia (Cserszegtomaj DSK), 4. Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett, 6. Barta Barbara, Eperjessy Zsófia, Kovács Adrienn, 9. Bátor Hajnalka, Bíró Beáta, Sándor Edina.

Fehér János

Képek a bajnokságról

Fotó: Budavölgyi Kálmán és Molnár Gábor

 

TV2 "Áll az alku"

Budapest, 2006. október 10.

A TV2 "Áll az alku" vetélkedő műsorában szerepel az újszászi Alapi Zoltán. A 2000. évi lábtoll-labda világbajnokságon vegyes párosban bronzérmes válogatott versenyző eddig már több adásban is mesélt a lábtoll-labdázásról, kabalaként is lábtoll-labdát vitt magával. Az október 10-ei adásban dekázást és néhány trükkös rúgást is láthattunk tőle. Két versenyzőtársának pedig rövid gyakorlást tartott. Eddig táskanyitóként szerepelt. Hamarosan játékosként is láthatjuk.

Képek a műsorból

Fotók: www.tv2.hu

 

Lábtoll-labda a Magyar ATV NévshowR műsorában

Budapest, 2006. október 9.

A Magyar ATV NévshowR műsorában ünnepelte harmincadik születésnapját Rakonczai Viktor, a V.I.P. és az R-port együttes tagja, sikeres zeneszerző. Az ünnepi műsorban szerepelt Lola, Zséda, a V.I.P. együttes, testvére, Imre és kislánya, Laura. Rakonczai Viktor gyermekkorában élvonalbeli tollaslabda játékos volt. Mostanában teniszezik és focizik. A műsor szerkesztői úgy gondolták, hogy összehozzák a tollaslabdát és a focit, és tollfutballal kedveskednek az ünnepeltnek. Ehhez az újszászi lábtoll-labdázók segítségét kérték, akik Bogár László, Fehér János, Kapás Ágnes és Nózsi Péter közreműködésével ismertették meg a Rakonczai fivérekkel a lábtoll-labdázást. A műsor október 29-én 19.30-kor kerül adásba a Magyar ATV-én.

A Rakonczai testvérek honlapja: www.rakonczaifiverek.hu

 

 

Szüreti lábtoll-labda

Magyarkanizsa (Kanjiza), Szerbia, 2006. október 1.

Október 1-én Magyarkanizsán (Szerbia) a Szüreti Napokhoz kapcsolódóan meghívásos lábtoll-labda versenyt rendeztek a helyi csapatok - Horgos, Hajdújárás, Királyhalom, Magyarkanizsa - valamint Jánoshida és Újszász részvételével. A hat férfi és a négy női hármas körmérkőzést játszott az érmekért és a verseny pólójaiért. Férfi hármasban a két újszászi egység között dőlt el az első hely sorsa. Herczeg Gábor, Tóth Gergő, Tóth Roland 18-16, 15-13-ra nyert Fehér János, Krizsán Gábor, Szabó Dávid ellen. 3. Dobák Róbert, Jankovich Tamás, Kis Torma Csaba (Királyhalom), 4. Kis Torma András, Szarapka Rudolf, Tóth Tibor (Hajdújárás), 5. Csipak Zsolt, Kis Torma Csaba, Sinkovics Edvin (Királyhalom), 6. Baji Zsolt, Krisztovác Róbert, Pető Valentin (Magyarkanizsa). A női versenyt a Fuszkó Timea (Hajdújárás), Menyhárt Anna (Jánoshida), Gyurity Tatjana (Horgos) összeállítású nemzetközi hármas nyerte két újszászi csapat előtt. 2. Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Kurdi Krisztina, 3. Barta Barbara, Csontos Aranka, Sándor Edina. 4. Csikós Eszter, Fehér Anita, Gallai Tamara (Királyhalom). Ismét sor került egy szepaktakraw mérkőzésre is. Újszász (Herczeg Gábor, Krizsán Gábor, Szabó Dávid)-Horgos 15-9, 15-3.

A verseny után a csapat kalács és almakóstolóval egybekötött látogatást tett a verseny főrendezője, Dobák Róbert almáskertjében. Megcsodálta a hajdújárási Közösségi Házban az alma, körte és egyéb gyümölcs különlegességeket és érdeklődve sétált a jókedvű, daloló, táncoló ünnepi forgatagban.

Képek a versenyről

Fotó: Fehér János és Kurdiné Tóth Melinda

 

XI. Serdülő Országos Bajnokság

Lánycsók, 2006. október 7-8.

Október 7-8-án a Baranya megyei Lánycsókon rendezték a 13-15 éves lábtoll-labdázók XI. Serdülő Országos Bajnokságát. Az Újszászi VVSE versenyzői két arany, négy ezüst és két bronzéremmel tértek haza. A lányok versenyében mindössze egy bronzérmet engedtek át a házigazda borjádiaknak. Egyéniben csak újszászi állt a dobogón. A bajnoki címet háromjátszmás mérkőzésen Joó Anett szerezte meg, aki 15-6, 9-15, 15-10-re nyert Ézsiás Kitti ellen. 3. Gazdag Viktória és Eperjessy Zsófia, 6. Vágó Henriett, 8. Csontos Aranka. A lány hármasban is újszászi döntő volt. Az idősebb csapat nyert. 1. Eperjessy Zsófia, Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett, 2. Csontos Aranka, Vágó Henriett, Viola Vivien, 4. Barta Petra, Győrfi Barbara, Kurdi Krisztina. A fiú hármas döntőjében nem bírt nagykanizsai ellenfelével és ezüstérmes lett a Becskereki Sándor, Köböl Áron, Tóth Roland összeállítású trió. 4. Harsányi Zoltán, Sebők Richárd, Tóth Gergő, 7. Alapi Ádám, Csák Dávid, Gajdos Tibor, 8. Kanálos Júlió, Nagy László, Pető Tibor. A fiú egyéni döntőben sérülten is hősiesen küzdött Becskereki Sándor. Az első játszmát 15-13-ra megnyerte, a másodikban a fájdalomtól már alig tudott lépni (15-10-re vesztett), a harmadikban újra feltámadt, de a végén 15-12-re veszített. Második helyezése és játéka így is dicséretes. 8. Tóth Roland. A versenyt támogató pécsi AutóCity jóvoltából ajándéksorsolásra is sor került. Újszászról Sebők Rolandnak, Nagy Lászlónak, Barta Barbarának, Pető Tibornak, Kanálos Júliónak és Tóth Gergőnek kedvezett a szerencse.

Fehér János

Eredménylista | Képek

Fotó: Budavölgyi Kálmán

Újszász Kupa

Újszász, 2006. szeptember 16-17.

A hétvégén a kiírásnak megfelelően lezajlott az Újszász Kupa Országos Lábtoll-labda Verseny. A teljes eredménylista letölthető a honlapról:

Eredménylista | Képek | Beszámoló

Fotó: Budavölgyi Kálmán

 

French Open

Strasbourg (Franciaország) , 2006. szeptember 2-3.

Újszásziak az Európa válogatottban

Franciországban jártak az újszászi lábtoll-labdázók. A lábtoll-labdázás rokon sportágában, a szepaktakrawban tették próbára tudásukat. Szeptember 2-3-án Strasbourgban rendezték a 4. Szepaktakraw French Opent (a francia nyílt bajnokságot), amelyen hat ország - Ausztria, Franciaország, Magyarország, Malajzia, Németország és Svájc - bambuszlabdázói vettek részt. A nemzetköziség ennél szélesebb volt, mert a magyar csapatok kivételével - minden európai ország csapataiban játszottak laoszi, vietnami vagy maláj származású játékosok. Az 1500-as években Thaiföld és Malajzia határán "találták fel"a szepaktakrawt. Így nem csoda, hogy a malajziaiak a világ legjobbjai közé tartoznak. Tudásukat Strasbourgban is bizonyították. 35 fős küldöttségük nem engedte az európai versenyzőket és csapatokat érvényesülni. Egy bronzérem kivételével minden érmet begyűjtöttek.

A verseny előtt a rendezők a malajziai vezetőedző, Amer közreműködésével háromnapos edzőtábort és edzőképzőt szerveztek, amelyen a Magyarországot képviselő újszászi lábtoll-labdázók is részt vettek. A három nap alatt gyakorolhatták a bambuszgömb megszelídítését, pontos továbbítását, a látványos, pörgős-forgós rúgásokat és a vakmerőséget is igénylő sáncolásokat. A tábor végén szép számú közönség előtt Malajzia - Európa válogatott mérkőzésre is sor került. Mindkét fél három-három regut (a szepaktakrawban így nevezik a háromfős csapatokat) állított ki. Európa 1 csapatában három kölni játékos mellett Tóth Gábor kapott helyet, aki látványos talpalásaival és bátor sáncolásaival hívta fel magára a figyelmet. Ennek a regunak sikerült játszmát is rabolnia a nagyhírű ellenféltől. Szoros mérkőzésen 2-1-re vesztettek. Európa 2 csapatát Ézsiás Tamás, Nózsi Péter és két svájci játékos alkotta. Mindkét magyar játékos ügyesen játszott, de nem sikerült megakadályozniuk a malajziai győzelmet. Európa 3 csapata francia játékosokból állt. Ők is 2-0-ra veszítettek.

Szeptember 2-án a Strasbourggal összeépült Schiltigheim Malterie sportcsarnokában nyolc csoportban 32 regu kezdte meg a selejtezőket. Amelyik csoportba két maláj csapat került, onnan nem volt esély a legjobb 16 közé kerülni. Újszász 1 (Boros Péter, Nózsi Péter, Tóth Gábor) ilyen csoportba került. Két malajziai és egy német csapat volt az ellenfelük. Malajzia F ellen két játszmában 21-15, 21-15-re vesztettek. A későbbi bajnok Malajzia B ellen is szoros volt az eredmény (21-15, 21-17). A Köln F1 ellen elért könnyű 21-9, 21-5-ös győzelem is csak a csoport harmadik helyhez volt elég. Hasonlóan két malajziai csapat és egy német csapat volt az ellenfele Újszász 3 (Fehér János, Takács Zoltán, Tóth Roland) csapatának. Az első mérkőzésen a német Mekong regujában három Németországban élő laoszi volt az ellenfél. Velük még egész szoros mérkőzést sikerült játszani (21-14, 21-16). Malajzia E ellen súlyos vereség következett 21-6, 21-6. A későbbi második helyezett Malajzia A kevésbé figyelt az eredményre. Az ellenük elért 21-18 és 21-16 nem a valós erőviszonyokat tükrözte. Legjobb sorsolása Újszász 2-nek (Bogár László, Ézsiás Tibor, Ézsiás Tamás) volt. Nekik csak egy maláj ellenfelük volt. Ézsiásék az első mérkőzésen három játszmában nyertek (10-21, 21-9, 15-9) Berlin csapata ellen. Malajzia C ellen is jól tartották magukat. (16-21, 13-21). A 16 közé jutást jelentő csoport második helyet Strasbourg B 21-19, 21-17-es legyőzésével szerezték meg.

Párosban három magyar duó indulhatott. Az első fordulóban Boros Péter, Nózsi Péter 21-12, 21-6-ra nyert a francia Laos Mulhouse A ellen. A nyolc közé jutásért jó játékkal búcsúztatták a német Elmshorn 2-őt. (21-17, 21-6). Ézsiás Tamás, Tóth Gábor első mérkőzésén Strasbourg A párosa ellen nyert. (21-18, 21-17), majd a papírformát felborítva Malajzia C párosát verték 21-8, 21-15-re.

Bogár László, Takács Zoltán három játszmában veszített Berlin 1 ellen, és kiesett. Az első játszmát Bogárék nyerték 21-16-ra, a másodikat a németek 21-17-re. A harmadik rövidített szettben 14-10-es német vezetést fordították 16-15-re. A mérkőzéslabdát kihagyták, majd 17-16-ra vesztettek.

Szeptember 3-án a verseny átköltözött Strasbourgba, az Európa Parlament szomszédságában lévő vásárvárosba, ahol aznap kezdődött az Elzászi Nemzetközi Vásár. (Volt néhány magyar kiállító is.) A vásár közepén található Rhénus Sport Arénában a vásári sokadalom érdeklődése mellett folytatódott a verseny.

A második nap a 17-32. helyért zajló alsó ágon megszerezte első győzelmét Újszász 3. 21-8, 21-17-re nyertek Lao Mulhouse B csapata (Franciaországban élő laosziak) ellen. A következő, szintén nyerhetőnek tűnő Strasbourg B elleni mérkőzés időhiány miatt elmaradt, Újszász 1 csapatát pedig a rendezők egyszerűen lefelejtették a tábláról.
A főágon a nyolc közé jutásért Köln 1 - Újszász 2 21-18, 21-11. Európa egyik legjobb csapata ellen csak az első játszmát sikerült szorossá tenni. A versenyt végül Malajzia B csapata nyerte. A döntőben látványos játékkal nyertek Malajzia A csapata ellen. Újszász 2 a 15. helyen végzett.

Párosban a négy közé jutásért mindkét újszászi kettősnek malajziai ellenfelet kellett volna legyőznie. Boros Péter és Nózsi Péter 21-8, 21-14-re veszített a későbbi tornagyőztes Fadzlanshah, Tarmizi páros ellen, és az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Ézsiás Tamásnak és Tóth Gábornak majdnem sikerült a bravúr. Az első játszmát 21-18-ra nyerték a Fazid, Helme kettesszámú maláj duó ellen. A második játszmában a malajziaiak nagyobb sebességre kapcsoltak, és egyenlítettek. (21-11). A döntő rövidítésben térfélcserénél még 8-7-re a magyar páros vezetetett. Még 10-9-nél is nekik állt a mérkőzés. Az egész csarnok a magyar győzelemért szurkolt. A nézők tapsoltak, dobogtak, fütyültek, hajtották a minden labdába önfeláldozóan belevetődő játékosokat. A játékvezető nem a magyarokkal volt. Két kétes esetben is némi tétovázás után a malajziaiaknak ítélte a pontot. A vége 15-10 lett az ázsiaiak javára. Az újszászi páros a 6. helyen végzett.
A verseny és az edzések szüneteiben volt lehetőség Strasbourg megismerésére is. A csapat felmászott a katedrális tetejére, a hangulatos csatornákon vízibusszal bejárta a várost, sétált a Petite France városrész zegzugos utcáin. A verseny közbeni barátkozás eredményeként két meghívást kaptak az újszászi szepaktakrawzók. Az egyik október végére Kölnbe, a másik 2007. márciusában Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba szól.

Fehér János

Ézsiás Tamás, Nózsi Péter, Tóth Gábor Európa válogatottak

Ézsiás Tamás, Nózsi Péter, Tóth Gábor Európa válogatottak.

Képek - 4. Szepaktakraw French Open

Fotó: Boros Péter

 

Nemzetközi lábtoll-labda és szepaktakraw verseny

Királyhalom (Szerbia), 2006. augusztus 27.

Augusztus 27-én a vajdasági Királyhalmon szerepeltek az újszászi lábtoll-labdázók. A Szerbiában országos népszerűségnek örvendő szamár versenyhez - amelyen nyeregnélküli szamaragolásban vetélkedtek a résztvevők - kapcsolódó kísérő műsorban kapott helyet a nemzetközi lábtoll-labda verseny. Férfi párosban tíz, női párosban öt duó indult. Mindkét versenyszámban újszászi győzelem született.

Férfi páros: 1. Nózsi Péter, Szűcs Gergely, Tóth Gábor, 2. Kurdi Gábor, Takács Zoltán, 3. Herczeg Gábor, Krizsán Gábor.

Női páros: 1. Szabó Nóra, Varga Rita, 2. Makai Gréta, Sándor Edina, 5. Barta Barbara, Eperjessy Zsófia.

Az érem díjazáson kívül minden résztvevő szamárfejjel díszített pólót kapott. A lábtoll-labdázás után sor került az első hivatalos Magyarország-Szerbia szepaktakraw mérkőzésre. A sporttörténeti eseményen a franciaországi versenyre készülő Krizsán Gábor, Nózsi Péter, Tóth Gábor összeállítású magyar csapat 15-10, 15-13, 15-10-re győzött a játszmánként változó összeállítású, lelkes helyi csapat ellen.

 

Képek

 

Ráadásként magyar-francia

Újszász, 2006. augusztus

A nemzetközi lábtoll-labda verseny után a francia csapat még két napot Újszászon töltött. Nagyon jól érezték magukat az Ézsiás családnál. Jókat üldögéltek a kertben a nagy diófa alatt, a kismacskákkal, kiskutyával is játszhattak, kártyáztak, vagy a jangel nevű kártya és reflex játékkal szórakoztak. Amikor e sok elfoglaltság közben volt egy kisidejük, ha csak lehetett lábtoll-labdáztak. Így egy hivatalos Újszászi VVSE - Da cau France összecsapásra is sor került. A két kölcsönjátékossal (Szűcs Gergely és Kapás Ágnes) megerősített francia csapat ellen 5-2-re győzött Újszász. Az öt győzelmet a férfi hármasban (Ézsiás Tamás, Nózsi Péter, Tóth Gábor), a férfi párosban (Fehér János, Tóth Gábor), a férfi egyéniben (Ézsiás Tamás), a női párosban (Szabó Nóra, Varga Rita) és a vegyes párosban (Nózsi Péter, Varga Rita) teljesítették az újszásziak. A Kapás Ágnessel megerősített francia női hármas Kovács Adrienn, Szabó Nóra, Varga Rita ellenében, valamint a franciák vietnami származású női játékosa Trang Nguyen a Kovács Adrienn ellen játszott egyéniben szerezte a vendégek két győzelmét.

 

Részletes beszámoló a 11. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságról

Újszász, 2006. július 29 - augusztus 2.

Újszász ismét nyert

Tizenegyedik alkalommal rendezték Újszászon a Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot, nemzetközi nevén a 11. Hungarian Opent. Öt napon keresztül hét ország sportolói jártak-keltek az újszászi utcákon. Barátkoztak egymással, Újszásszal és az újszászi emberekkel. Újszász ismét nyert. Jól szerepeltek lábtoll-labdázói. Tóth Gábor hetedik alkalommal iratkozott fel a győztesek dicsőségtáblájára. Számos érem is az újszásziak nyakába került. Nyert a város, mert a legyőzött finn, francia, lengyel, német, szerb, szlovák versenyzők is így búcsúztak "jól éreztük magunkat, jövőre ismét eljövünk".

Tíz év után is van izgalom a rendezőkben, hogy rendben lesz-e minden. Gondoltunk-e előre mindenre. Nem zavarja-e meg valami váratlan esemény a verseny menetét. A korábbi évektől eltérően semmi rendkívüli nem történt. Nem lyukadt ki a kazán, nem kezdődött meg a kollégium festése. A verseny előtt két nappal már minden a helyén volt. A lábtoll-labda szakosztály tagjai újrafestették a pályákat. A Városgazdálkodási Iroda dolgozói felépítették a lelátókat. Megágyazva várták a vendégeket a pót-szálláshelyek. Álltak a frissítő sátrak. Működött és a nagy forróságban kellemes hűvöst biztosított az Arabicum Kft., Dobozi Róbert által felajánlott és kivitelezett közel egymillió forint értékű bic-air II. hatékony és olcsó üzemelésű, környezetbarát hűtési rendszer. Július 28-án este a lengyelek is megérkeztek. Éjfélre több mint háromórás késéssel Trang, a franciák vietnami származású versenyzője is befutott. Együtt volt a mezőny. Kezdődhetett a verseny.

Két újszászi ezüstérem

Július 29-én 7 ország - Finnország, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Szerbia, Szlovákia -17 egyesületének 180 versenyzője vonult fel Újszász utcáin. A szokásos fúvószenekar most elmaradt (a környék összes zenekara nyaralt), így a mazsorettek (vezetőjük: Bakó Jánosné) gépi zenére parádéztak. Szokás szerint csinosak voltak, ügyesen forgatták és dobálták botjaikat. Ők vezették a menetet. Mögöttük a jász népviseletbe öltözött asszonyok következtek. Utánuk országonként a résztvevő országok versenyzői vonultak. Az országok tábláit és zászlóit a legfiatalabb újszászi lábtoll-labdázók vitték. A menetet Magyarország egyesületei zárták. A legvégén az Újszász zászló alatt vonultak - közel nyolcvanan - az Újszászi VVSE versenyzői. Csatasorba álltak a régi játékosok is: az első újszászi nagy csapatból Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, a közelmúlt legjobbjaiból Hartyányi Dániel, Juhász István, Pintácsi László és társaik. A városháza előtti megnyitóra felsorakozott játékosokat, vendégeket, érdeklődőket Fehér János, a verseny főrendezője üdvözölte. A város nevében Molnár Péter polgármester köszöntötte a vendégeket és kívánt jó újszászi tartózkodást mindenkinek, majd Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Újszász díszpolgára, a verseny fővédnöke megnyitotta a 11. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot. A megnyitó után Piki és Bárdosné Ulviczki Györgyi előadásban elhangzott az Újszász dal magyar és angol nyelvű változata. A versenyzők a fülbemászó dallamot dúdolgatva vonultak el a versenyek helyszínére.
A Szász Vendégházban tartott fogadáson Tokajiné Demecs Katalin, a Megyei Közgyűlés alelnök asszonya mondott beszédet. Kiemelte Újszász aktív nemzetközi szerepvállalását, amely a sportkapcsolatokban és a testvérvárosi kapcsolatokban eredményesen működik, és amelyet szeptember 23-án a Megyei Közgyűlés Európa-díjjal ismer el.
Az ötnapos verseny a férfi és női hármasok küzdelmeivel kezdődött. A 16 női csapat a művelődési házban, a 36 férfi csapat a Városi Tornacsarnokban kezdete meg a játékot. Első nap a férfiak a legjobb tizenhatig jutottak el. Két német és egy finn hármas állta a versenyt a magyarokkal. A nőknél a magyarokon kívül a német FFC Hagen jutott a legjobb nyolc közé. A második nap a férfiaknál már csak magyarok jutottak a legjobb nyolcba. A négy között pedig három újszászi trió nézett farkasszemet a címvédő Nagykanizsával. Az újszásziak leginkább az "új hullámhoz" tartozó Boros Péter, Nózsi Péter, Sipos Péter összeállítású hármasban bíztak, akik a négy közé jutásért két sima játszmában ütötték ki az Európa-bajnok kisnánaiakat. Az új trónkövetelők azonban nem kerültek döntőbe, mert a rutinosabb Bogár László, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapat háromjátszmás nagy küzdelemben megállította őket. A másik ágon Nagykanizsa könnyedén jutott a döntőbe. A fináléban Nagykanizsa kétjátszmás győzelmével megismételte tavalyi elsőségét. A harmadik helyért a három Péter 2-0-ra győzött a Bakó János, Béki Tamás, Konka Gábor, Konka Péter összeállításúklubtárs csapat ellen. A nőknél Nagykanizsa Jánoshida (Gazsi Márta, Menyhárt Anna, Sziráki Zsófia) 2-0-ás legyőzésével jutott a döntőbe. Újszász (Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita) Szabó Nóra kiemelkedő játékával 2-0-ra nyert a német FFC Hagen ellen. Nóráék jól játszottak a döntőben is, de most még nem sikerült megakadályozniuk Nagykanizsa újabb győzelmét. A harmadik helyért FFC Hagen-Jánoshida 2-0. Az eredményhirdetés után hajnalig tartó Kasza diszkóval ünnepelt a fiatalság.

Nemzetközi show

Július 30-án a 11. Nyílt Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság harmadik napján délután három órakor kezdődtek a férfi egyéni mérkőzések. A férfiak versenyében 108-an, a másnap kezdődő női versenyben 48-an léptek pályára.
A férfi egyéni selejtezők után került sor a hagyományos nemzetközi show műsorra, amelyen minden nemzet kitett magáért. A műsor színvonalát emelte meghívottként a Fire Dance együttes, soraikban két volt lábtoll-labdázóval. Ők táncolták a nyitószámot. Utánuk régi ismerős, Michael Nölle (Németország) következett, aki ha nem a lábtoll-labdázással foglalkozik, akkor gitározik, gitárt tanít, koncertezik, CD-t ad ki. Két szép szám után az Újszász dal német változatát adta elő. Írt egy csak a lábtoll-labdázásról szóló szövegrészt is a dalhoz, amelyben megénekelte az újszászi lábtoll-labda versenyek hangulatát. A dalt magyarul fejezte be: Köszönöm Újszász! A német csapat az Itt van már az idő című abszurd jelenetet adta elő. Magyarország műsorát Orbán Tibor, a borjádiak edzője a Milyen szép a világ című dal szép előadásával kezdte. Utána tanítványai tartottak humoros úszó bemutatót. Földi Béla (Újszász) gitárjátékával a Földi Béla, Budavölgyi Veronika (Nagykanizsa) duó a Börtön ablakába soha nem süt be a nap kezdetű dal előadásával szórakoztatta a közönséget. Utánuk ismét a Fire Dance fokozta a hangulatot. A finnek a közönség nagy sajnálatára nem a tőlük megszokott Up, down című műsorszámot adtál elő. Egy finn dal sajátos előadásával léptek fel. A fiatal lengyel csapat egy népdallal színesítette a műsort. A királyhelmeciek (Szlovákia) egy szép gitárszólót, majd Tóth Gáborral "megerősített" kórusukkal a 67-es úton című dalt adták elő. A franciák örökös kártyázásukat is kifigurázó bohóctréfával kedveskedtek. A vajdaságiak teljes csapatukkal léptek a színpadra. Földijük, Ruzsa Magdolna által is énekelt dalokat adtak elő egy látványos kungfu bemutatóval kombinálva. A finálé az Újszász dal közös éneklése volt. Az akadozó kórust dr. Szóró Magdolna segítette ki.

Tóth Gábor hetedik győzelme

A férfi egyéniben többen győzelmi reményekkel vágtak neki a versenynek köztük, a címvédő újszászi Tóth Gábor is, aki hetedik győzelmére készült. A többiek, köztük ifjú klubtársai is a "Tóth korszak" felszámolására törekedtek. Tóth Gábor ezzel mit sem törődve haladt kitűzött célja, a bajnoki cím elnyerése felé. A nyolc közé jutásért a németek ifjú tehetségét, David Zentarrát verte. A legjobb négybe kerüléshez a finn bajnok Teemu Marjamäki sem jelentett akadályt. A döntőbe jutásért már küzdenie kellett, mert az első játszmát elrabolta a borjádi Himmer János, a második és harmadik játszmában azonban már Gábor uralkodott a pályán. A másik ágon a nagy rivális, a nagykanizsai Hartai Attila is remekül vitézkedett. A négy közé vezető úton egy francia, egy német és két újszászi versenyzőt fogyasztott el. Az elődöntőben az újszászi Bogár László volt az ellenfele. 21-17-re Bogár nyerte az első játszmát. A másodikban Hartai egyenlített, majd a harmadikban fölényesen győzött. A Tóth Gábor-Hartai Attila döntő újszászi szempontból nem a legjobban kezdődött. Hartai nyerte az első szettet. (21-18). A második játszmában Tóth magára talált és egyenlített. A mindent eldöntő harmadik szettben 7-7-ig együtt haladt a két játékos, majd Gábor 13-10-re elhúzott. Hartai 14-14-re még egyenlített, de ettől kezdve Tóth nem kegyelmezett. A közönség biztatásából erőt merítve hatalmas, látványos talpalásokkal kivívta a győzelmet (21-16). Méltán szólt teljesítményéért a vastaps. Így Tóth Gáboré lett az Eszes János által a legjobb újszászi versenyzőnek felajánlott különdíj, egy Turza Ferenc tájkép. További újszászi eredmények: 3. Bogár László, 6. Konka Gábor, 8. Boros Péter, 13. Juhász István. A női versenyben nagykanizsai "házi" döntőt láthatott a közönség. Budavölgyi Veronika két játszmában nyert Gozdán Ágota ellen. 3. Sarah Walter (FFC Hagen) és Pauk Bianka (Borjád). A legjobb újszászi eredményt a 7. helyezett Kapás Ágnes érte el. 13. Makai Gréta, 14. Szabó Nóra, 15. Varga Rita, 16. Varga Klára.

Ötödször is Magyarország

A 11. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság után az 5. Lábtoll-labda Európa Kupára került sor. Minden ország az előző négy napon legjobb eredményt elért versenyzőiből állította össze válogatottját. A nemzeti csapatok mind a hét versenyszámban (férfi és női hármas, férfi, női és vegyes páros, féri és női egyéni) megmérkőztek egymással. Magyarország az első fordulóban könnyű 7-0-ás győzelemmel kezdett Lengyelország ellen. Az Az Újszász-Debica testvérvárosi összecsapásnak is tekinthető mérkőzésen az újszásziak közül a Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita női hármasban, Szabó Nóra, Varga Rita női párosban, Szabó Nóra női egyéniben, Kapás Ágnes a nagykanizsai Hartai Attilával vegyes párosban, Bogár László férfi egyéniben játszott és nyert a válogatott színeiben. Az elődöntőben Szerbia csapata volt az ellenfél. Az újabb 7-0-ás győzelemhez Újszász Nózsi Péter egyéni és Boros Péter nagykanizsaiakkal alkotott hármasának győzelmével járult hozzá. A döntőben nagy akarással kezdett Németország. Vissza akartak vágni az előző négy napon elszenvedett vereségeikért. Az első mérkőzést, a nagykanizsaiak elleni férfi hármast meg is nyerték. Utána azonban nem sok babér termett számukra. Csak magyar győzelmek következtek. Az ötnapos verseny záró mérkőzésén Tóth Gábor Sven Walter elleni szép győzelmével alakult ki a 6-1-es végeredmény. Az Európa Kupát ötödik alkalommal is Magyarország nyerte, 2. Németország, 3. Finnország, 4. Szerbia, 5. Franciaország, 6. Szlovákia, 7. Lengyelország.
Az ötnapos verseny a szokásos kerti partival fejeződött be. Most is nagy sikere volt az Ulviczki József főzte gulyásnak. Az Ulviczki Józsefné Magdika által készített gyümölcssalátából is elfogyott több mint tíz kiló. A Baláti Zoltán által szervezett karaoke shown hajnalig énekeltek összekapaszkodva magyarok, finnek, németek, franciák, lengyelek. Így búcsúztak egymástól, a versenytől, Újszásztól.

A sikeres rendezéshez sokan hozzájárultak. Köszönjük a verseny támogatóinak az anyagi és a természetbeni támogatást, segítőinknek, közreműködőinknek a szívből jövő segítséget, együttműködést.

Támogatók:

Dobozi Róbert (Arabicum Kft. Újszász)
Iváncsik Imre államtitkár
Víz és Csatornaművek Koncessziós Zrt.
Újszász Város Önkormányzata
Újszászi Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola
ÚNK Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Nemzeti Civil Alap
Magyar Lábtoll-labda Szövetség
Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület
Tokár István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke
Nagy Ferenc (General Service Szolnok)
Butor Klára (Budapest)
Baláti Zoltán (Újszász)
Joó Erzsébet (Újszász)
Dr. Muskó Zsolt (Újszász)
Szabó János (Újszász)
Tóth Istvánné (Újszász)
Varga László pékmester (Újszász)
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Pro Rehab Kft.
Újszász 2000 Alapítvány
Tengerszem Optika (Szolnok)
Akvizitor Kft. (Szolnok)
KTSZ Diszkont (Újszász)
Szaniszló Miklós (Szolnok)
Barta István (Szentendre)
Eszes János (Újszász)
Dr. Baky Endre (Újszász)
Fodor Imre (Újszász)
Kasza József, Kasza Józsefné (Újszász)
Korpácsi Ferenc (Fecske Kft. Újszász)
Pomázi János (Újszász) Hügli
Dr. Szóró Magdolna (Újszász)
Tombor Attila (Zagyvarékas)
Ulviczki József, Ulviczki Józsefné (Újszász)
Vasas László (Szászberek)
Pepsi Cola
Kékkúti Ásványvíz Rt.
Sió-Eckes Kft.

Segítők, közreműködők:

Bakó Jánosné, dr. Baky Endre, Bogárné Simon Klára, Borsos Ferenc, Dománszki Klaudia, Elekes Csaba, Elekes Csabáné, Ézsiás Tibor, Ézsiásné Major Magdolna, ifj. Fehér János, Fehérné Szekeres Zsuzsanna, Fehér Judit, a Fire Dance együttes tagjai, Földi Gyula, Geréné Magyar Mária, dr. Katona Károly, Kézér Béla, Konka Csaba, Kovács Nándor, a Középiskola kollégiumának dolgozói, a lábtoll-labda szakosztály tagjai, Major Kálmán, Némethné Varga Edit, Nagy Jánosné, a Népi Díszítőművészeti szakkör tagjai, Nózsi Péter, a Polgárőr Egyesület tagjai, Oláh József, Prunnerné Vas Tünde, Szabó Imréné, Szacskó József, a Szász Vendégház dolgozói, Tóth Gábor, Tóth Istvánné, Ulviczki József, Ulviczki Józsefné, a Városgazdálkodási Iroda dolgozói, ifj. Zsilka Sándor, Zsilka Sándorné.

Fehér János

 

 

Lábtoll-labda a Reggeliben

Budapest, 2006. augusztus 17.

Augusztus 17-én az RTL Klub Reggeli című műsorában szerepeltek az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. Boros Péter, Nózsi Péter, Tóth Gábor és Varga Rita a Szabadság-híd és a Petőfi-híd közötti Budha Beachről közvetített adásban LL Junior rapperrel, táncosaival, a műsorvezetőkkel és a stáb tagjaival lábtoll-labdáztak.

Képek a műsorból

 

Szenior OB

Nyárlőrinc, 2006. augusztus 17-18.

Augusztus 17-18-án a Kecskemét melletti Nyárlőrincen rendezték a szenior korú lábtoll-labdázók hatodik országos bajnokságát. Lelkes játékukkal eredményesen szerepeltek az Újszászi VVSE 35 év feletti játékosai. Szinte minden játékos bajnoki címmel tért haza. Fehér János és Nagy Zoltánné három-három, és Tóth Lászlóné két, Fehérné Szekeres Zsuzsanna, Tóth István és Tóth Istvánné egy-egy bajnoki címet szerzett.
Eredmények: Férfi egyéni A korcsoport: 5. Tóth István. Férfi egyéni B korcsoport: 1. Fehér János. Férfi páros: 3. Fehér János, Tóth István. Férfi hármas: Fehér János, Tóth István, Orbán Tibor (Borjád SE), Pénzváltó István (Nyárlőrinc). Női egyéni A korcsoport: 1. Nagy Zoltánné, 2. Tóth Istvánné. Női egyéni B korcsoport: 2. Tóth Lászlóné. Női páros: 1. Nagy Zoltánné, Tóth Lászlóné, 4. Fehérné Szekeres Zsuzsanna, Tóth Istvánné. Női hármas: 1. Nagy Zoltánné, Tóth Istvánné, Tóth Lászlóné. Vegyes páros: 1. Fehér János, Fehérné Szekeres Zsuzsanna, 3. Pénzváltó István (Nyárlőrinc), Nagy Zoltánné, 4. Hauser Rezső (Cserszegtomaj), Tóth Lászlóné, 7. Tóth István, Tóth Istvánné.

Nagy Zoltánné

Nagy Zoltánné

Tóth Lászlóné

Tóth Lászlóné

Tóth István és Tóth Istvánné

Tóth István és Tóth Istvánné

A Fehér házaspár nyerte a vegyes párost

A Fehér házaspár nyerte a vegyes párost

Az újszászi csapat

Az újszászi csapat

 

5. Európa Kupa / 5th Europa Cup

Újszász, 2006. augusztus 2.

A teljes eredménylista innen letölthető.

 

11. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság

Újszász, 2006. július 29 - augusztus 2.

Az eredménylista már elérhető a honlapon itt.

 

 

Verseny Mátraszelén

Mátraszele, 2006. július 6.

Július 6-án újszászi utánpótlás meghívásával rendezte első versenyét a Mátraszelei Lábtoll-labda Klub. A Salgótarjántól 12 kilométerre lévő valamikori bányász településből fokozatosan üdülőfaluvá szépülő Mátraszelén a volt mozit alakították át tornateremmé, amelynek a múlt év decemberi avatásán is szerepeltek újszászi lábtoll-labdázók. A szeleiek azóta rendszeresen edzenek, már versenyen is indultak, de hazai pályán először vállalkoztak verseny rendezésre. A szép, de csak egypályás teremben késő éjszakáig játszottak a két szakosztály versenyzői. Edzőtáborozásnak is megfelelt az egész napos játék. Gyermek, serdülő és - az edzők részvételével - felnőtt versenyzők játszottak egy összevont csoportban. Legeredményesebben Becskereki Sándor szerepelt. Mindhárom versenyszámban ő végzett az első helyen. Tóth Roland két első és egy második helyezést szerzett. A két tréner - Fehér János (Újszász) és Kriston Róbert (Mátraszele) - párosban második helyezést ért el. Eredmények: Hármas (8): 1. Alapi Ádám, Becskereki Sándor, Tóth Roland, 2. Harsányi Zoltán, Nagy László, Tóth Gergő, 3. Ézsiás Kitti, Joó Richárd, Kanálos Júlió, 4. Gajdos Tibor, Helle Róbert, Tűri Csaba. Páros (12): 1. Becskereki Sándor, Tóth Roland, 2. Fehér János, Kriston Róbert, 3. Gajdos Tibor, Helle Róbert és Harsányi Zoltán, Tóth Gergő. Egyéni (19): 1. Becskereki Sándor, 2. Tóth Roland, 3. Alapi Ádám és Tóth Gergő.

A mátraszelei verseny legjobbjai:
Tóth Roland és Becskereki Sándor

 

Lábtoll-labda páros OB

Újszász, 2006. június 24.

Június 24-én Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók 7. páros országos bajnokságát, amelyen hat egyesület hetven versenyzője küzdött a bajnoki címekért. A páros játék a lábtoll-labdázás legfiatalabb versenyszáma. A lábtoll-labdázás 1993-ban kezdődött Magyarországon, az első hivatalos páros bajnokságra azonban 2000-ig kellett várniuk a versenyzőknek, a páros csak akkor vált edzésmódszerből önálló versenyszámmá. Az egész napos viadalon nemcsak az ellenfelekkel, hanem a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek. A bajnokság, mint eddig szinte mindig, a nagykanizsaiak győzelmét hozta. Mindhárom számban az ő nyakukba kerültek az aranyérmek. Az újszásziak keményen küzdöttek, két ezüst és négy bronzéremmel zárták az OB-t. A férfiaknál 24 duó lépett pályára. A döntőbe jutásért vívott mérkőzéseken a Boros Péter-Nózsi Péter páros 24-22, 21-17-re, az Ézsiás Tamás-Tóth Gábor páros 21-17, 21-19-re maradt alul borjádi ill. nagykanizsai ellenfelével szemben. Így mindkét újszászi párosnak meg kellett elégednie a bronzéremmel.

További újszászi eredmények: 5. Bogár László, Kézér Zsolt, 9. Konka Péter, Sipos Péter, 10. Csák Richárd, Szabó Dávid, 11. Juhász István, Konka Gábor, 12. Ézsiás Tibor, Krizsán Gábor, 13. Becskereki Sándor, Szűcs Gergely, 14. Barta Ferenc, Takács Zoltán 15. Ifj. Fehér János, Herczeg Gábor, 18. Bakó János, Juhász László, 19. Helle Róbert, Zvekanov Borisz, 21. Gajdos Tibor, Köböl Áron, 23. Fehér János, Földi Béla. A nőknél a hetedik bajnoki címét megszerző nagykanizsai Budavölgyi Veronika-Gozdán Ágota mögött Szabó Nóra-Varga Rita ezüst, Fehér Judit-Kapás Ágnes bronzéremmel fejezte be a versenyt. 5. Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, 6. Eperjessy Zsófia, Sándor Edina, 8. Barta Barbara, Makai Gréta, 10. Joó Anett, Kovács Adrienn. Izgalmasan alakult a késő éjszakába nyúló vegyes páros. A legjobb négy közé két újszászi kettős küzdötte be magát. Kapás Ágnes-Ézsiás Tamás három játszmában nyert a Varga Rita-Nózsi Péter ellen. (21-15, 20-22, 21-15). Szabó Nóra-Tóth Gábor szintén három játszmában jutott tovább a borjádi Darnai Adrienn-Kleics Dávid ellenében. (21-19, 19-21, 21-14). A Szabó-Tóth páros a döntőbe is kvalifikálta magát. A nagykanizsai Balikó-Gozdán párost verték 21-17, 18-21, 22-20-ra. Kapáséknak nem sikerült a fináléba kerülés. A későbbi bajnok, a nagykanizsai Budavölgyi-Hartai páros akadályozta meg ebben őket, akik aztán a Szabó-Tóth párosnak is megálljt parancsoltak. Vegyes páros (23): 2. Szabó Nóra, Tóth Gábor, 3. Kapás Ágnes, Ézsiás Tamás, 7. Varga Rita, Nózsi Péter, 11. Ézsiás Kitti, Szűcs Gergely, 14. Fehér Judit, ifj. Fehér János, 15. Gazdag Viktória, Köböl Áron, 16. Makai Gréta, Takács Zoltán.

Július 25-én egyéni ranglista verseny várt a páros küzdelmekben alaposan elfáradt 39 férfi és 15 női játékosra. Most is a férfi egyéni sikerült jobban az újszásziaknak. A döntőben Tóth Gábor 21-17, 22-20-ra épp, hogy alulmaradt Hartai Attilával szemben, a bronzérmeken pedig Bogár László és Nózsi Péter osztozott. 6. Boros Péter, 9. Csák Richárd, 10. Barta Ferenc, 12. Ézsiás Tamás, 14. Takács Zoltán, 16. Szabó Dávid. A nők versenyében ismét Kapás Ágnes érte el a legjobb újszászi eredményt. Tetszetős játékkal végzett a harmadik helyen. 5. Gazdag Viktória, 8. Kovács Adrienn.

Fehér János

Képek a Lábtoll-labda páros OB-ról

Teljes eredménylista

 

Művészetek Palotája

Budapest, 2006. június 11.

Második alkalommal kaptak meghívást az újszászi lábtoll-labdázók a Művészetek Palotájába, ahol a sport jegyében rendezett interaktív hétvégi program, a Cifra Palota keretében mutathatták be a lábtoll-labdázást és taníthatták a sportág iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket. Fehér János ismertetőjével Barta Barbara, Csák Dávid, Eperjessy Zsófia, Ézsiás Kitti, Kapás Ágnes, Nózsi Péter és Tóth Gábor két színpadi bemutatón mutatta be a lábtoll-labdázás különféle mozdulatait, rúgásait, labdaérintéseit, majd utána az első emeleti előcsarnokban hosszasan játszottak az érdeklődőkkel.

Képek a programról

 

Windbird Kupa

Nagykanizsa, 2006. június 3.

Öt egyesület hetvenkilenc versenyzője részvételével rendezték június 3-án Nagykanizsán a 2006. évi ranglista versenysorozat V. fordulóját, a Windbird Kupát. A versenyzők párosban és egyéniben mérkőztek a ranglista pontokért. Kiemelkedően szerepeltek a házigazda Zemplén DSE versenyzői. Mind a négy versenyszámban megszerezték az első helyezést. Az Újszászi VVSE versenyzői egy második és hét harmadik helyezést értek el. Az újszásziak legerősebb versenyszáma a férfi egyéni volt. A legjobb nyolc között négy, a legjobb négy között három újszászi volt versenyben. Az elődöntőben Bogár László nagy küzdelemben maradt alul Hartai Attilával szemben (21-17, 19-21, 18-21), Tóth Gábor nehezen nyert Nózsi Péter ellen. (21-14, 16-21, 21-12). A döntőben Tóth Gábor biztatóan kezdett, ám az első játszma közepén a kanizsai Hartai átvette az irányítást és már nem lehetett megakadályozni győzelmét.

Férfi egyéni (48): 2. Tóth Gábor, 3. Bogár László és Nózsi Péter, 7. Boros Péter.

Férfi párosban két szoros elődöntő után meg kellett elégedni a bronzérmekkel.

Férfi páros (24): 3. Boros Péter, Nózsi Péter és Bogár László, Kézér Zsolt, 8. Kurdi Gábor, Takács Zoltán, 9. Ézsiás Tamás, Krizsán Gábor, 10. Szűcs Gergely, Tóth Roland, 11. ifj. Fehér János, Herczeg Gábor, 12. Béki Tamás, Kis Német Péter, 17. Fehér János, Földi Béla.

Női egyéniben Kapás Ágnes játszmát rabolt a női ranglistavezetőtől, Budavölgyi Veronikától. (21-14, 12-21, 7-21).

Női egyéni (31): 3. Kapás Ágnes, 7. Szabó Nóra.

Női párosban meglepetést okozott jó szereplésével az első alkalommal együtt játszó Gazdag Viktória, Kapás Ágnes kettős. Döntőbe jutási esélyeik is voltak.

Női páros (14): 3. Gazdag Viktória, Kapás Ágnes és Szabó Nóra, Varga Rita, 7. Barta Barbara, Makai Gréta, 9. Eperjessy Zsófia, Sándor Edina.

Képek a Windbird Kupáról

 

Utoljára Szerbia és Montenegróban

Magyarkanizsa, 2006. május 28.

A vajdasági lábtoll-labdázók már áprilisban meghívták az újszásziakat, hogy egy új helyszínen, a lábtoll-labdázásba nemrégiben bekapcsolódott Magyarkanizsán megmérkőzzenek egymással. Ám a Tisza árhullámának tetőzése, amely sokáig fenyegette Magyarkanizsát, a verseny megrendezését megakadályozta. Az árvízveszély megszűntével, május 28-án a Mezőgazdasági Technikum tornatermében Dobák Róbert megnyitója után 16 férfi és 5 női páros részvételével megkezdődött az első magyarkanizsai nemzetközi lábtoll-labda verseny.

A férfi versenyt az Európa-bajnoki ezüstérmes Ézsiás Tamás, Tóth Gábor páros nyerte. 2. Herczeg Gábor, Kurdi Gábor. A harmadik helyet a vendéglátó hajdújárásiak legjobb párosa Takács Kornél, Tóth Tibor szerezte meg. 4. Krizsán Gábor, Nózsi Péter, 5. Tóth Roland, Szűcs Gergely, 8. Eperjessy Zsófia, Földi Béla.
A női párosban Ézsiás Kitti és Gazdag Viktória végzett az első helyen. A döntőben a Barta Barbara, Szabó Nóra párost győzték le. A harmadik helyen a hazaiak párosa végzett. 4. Eperjessy Zsófia, Fehér Anita.

Az újszászi csapat a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiumának támogatásával utazott Szerbia és Montenegróba. Ebbe az országba ez volt az újszásziak utolsó utazása, mert mire legközelebb a Vajdaságba mennek az ország neve már csak Szerbia lesz.

Képek az eseményről

Fotó: Tóth Gábor

 

18. Libresse Női Futónap és Mozgásfesztivál

Budapest, 2006. május 20.

A nők tavaszi mozgásünnepén, a 18. Libresse Női Futónap és Mozgásfesztiválon idén több mint 4200-an futottak, gyalogoltak, mozogtak és élvezték a Királydombnál felállított szabadidős játékokat. A nagykorúságát ünneplő versenyen ideális időjárás és sokszínű program várta azokat, akik a sportos délutáni időtöltés mellett döntöttek. A kizárólag hölgyeknek meghirdetett versenyszámok (3,5 km gyaloglás, 3x1,5 km váltó-, 3,8 km és 6,5 km futás) mellett a mozgásfesztiválon kortól és nemtől függetlenül mindenki sportolhatott a lábtoll-labdától a parkröplabdán át a korfballig.

További részletek a BSI - www.futanet.hu honlapon.

Képek az eseményről

Fotó: BSI és Tóth Gábor

 

Sportbarátság az Alpokban

Liezen, 2006. május 5-7.

Május 5-7. között az újszászi lábtoll-labdázók egy csoportja a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiumának támogatásával Ausztriában járt. Liezenben a lábtoll-labda rokon sportágában, a sepatakrawban versenyeztek.

Sportbarátság az Alpokban

Az újszászi lábtoll-labdázók egy kis csoportja - akik már közelebbről is megismerkedtek a sepaktakraw-val (ejtsd: szepataka) - meghívást kapott az első Sepaktakraw Austrian Open-re. Az utazást és a megmérettetést hatalmas várakozás előzte meg, és viszonylag kevesebb felkészülés, mivel ez a sportág nekünk csak kiegészítésként szolgál a lábtoll-labdázáshoz.
Végre elérkezett május 5-e, amikor 6 fős csapatunk az újszászi vasútállomásról, egy pénteki reggelen neki vágott a közel 600 km-es vonatútnak. Ekkor még nem sejtettük, hogy célunkhoz csak este fél nyolckor érkezünk, 6 átszállás után. A legfőbb gondunk mégsem ez volt. Miután az Alpok magasabb régióiba értünk, és megláttuk a még hóborította lejtőket, kiderült, hogy mindenki csak rövidnadrágot hozott. Így azon kezdtünk gondolkodni, ki mibe öltözik majd estére. De töretlen jókedvünknek köszönhetően sikeresen megérkeztünk a helyszínre.
A versenynek egy Liezen nevű kisváros adott otthont. A városka az Alacsony-Tauern lábánál futó Enns völgyében található, Leoben és Salzburg között félúton. Rendezett, tiszta, tipikus alpesi osztrák város 6500 lakossal, és a város fölé magasodó hófödte csúcsokkal.
A csarnokba érve a sportág atyjaiba, a maláj játékosokba botlottunk. A sepaktakraw egy 500 éves múltra visszatekintő maláj csapatjáték, melyet régen bambuszból font labdával játszottak, a szó jelentése: rúgd a rattant. Az 1984-es bemutatkozó torna óta műanyagból készült labdát használnak. A labdát - hasonlóan a lábtoll-labdához - a kéz kivételével minden testrésszel lehet érinteni. A láb mellett a játékosok a fejüket is sokszor használják a labda továbbítására, de leginkább a föladásra. A sepaktakraw egy akrobatikus labdajáték, a játékosok kb. 2 méter magasra ugranak, jóval a 150 cm magas háló fölé, és onnan rúgják el a labdát. Közkedvelt és hatásos támadórúgások az olló, egy hátra szaltóval egybekötve, tengelykörüli forgással való labdaleütés, a leglátványosabb és leghatásosabb azonban a vízszintes pörgéssel történő leütés. Ezeket a látványos támadási technikákat az ázsiainál jóval merevebb európai ember jobbára csak csodálattal figyeli, de alkalmazni nem tudja.
Nem véletlen hát, hogy kissé elkenődtünk az ázsiai játékosok láttán, de elhatároztuk: ahogy tudunk, helytállunk. Másnap megebédeltünk, majd az osztrák szövetség elnöke megnyitotta a versenyt. A szervezők nem siették el a dolgot, mégsem csúszott ki az időből a verseny lebonyolítása. A csapatversenyben, melynek neve regu, csoportmérkőzéseket játszottunk selejtező gyanánt.
A tornán két csapatot is indítottunk. Első számú csapatunk tagjai: Boros Péter, Nózsi Péter, Tóth Gábor, akik a selejtezőben a csoport második helyét szerezték meg. Második csapatunkban Ézsiás Tamás, Földi Béla, Krizsán Gábor játszott. Kettes számú csapatunk a csoport negyedik helyén végzett.
A csapatselejtezők után a párosokkal folytatódott a verseny. Három párosunk közül a Földi Béla-Krizsán Gábor duó az első körben kiesett a franciák legjobb párosa ellen, ezzel számukra befejeződött ez a versenyszám. Boros Péter-Nózsi Péter sikerrel vette az első akadályt, amit Hamburg 4 jelentett nekik. Az Ézsiás Tamás-Tóth Gábor összeállítású páros az első körben kiemeltként kezdett, így aznap nem volt páros mérkőzésünk.
A nap végén egy partyra hívtak meg minket, amelynek a helyi mozi és pizzéria adott helyet. Itt került megrendezésre a csapatvezetők ülése is, ahol szó esett elsősorban a játék szeretetéről, a sport kapcsán kialakuló nemzetközi kapcsolatok ápolásáról, a sportbarátságról. Természetesen a sportág terjesztése, népszerűsítése is szerepelt a témák között, végül a közeljövőben megrendezésre kerülő rangos nemzetközi tornák időpontjait egyeztettük. Az ülés végeztére bepakolt a helyi zenekar is, melyben két ismerőst is üdvözölhettünk. Az énekesi poszton az egyik játékost, míg a basszusgitárnál az ausztriai szövetség elnökét, aki szintén aktív játékos. Az este nagyon jó hangulatban telt el, és tovább mélyültek a Kölnben és Sevesoban kötött ismeretségek. Az együttes kb. 3 órás koncertje után ürülni kezdett a klub, de a játékosok jelentős része még tovább is ottmaradt szórakozni.
Vasárnap délután kezdődött az igazi játék, lehet mondani, hogy addig csak szórakozás volt. A nagyobb tétre menő meccseken a csapatok minden tudásukat bevetették, de még így is maradt meglepetés a döntőre. Első csapatunk látványos játékkal legyőzte Malajzia C jelű csapatát, míg sajnos második csapatunk vereséget szenvedett az esélyesnek számító Kölntől, így búcsúzva a csapatversenytől. A következő mérkőzésen első együttesünk is összetalálkozott a kölniekkel. Ezen a jó hangulatú, drámai háromjátszmás mérkőzésen a mieink sajnos alulmaradtak, de színvonalas játékukkal népes szurkolótábort gyűjtöttek maguk köré a helyi osztrák nézők és a hamburgi játékosok személyében. Teljesítményük az 5. helyet eredményezte számukra, míg II. csapatunk a 14. helyen végzett.
A páros versenyszámban is az élmezőnyben voltunk. Boros Péter-Nózsi Péter a következő fordulóban búcsúzni kényszerült a tornától a Malajzia A jelű duója ellen vívott küzdelem végén. Az Ézsiás Tamás-Tóth Gábor páros Malajzia D után Hamburg 2-t győzte le, ezzel az elődöntőbe jutottunk. Itt a már jól ismert Köln párosával kellett szembenézni, akiktől két szettben kikaptunk. A harmadik helyen Hamburg 1. számú párosával osztoztunk.
Az elődöntők lejátszása és a pályák lebontása után a center pályán lejátszott döntők következtek. A páros versenyszám döntőjét egyértelmű játékkal Malajzia A párosa nyerte Köln ellen. A regu döntő nem volt ilyen sima, mivel résztvevői két maláj csapat, az "ifik" és az "öregfiúk": Malajzia A és Malajzia B voltak. A mérkőzésnek igazi döntő hangulata volt, addigra népes közönség gyűlt össze a teremben, és természetesen mi játékosok is választottunk már kedvenc csapatot. Az a három szett örök emlék marad bennünk. Elképesztő volt nézni, ahogyan az "öregfiúk" 38 éves ütőjátékosa 2 méter magasra felugorva megollózta a labdát, a szervát pedig egy 44 éves játékos rúgta bivalyerősen. De az "ifik" sem voltak túl fiatalok, az ő ütőjátékosuk például 33 éves volt, mégis felugrott, és a talajjal párhuzamos testhelyzetben a saját tengelye körül fordulva egyet, keményen leütötte a labdát.
Ilyet előtte csak egy fiatal ázsiai származású hamburgi játékostól láttunk. Hajlékonyságuk nemcsak az ütésnél mutatkozik, hanem például a sáncnál, vagy a labdaszedésnél is. Olyan leütéseket megfogtak, amelyeket mi szemmel is alig tudtunk követni. Ütéstechnikák ide - szedés oda, a fiatalság győzött, a döntőt Malajzia A csapata nyerte szoros három szettben. Ami még elképesztő volt, hogy az egész mérkőzésen mosolyogtak. Nem érdekelte egyik csapatot sem, hogy a másik már 5 ponttal vezet, nevetve, jókedvűen játszottak tovább, és behozták lemaradásukat. Demonstrálták azt, amiről előző este szó esett: a sport, vagy egy adott sportág szeretetét. Nemcsak a címért és elismerésért kell játszani, hanem kedvtől vezérelve, és ettől sokkal jobban sikerülhet egy adott mérkőzés, vagy verseny.
A döntő végeztével sok barátunktól búcsút vettünk, legtöbbjük aznap utazott haza, mi a malájokkal még egy éjszakát maradtunk, de legszívesebben még pár napot ott töltöttünk volna, és ezt éreztem a többiek viselkedésében is. A sport egy nagyon erős összetartó erő lehet, ha valaki-valakik kedvből játsszák, és nem gyűlölik az ellenfeleiket.
Ezen gondolatokkal indultunk hazafelé az Alpok lábától, reggel még elköszönve malajziai ismerőseinktől. Az út során személyes élménybeszámolót is tartottunk, de leginkább csak aludtunk. Fáradtan, de élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon érkeztünk haza.

Ézsiás Tamás

Képek az eseményről

 

Lábtoll-labda diákolimpia Zánkán

Zánka, 2006. május 17-18.

Jól szerepeltek az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói május 17-18-án Zánkán, a III-IV. korcsoport lábtoll-labda diákolimpiájának országos döntőjében, ahol négy előselejtező után 11 iskola 104 versenyzője lépett pályára. 6 arany, 3 ezüst és 4 bronzérmükkel az újszásziak voltak a legeredményesebbek. A IV. korcsoport lány hármasban újszásziak játszották a döntőt, az egyéniben pedig csak újszásziak álltak a dobogón. Tóth Gergő és Joó Anett hármasban és egyéniben is bajnoki címet szerzett.

A III. korcsoport eredményei:

Fiú egyéni (33): 1. Tóth Gergő, 6. Harsányi Zoltán.
Fiú hármas (8): 1. Harsányi Zoltán, Joó Richárd, Nagy László, Tóth Gergő, 8. Kanalas Gábor, Kanalas Dániel, Menkó Attila, Vágó Erik.
Lány egyéni (19): 2. Csontos Aranka, 3. Viola Vivien, 5. Vágó Henriett.
Lány hármas (5): 1. Csontos Aranka, Vágó Henriett, Viola Vivien.

A IV. korcsoport eredményei:

Fiú egyéni (31): 1. Becskereki Sándor, 5. Alapi Ádám.
Fiú hármas (9): 3. Becskereki Sándor, Köböl Áron, Sebők Richárd, Tűri Csaba, 6. Alapi Ádám, Csák Dávid, Gajdos Tibor, Kanalas Antal.
Lány egyéni (20): 1. Joó Anett, 2. Eperjessy Zsófia, 3. Ézsiás Kitti és Horváth Martina.
Lány hármas (7): 1. Ézsiás Kitti, Horváth Martina, Joó Anett, 2. Eperjessy Zsófia, Kurdi Krisztina, Szőke Viktória.

 

Képek az eseményről

 

Majális Kupa

Újszász, 2006. április 29.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség 2006. évi ranglista versenysorozatának IV. fordulóját április 29-én az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztálya rendezte. A sérülések, a közelgő érettségi miatt vártnál kevesebben - négy szakosztály hatvanegy versenyző - indultak. A nagykanizsaiak megismételték április elejei teljesítményüket, és ismét négy aranyéremmel távoztak Újszászról. A hazaiaknak be kellett érniük három ezüst és öt bronzmedállal.
A férfi egyéni döntőjében a harmadik játszma középéig úgy tűnt, hogy Tóth Gábor meg tudja szakítani a kanizsai sikersorozatot, ám a befejezés nem sikerült. A női egyéniben meglepetésre a serdülőkorú Joó Anett és Ézsiás Kitti ért el dobogós helyezést.

Eredmények:

Férfi egyéni (42): 2. Tóth Gábor, 3. Nózsi Péter és Bogár László, 5. Boros Péter, 9. Barta Ferenc, 10. Takács Zoltán.
Férfi hármas (13): 2. Bogár László, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, 4. Boros Péter, Nózsi Péter, Sipos Péter, 5. Csák Richárd, Krizsán Gábor, Szabó Dávid, Szűcs Gergő, 6. Béki Tamás, Konka Gábor, Konka Péter, 7. Barta Ferenc, Ézsiás Tamás, Fehér János, ifj. Fehér János, Földi Béla, 8. Herczeg Gábor, Kurdi Gábor, Takács Zoltán, 10. Köböl Áron, Tóth Gergő, Tóth Roland, 12. Csák Dávid, Harsányi Zoltán, Nagy László, 13. Gajdos Tibor, Helle Róbert, Vidák Ádám.
Női egyéni (14):

3. Joó Anett és Ézsiás Kitti, 5. Szabó Nóra, 6. Kapás Ágnes, 7. Fehér Judit.

Női hármas (3): 2. Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita, 3. Eperjessy Zsófia, Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett.

 

Megyei diákolimpia Jánoshidán

Jánoshida, 2006. április 27.

Április 27-én négy iskola nyolcvan versenyzőjének részvételével rendezték a III-IV. korcsoport (12-15 évesek) Jász-Nagykun-Szolnok megyei lábtoll-labda diákolimpiáját. Jól szerepeltek az Újszászi Nevelési Központ Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói. Valamennyi versenyszámban ők szerezték meg a bajnoki címet és nagy létszámban jutottak be a május 17-18-án Zánkán sorra kerülő országos döntőbe.

Eredmények:

III. korcsoport
Lány egyéni (10): 1. Viola Vivien, 2. Csontos Aranka, 3. Vágó Henriett.
Lány hármas: 1. Csontos Aranka, Vágó Henriett, Viola Vivien, 3. Dobozi Boglárka, Gulácsi Beatrix, Dobozi Boglárka.
Fiú egyéni (34): 1. Harsányi Zoltán, 3. Pető Tibor és Tóth Gergő, 5. Joó Richárd, 6. Nagy László.
Fiú hármas (11): 1. Harsányi Zoltán, Pető Tibor, Tóth Gergő, 3. Joó Richárd, Kanalas Gábor, Nagy László, 7. Dobozi Györk, Menkó Attila, Vágó Erik, 8. Kanálos Júlió, Prunner Benjámin, Tatár Nagy Róbert.
IV. korcsoport
Lány egyéni (11): 1. Horváth Martina, 2. Joó Anett, 3. Ézsiás Kitti és Eperjessy Zsófia.
Lány hármas (4): 1. Ézsiás Kitti, Horváth Martina, Joó Anett, 2. Eperjessy Zsófia, Kurdi Krisztina, Szőke Viktória.
Fiú egyéni (25): 1. Becskereki Sándor, 3. Csák Dávid és Köböl Áron.
Fiú hármas (8): 1. Becskereki Sándor, Köböl Áron, Tűri Csaba, 2. Alapi Ádám, Csák Dávid, Gajdos Tibor, Kanalas Antal.

 

Harsányi Zoltán Becskereki Sándor

 

2. Lábtoll-labda Kárpát-medence Kupa

Újszász, 2006. április 22-23.

Öt ország - Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia és Montenegró, Ukrajna - magyar csapatai, közel nyolcvan versenyző vett részt április 22-23-án az Újszászon rendezett 2. Lábtoll-labda Kárpát-medence Kupán. A határon túli magyarokat Erdélyből a testvérváros Csíkcsicsó, Felvidékről Királyhelmec, Kárpátaljáról Ungvár, a Vajdaságból Hajdújárás és Királyhalom játékosai képviselték. Magyarországról az A és a B utánpótlás válogatott indult, amelyben Borjád, Cserszegtomaj, Jánoshida, Kisnána, Nagykanizsa, Szepetnek és Újszász legjobb 15-18 éves versenyzői kaptak helyet. Újszászról Bogár László, Boros Péter, Nózsi Péter, Joó Anett, Szabó Nóra, Varga Rita az A, Kovács Adrienn, Makai Gréta és Takács Zoltán a B válogatottba kapott meghívást.

A rendezők - a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztálya - nevében Fehér János köszöntötte a megjelent versenyzőket, vendégeket és érdeklődőket. A Himnusz hangjai után Molnár Péter polgármester az egy nemzethez tartozás, a sport és a barátság jegyében megnyitotta a versenyt.

A csapatok két hármas csoportban kezdték meg a játékot és az ún. EK rendszer szerint hét mérkőzést játszottak egymással.

Eredmények:
Magyarország A-Hajdújárás 7-0, Magyarország A-Ungvár 7-0, Hajdújárás-Ungvár 7-0, Magyarország B-Királyhelmec 7-0, Magyarország B-Csíkcsicsó 7-0, Királyhelmec-Csíkcsicsó 6-1.

A döntőbe jutásért:
Magyarország A-Királyhelmec 7-0, Magyarország B-Hajdújárás 6-1.
5. helyért Csíkcsicsó-Ungvár 5-2.
3. helyért Hajdújárás-Királyhelmec 7-0.

A döntőt a magyar A és B csapat játszotta. Izgalmas, az utolsó mérkőzésig kiélezett küzdelemben az A csapat nyert 4-3-ra.

Eredmények:

Vegyes páros: Bogár László, Szabó Nóra (Újszász)-Nyisztor Zoltán (Borjád), Mile Alexandra (Cserszegtomaj) 15-8, 15-8.
Női egyéni: Joó Anett (Újszász)-Pauk Bianka (Borjád) 10-15, 6-15.
Férfi páros: Boros Péter, Nózsi Péter (Újszász)-Farsang Imre (Cserszegtomaj), Takács Zoltán (Újszász) 15-6, 15-8.
Férfi egyéni: Huszár Emil (Nagykanizsa)-Kleics Dávid 15-17, 5-15.
Női páros: Szarvas Anett (Kisnána), Varga Rita (Újszász)-Mile Alexandra (Cserszegtomaj), Pauk Bianka (Borjád) 11-15, 8-15.
Női hármas: Szarvas Anett (Kisnána), Szabó Nóra, Varga Rita (Újszász)-Kovács Adrienn (Újszász), Menyhárt Anna (Jánoshida), Skornyák Szilvia (Cserszegetomaj) 15-10. 8-15, 15-13.
Nagy izgalmak után egyenlített az A csapat (3-3). Az elsőség a lábtoll-labdázás minden szépségét bemutató férfi hármas mérkőzésen dőlt el. Bogár László, Boros Péter, Nózsi Péter (Újszász)-Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán (Borjád), Takács Zoltán (Újszász) 15-13, 15-10.

A végeredmény:

1. Magyarország A
2. Magyarország B
3. Hajdújárás
4. Királyhelmec
5. Csíkcsicsó
6. Ungvár

Az első nap az eredményhirdetéssel zárult. Az érmeket, serlegeket és az ajándékokat Kaló Istvánné alpolgármester és dr. Baky Endre, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség alelnöke adta át.

A második nap a "nagy indián játékkal" kezdődött. A verseny valamennyi játékosa sorba állt a háló két oldalán, és egyénit játszott. Aki egyszer hibázott, az kiesett. Aki sikeresen visszarúgta a labdát, az a sorvégére állt, és újra próbálkozhatott. Több mint húszpercnyi játék után Farsang Imre (Cserszegtomaj) lett a győztes.

Ezután a sorsolással kialakított férfi és női hármasok versenye következett.

A női hármas győztese: Menyhárt Anna (Jánoshida), Miklósi Bíborka (Csíkcsicsó), Pauk Bianka (Borjád), Szappanos Klaudia (Szepetnek).
A férfiaknál a Bogár László (Újszász), Kistorma András (Hajdújárás), Vasko Péter (Királyhelmec) összeállítású hármas végzett az élen.

A 2. Kárpát-medence Kupa megrendezését Újszász város önkormányzata, Varga László pékmester és a Nemzeti Civil Alap Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma támogatta.

Végeredmény | Hármas mérkőzések eredményei

 

Diákolimpia országos döntő

Nagykanizsa, 2006. április 13.

Április 13-án Nagykanizsán, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tornacsarnokában került sor négy területi selejtező után az V-VI. korcsoport (16-19 évesek) lábtoll-labda diákolimpia országos döntőjére, amely 2006-tól a Fekete Zoltánné emlékverseny nevet viseli, emlékezve a Dr. Mező Ferenc Gimnázium tavaly nyáron balesetben elhunyt testnevelő tanárára, akinek tanítványai eddig tizenegy diákolimpiai bajnoki címet szereztek. A megnyitón Litter Nándor, Nagykanizsa polgármestere és Szermek Zoltán, a középiskola igazgatója köszöntötte a döntőn megjelent 18 iskola 76 versenyzőjét. Litter Nándor polgármester megnyitó beszédében méltatta Fekete Zoltánné testnevelés, sport és a tanítványok iránti példamutató elkötelezettségét.

Az országos döntőn jól szerepeltek a szolnoki (csapataikban sok újszászival) és az újszászi iskolák. Négy arany, négy ezüst és öt bronzérmet hoztak el a Dunántúlról. Az Építőipari Szakközépiskola és a Széchenyi István Gimnázium versenyzői első alkalommal nyertek bajnoki címet.
Az V. korcsoport fiú hármas győztese Krizsán Gábor, Kövesdi Zoltán, Nózsi Péter (Építőipari Szakközépiskola Szolnok), 2. Csák Richárd, Szabó Dávid, Szűcs Gergő (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász), 3. Helle Róbert, Kocsis Sándor, Vidák Ádám (Vörösmarty Mihály Általános Iskola).
Az egyéni győztes Nózsi Péter (Építőipari Szakközépiskola Szolnok), aki két aranyérmével a döntő legeredményesebb fiú versenyzőjének bizonyult. 2. Boros Péter (Verseghy Gimnázium), 3. Takács Zoltán (Kereskedelmi Szakközépiskola Szolnok), 6. Szűcs Gergő, 7. Szabó Dávid, 8. Herczeg Gábor (mind Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász).
Az V. korcsoport lány hármast Joó Tamara, Lukács Kitti, Varga Rita (Széchenyi István Gimnázium Szolnok) nyerte.
Egyéniben Kapás Ágnes (Tiszaparti Gimnázium Szolnok) bizonyult a legjobbnak, 3. Szabó Nóra (Varga Katalin Gimnázium) és Kovács Adrienn (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász).
A VI. korcsoport fiú hármasban 3. Herczeg Gábor, Kurdi Gábor, Tóth Roland (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász), 4. Borsos Péter, Kézér Zsolt, Makai Gréta (Verseghy Gimnázium Szolnok).
Fiú egyéniben 2. Bogár László (Varga Katalin Gimnázium), 5. Kurdi Gábor (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász), 7. Barta Ferenc (Kereskedelmi Szakközépiskola Szolnok).
Lány hármas: 2. Csajbók Judit, Kapás Ágnes, Menyhárt Anna (Tiszaparti Gimnázium Szolnok), 4. Kovács Adrienn, Lipcsei Nikolett, Varga Klára (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász).

Képek az eseményről

Fotó: Budavölgyi Kálmán, Tóth Gábor

A teljes eredménylista

 

Ranglista verseny

Újszász, 2006. április 8.

Öt egyesület hetvenkét versenyzője indult április 8-án Újszászon, a Tavaszi Kupán, a 2006. évi ranglista-versenysorozat III. fordulójában. A résztvevők férfi és női hármasban, férfi és női párosban küzdöttek az érmekért és a ranglista pontokért. A férfi versenyszámokban és a női hármasban Nagykanizsa és Újszász játszotta a döntőt. Mindhárom döntőt a nagykanizsaiak nyerték. A Boros Péter, Nózsi Péter, Sipos Péter összeállítású hármas nehezen viselte a játékvezetői tévedéseket, és a második játszmára teljesen szétesett. Meg kellett elégedniük a második hellyel. A Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita női csapat biztatóan játszott. Játszmát raboltak az Európa-bajnok kanizsaiaktól, de nyerni még nem tudtak. A férfi páros döntőjében az Ézsiás Tamás-Tóth Gábor páros új játékelemmel próbálkozott. Az első játszmában igen jól sikerültek Tóth Gábor ollózásai. Ez a ponterős rúgás szoros első játszmát eredményezett. A második játszmában már nem ment ilyen jól, és könnyedén nyert a Balikó-Hartai nagykanizsai páros. A női páros fináléjában a cserszegtomajiak ellen a negyedik aranyérmet is megszerezte Nagykanizsa.

Az újszászi eredmények:

Férfi hármas (14): 2. Boros Péter, Nózsi Péter, Sipos Péter, 3. Bogár László, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, 4. Herczeg Gábor, Kurdi Gábor, Takács Zoltán, .6. Béki Tamás, Konka Gábor, Konka Péter, 7. Ézsiás Tamás, ifj. Fehér János, Földi Béla, 8. Csák Richárd, Krizsán Gábor, Szabó Dávid, Szűcs Gergő, .10. Hartyányi Dániel, Juhász István, Kis Német Péter, 11. Becskereki Sándor, Fehér János, Tóth Roland, 13. Gajdos Tibor, Harsányi Zoltán, Vidák Ádám, 14. Kovács Szilárd, Nagy Gábor, Sipos Ádám.

Férfi páros (19): 2. Ézsiás Tamás, Tóth Gábor, 3. Boros Péter, Nózsi Péter,.5. Bogár László, Kézér Zsolt, 6. Kurdi Gábor, Takács Zoltán, .10. Ifj. Fehér János, Herczeg Gábor.

Női hármas (7): 2. Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita, .5. Ézsiás Kitti, Horváth Martina, Joó Anett, 6. Fehér Judit, Harsányi Judit, Kovács Adrienn, Varga Klára, 7. Eperjessy Zsófia, Gazdag Viktória, Szőke Viktória.

Női páros (13): 3. Szabó Nóra, Varga Rita, 5. Fehér Judit, Kapás Ágnes, .7. Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, 8. Horváth Martina, Joó Anett, 10. Kovács Adrienn, Makai Gréta.

Képek az eseményről

Tavaszi Kupa Ranglista Verseny eredménytáblázata

 

Jó eredmények Nyárlőrincen

Nyárlőrinc, 2006. március 25.

Március 25-én Nyárlőrincen 5 egyesület 72 gyermek és serdülő versenyzőjének részvételével országos utánpótlás versenyt rendeztek. Az újszásziak jól szerepeltek. Öt arany, hat ezüst és hét bronzéremmel tértek haza. A legjobb eredményeket a gyermek fiúk és a serdülő lányok érték el. Egyénileg kiemelkedő teljesítményt nyújtott Pető Tibor és Joó Anett. Ők két versenyszámban is győzni tudtak.

A gyermek korcsoport eredményei:

Fiú egyéni (25): 1. Pető Tibor, 3. Joó Richárd és Tóth Gergő, 6. Harsányi Zoltán, 8: Nagy László.

Fiú hármas (8): 1. Harsányi Zoltán, Pető Tibor, Tóth Gergő, 2. Joó Richárd, Kanalas Gábor, Nagy László, 7. Balogh Róbert, Kanalas Dániel, Vidák Róbert, 8. Kanálos Júlió, Prunner Benjámin, Tatár Nagy Róbert, Vidák László.

Lány egyéni (10): 2. Viola Vivien, 3. Vágó Henriett és Csontos Aranka.

Lány hármas (3): 2. Csontos Aranka, Vágó Henriett, Viola Vivien.

A serdülő korcsoport eredményei.

Fiú egyéni (20): 1. Tóth Roland, 2. Becskereki Sándor, 3. Köböl Áron, 7. Csák Dávid.

Fiú hármas (7): 2. Becskereki Sándor, Kanalas Antal, Köböl Áron, Tóth Roland, 5. Alapi Ádám, Csák Dávid, Gajdos Tibor.

Lány egyéni (11): 1. Joó Anett, 2. Gazdag Viktória, 3. Ézsiás Kitti és Horváth Martina, 5. Szőke Viktória, 7. Eperjessy Zsófia.

Lány hármas (3): 1. Ézsiás Kitti, Horváth Martina, Joó Anett, 2. Eperjessy Zsófia, Földi Kinga, Gazdag Viktória, Szőke Viktória.

Újszász csapata

Újszász csapata

 

Alfa Top Sport Kupa

Nagykanizsa, 2006. március 18.

Március 18-án Nagykanizsán folytatódott a 2006. évi felnőtt ranglistaverseny-sorozat. A második fordulóban, az Alfa Top Sport Kupán hat egyesület százkét versenyzője lépett pályára. A hazaiak minden aranyérmet otthon tartottak. Az újszásziaknak nem ment olyan jól, mint az első fordulóban Jánoshidán. Két ezüst és három bronzéremmel kellett beérniük. Folytatódott a fiatalabb játékosok előretörése. Figyelemre méltó Boros Péter és Nózsi Péter párosban elért második helyezése.

Eredmények:

Férfi hármas (19): 3. Bogár László, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (két forduló után ők állnak a ranglista élén), 4. Boros Péter, Nózsi Péter, Sipos Péter, 5. Béki Tamás, Kisnémet Péter, Konka Gábor, Konka Péter, 6. Herczeg Gábor, Kurdi Gábor, Takács Zoltán, ... 8. Csák Richárd, Krizsán Gábor, Szabó Dávid, Szűcs Gergő, 9. Ézsiás Tamás, Fehér János, ifj. Fehér János, Földi Béla, ... 12. Becskereki Sándor, Köböl Áron, Tóth Gergő, Tóth Roland, ... 14. Kocsis Sándor, Kövesdi Zoltán, Vidák Ádám, ... 16. Kovács Szilárd, Nagy Gábor, Sipos Ádám.

Férfi páros (32): 2. Boros Péter, Nózsi Péter, 3. Ézsiás Tamás, Tóth Gábor, 5. Bogár László, Kézér Zsolt, 6. Kurdi Gábor, Takács Zoltán, ... 9. Csák Richárd, Szabó Dávid, 10. Konka Péter, Sipos Péter, ... 13. ifj. Fehér János, Herczeg Gábor, 15. Béki Tamás, Kisnémet Péter, 16. Becskereki Sándor, Tóth Roland.

Női hármas (10): 2. Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita, 5. Harsányi Judit, Kovács Adrienn, Varga Klára.

Női páros (16): 3. Szabó Nóra, Varga Rita, 5. Harsányi Judit, Varga Klára, 6. Kovács Adrienn, Makai Gréta.

A harmadik forduló április 8-án Újszászon lesz.

Az újszászi érmesek

Az újszászi érmesek

Fotó: ifj. Fehér János

 

Megyei lábtoll-labda diákolimpia

Újszász, 2006. március 13.

Március 13-án az újszászi tornacsarnokban 15 iskola 59 tanulója indult az V-VI. korcsoport Jász-Nagykun-Szolnok megyei lábtoll-labda diákolimpiáján. A szolnoki középiskolák csapataiban sok újszászi játszott. Legeredményesebben a két-két aranyérmet begyűjtő szolnoki Építőipari Szakközépiskola, a szolnoki Tiszaparti Gimnázium és az újszászi Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola szerepelt. Egyénileg Nózsi Péter (Építőipari Szakközépiskola), Kapás Ágnes (Tiszaparti Gimnázium) nyújtotta a legjobb teljesítményt. Ők hármasban és egyéniben is nyertek. Az egyéni versenyek első nyolc, a csapatversenyek első hat helyezettje bejutott az április 13-14-én Nagykanizsán sorra kerülő országos döntőbe.

Az újszászi résztvevőket érintő eredmények:

V. korcsoport:

Fiú hármas (4): 1. Krizsán Gábor, Kövesdi Zoltán, Nózsi Péter (Építőipari Szakközépiskola Szolnok), 2. Csák Richárd, Szabó Dávid, Szűcs Gergő (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász), 3. Helle Róbert, Kocsis Sándor, Vidák Ádám (Vörösmarty Általános Iskola Újszász).

Fiú egyéni (21): 1. Nózsi Péter (Építőipari Szakközépiskola Szolnok), 2. Takács Zoltán (Kereskedelmi Szakközépiskola Szolnok), 3. Szabó Dávid (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász) és Boros Péter (Verseghy Ferenc Gimnázium Szolnok).

Lány egyéni (11): 1. Kapás Ágnes (Tiszaparti Gimnázium Szolnok), 2. Szabó Nóra (Varga Katalin Gimnázium Szolnok), 3. Makai Gréta (Verseghy Ferenc Gimnázium Szolnok) és Varga Rita (Széchenyi Gimnázium Szolnok), 5. Kaló Krisztina (Sipos Orbán Szakiskola Szolnok).

VI. korcsoport:

Fiú hármas (8): 1. Farkas Nándor, Herczeg Gábor, Kurdi Gábor, Tóth Roland (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász), 2. Boros Péter, Kézér Zsolt, Makai Gréta (Verseghy Ferenc Gimnázium Szolnok), 3. Bogár László, Szabó Nóra (Varga Katalin Gimnázium Szolnok), 4. Barta Ferenc, Budai Attila, Takács Zoltán (Kereskedelmi Szakközépiskola Szolnok), 5. Joó Tamara, Sipos Ádám, Varga Rita (Széchenyi Gimnázium Szolnok), 6. Nagy Gábor (Ruhaipari Szakközépiskola Szolnok), 7. Czakó Tamás, Ignácz Róbert, Kovács Szilárd (Pálfy János Szakközépiskola Szolnok), 8. Sebők Roland, Szabó András, Szurmai Tibor, Varga Krisztián (Újszászi Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász).

Fiú egyéni (16): 1. Bogár László (Varga Katalin Gimnázium Szolnok), 2. Barta Ferenc (Kereskedelmi Szakközépiskola Szolnok), 3. Kurdi Gábor (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász) és Konka Gábor (Vásárhelyi Pál Szakközépiskola Szolnok).

Lány hármas (4): 1. Kapás Ágnes (Tiszaparti Gimnázium Szolnok), .3. Kovács Adrienn, Lipcsei Nikolett, Varga Adrienn, Varga Klára (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász).

Lány egyéni (9): 1. Varga Adrienn (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász), 3. Varga Klára (Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola Újszász).

A teljes eredménylista

Képek az eseményről

 

Biztató kezdés Jánoshidán

Jánoshida, 2006. március 4.

8 egyesület 85 versenyzője lépett pályára március 4-én Jánoshidán, a 10. Jubileumi felnőtt ranglista versenyen. A résztvevők megemlékeztek a tíz évvel ezelőtti versenyről. Volt születésnapi torta is. A rövid megemlékezés után a 2005. év legjobbjainak díjazása következett, akiknek Veres Pál, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke adta át a szép díjakat. Három korcsoportban újszásziak bizonyultak a legjobbnak.

2005-ben az év lábtoll-labdázói: Budavölgyi Veronika (Nagykanizsa ZDSE) és Hartai Attila (Nagykanizsa ZDSE).
A legjobb ifjúságiak: Végh Dóra (Nagykanizsa ZDSE) és Balikó Attila (Nagykanizsa ZDSE).
A legjobb serdülők: Szabó Nóra (Újszászi VVSE) és Boros Péter (Újszászi VVSE).
A legjobb gyermek versenyzők: Joó Anett (Újszászi VSE) és Köböl Áron (Újszászi VVSE).
A legjobb szeniorok: Nagy Zoltánné (Újszászi VVSE) és Fehér János (Újszászi VVSE).

Biztatóan kezdték az évet az Újszászi VVSE felnőtt és ifjúsági korú versenyzői. Ugyan az utánpótlás két héttel korábbi hét aranyérmét nem tudták megismételni, de egy arany, három ezüst és két bronzérmük jó kezdésnek minősíthető. A verseny a férfi hármas kivételével a várakozásnak megfelelően alakult.
A női hármast (9 induló) Budavölgyi Veronika, Gozdán Ágota, Végh Dóra (Nagykanizsa ZDSE) nyerte. 2. Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita,. 4. Harsányi Judit, Kasza Eszter, Varga Klára.
Női egyéniben nagykanizsaiak játszották a döntőt. A végeredmény (21): 1. Budavölgyi Veronika (Nagykanizsa ZDSE), 2. Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZDSE), . 8. Varga Klára.
A férfi hármasban felborult a papírforma. A sérült Malik Andrást nélkülöző ranglistavezető Kisnána veszített az újszásziak Csák Richárd, Krizsán Gábor, Szabó Dávid, Szűcs Gergő összeállítású csapata ellen, és nem jutott a legjobb négy közé. Hasonló sorsra jutott a ranglista második nagykanizsai csapat is. Ők az egyre jobban játszó borjádiaktól kaptak ki. Az elődöntőben Borjádnak még nehéz ellenfél volt a Tóth Gábor vezette legjobb újszászi trió. A Kisnánát búcsúztatók sem jutottak klubtársaik ellenében a döntőbe. Régen fordult már elő, hogy a döntőt két újszászi hármas játszotta. A rutinosabb formáció nyert. Végeredmény (16): 1. Bogár László, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Boros Péter, Nózsi Péter, Sipos Péter (Újszászi VVSE), . 4. Csák Richárd, Krizsán Gábor, Szabó Dávid, Szűcs Gergő, .6. Béki Tamás, Konka Gábor, Konka Péter, ..8. Barta Ferenc, Ézsiás Tamás, Fehér János, ifj. Fehér János, Földi Béla, 9. Herczeg Gábor, Kurdi Gábor, Takács Zoltán, . 11. Helle Róbert, Kocsis Sándor, Kövesdi Zoltán, Vidák Ádám, 12. Alapi Ádám, Köböl Áron, Tóth Gergő, Tóth Roland.
Férfi egyéniben (45 induló) nehéz és szoros mérkőzések után Hartai Attila (Nagykanizsa ZDSE) nyert. 2. Tóth Gábor, 3. Nózsi Péter és Bogár László, . 8. Boros Péter.

 

Ranglisták

Magyar Lábtoll-labda Szövetség

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség közé tette a 2005. év minden versenyének eredményeit összesítő ranglistáit. A ranglisták élcsoportjában szereplő újszásziak:

Férfi felnőtt: 2. Tóth Gábor, 4. Ézsiás Tamás, 9. Bogár László, 10. Boros Péter, 11. Nózsi Péter,
12. Béki Tamás.
Férfi ifjúsági: 3. Ézsiás Tamás, 4. Bogár László, 5. Nózsi Péter, 6. Boros Péter, 8. Béki Tamás,
10. Konka Gábor, 11. Konka Péter, 12. Kézér Zsolt.
Serdülő fiú: 1. Boros Péter, 2. Herczeg Gábor, 3. Becskereki Sándor, 5. Szűcs Gergő,
6. Tóth Roland, 9. Helle Róbert, 10. Vidák Ádám, 12. Gajdos Tibor.
Gyermek fiú: 1. Köböl Áron, 2. Gajdos Tibor, 3. Tóth Gergő, 4. Csák Dávid, 5. Alapi Ádám,
7. Joó Richárd, 8. Sebők Richárd, 9. Pető Tibor, 10. Harsányi Zoltán.
Szenior férfiak: 1. Fehér János, 3. Nagy Zoltán, 6. Tóth László, 7. Tóth István, 9. Szűcs Pál.
Női felnőtt: 3. Varga Klára, 4. Varga Adrienn, 6. Kapás Ágnes, 7. Harsányi Judit, 8. Varga Rita,
9. Szabó Nóra.
Női ifjúsági: 3. Varga Klára, 4. Varga Adrienn, 5. Kapás Ágnes, 6. Varga Rita, 7. Szabó Nóra,
12. Joó Anett.
Serdülő lány: 1. Szabó Nóra, 2. Makai Gréta, 3. Joó Anett, 4. Gazdag Viktória, 5. Horváth Martina,
6. Ézsiás Kitti, 8. Eperjessy Zsófia, 9. Molnár Viktória, 10. Sándor Edina,
11. Szőke Viktória.
Gyermek lány: 1. Joó Anett, 2. Horváth Martina, 3. Ézsiás Kitti, 4. Csontos Aranka,
5. Szőke Viktória, 6. Viola Vivien, 7. Vágó Henriett, 8. Kurdi Krisztina.
Szenior nők: 1. Nagy Zoltánné, 3. Szabó Imréné, 4. Fehérné Szekeres Zsuzsanna,
5. Tóth Lászlóné, 6. Tóth Istvánné.

 

Jól kezdett az utánpótlás

Jánoshida, 2006. február 18.

Február 18-án 5 egyesület 84 gyermek és serdülő versenyzőjének részvételével rendezték Jánoshidán az idénynyitó jubileumi verseny első részét. 1996. február 24-én került sor az első jánoshidai lábtoll-labda versenyre. Azóta minden év februárjában Jánoshida a hivatalos idénynyitó házigazdája. A tizedik találkozón az Újszászi VVSE utánpótlása szerepelt a legeredményesebben. A lehetséges nyolc aranyéremből hetet megszereztek. A nyolcadik arany a serdülő fiú hármasban győztes nagykanizsaiaké lett. Ez az arany is megnyert első játszma és a másodikban 12-8-as vezetés után csúszott ki Becskereki Sándor, Köböl Áron és Tóth Roland kezéből, akik az egyéniben aztán visszavágtak a kanizsaiaknak. Kiemelkedően szerepelt Horváth Martina, Tóth Gergő és Vágó Henriett, mindhárman két-két aranyérmet szereztek. Ügyesen játszottak az első versenyes kezdők is.
Eredmények: Gyermek fiú egyéni (33): 1. Tóth Gergő, 2. Pető Tibor, 3. Joó Richárd, 8. Harsányi Zoltán. Gyermek fiú hármas (10): 1. Harsányi Zoltán, Pető Tibor, Tóth Gergő, 4. Joó Richárd, Dobozi Györk, Kanalas Gábor, Nagy László, 9. Balogh Róbert, Kanalas Dániel, Menkó Attila, 10. Kanálos Júlió, Prunner Benjámin, Tatár Nagy Róbert. Gyemek lány egyéni (6): 1. Vágó Henriett, 2. Viola Vivien, 3. Csontos Aranka. Gyermek lány hármas (2): 1. Csontos Aranka, Vágó Henriett, Viola Vivien. Serdülő fiú egyéni (34): 1. Becskereki Sándor, 3. Köböl Áron, 7. Tóth Roland. Serdülő fiú hármas (10): 2. Becskereki Sándor, Köböl Áron, Tóth Roland, 3. Alapi Ádám, Csák Dávid, Gajdos Tibor, Sebők Richárd. Serdülő lány egyéni (11): 1. Horváth Martina, 2. Joó Anett, 3. Ézsiás Kitti és Gazdag Viktória, 8. Szőke Viktória. Serdülő lány hármas (4): 1. Ézsiás Kitti, Horváth Martina, Joó Anett, 2. Csontos Aranka, Gazdag Viktória, Szőke Viktória.
Március 4-5-én ranglista verseny keretében a felnőttek folytatják Jánoshidán. Ekkor kerül majd sor a 2005. év legjobbjainak díjazására és a 2005. évi ranglista végeredményének kihirdetésére. Lesznek újszászi díjazottak is.

Fehér János

A teljes eredménylista

Az újszászi csapat

 

Molnár Mihály emléktorna

Szolnok, 2006. január 7.

Január 18-án lett volna 50 éves Molnár Mihály, a Szolnok TV riportere. A tavaly ősszel elhunyt kollégájukra focitornával emlékeztek munkatársai. A tornára olyan csapatokat hívtak meg, amelyekben Misihez valamilyen módon -munka, sport, barátság- közelállók játszottak. Meghívást kaptak az újszászi lábtoll-labdázók is. Molnár Mihály sokat tett a lábtoll-labdázás népszerűsítéséért. Sokszor tudósított a sportág újszászi eseményeiről, az újszászi lábtoll-labdázók eredményeiről. Január 7-én Szolnokon a Körcsarnokban rendezett tornán négy csapat lépett pályára: a Sportcentrum, az Újságírók, a Szolnok TV és a Lábtoll-labdázók. A Lábtoll-labdázók összeállítása: Dombai, András-Sipos Péter, Juhász István, Kézér Zsolt, Hartyányi Dániel, Nózsi Péter. Csere: Barta Ferenc, Fehér János, Kovács Szilárd. Az első mérkőzésen a Sportcentrum volt az ellenfél. A hazai pályán játszó, a későbbi tornagyőztes szoros mérkőzésen 2-1-re nyert. Az újszászi gólt Hartyányi Dániel szerezte. Jól kezdett a lábtoll-labdázók csapata a második mérkőzésen. Nózsi Péter góljával megszerezte a vezetést az Újságírók ellen. A sok kihagyott helyzet után az Újságírók 2-1-re fordítottak. Sipos Péter góljával sikerült kiegyenlítetni, a döntetlent azonban nem sikerült megtartani, mert egy ide-oda pattogó labda az elmélázó Dombai mellett a hálóba került. Az elszalasztott pontszerzés után a harmadik helyért játszott mérkőzésen sikerült nyerni. Lábtoll-labdázók-Szolnok TV 4-0 (0-0). Góllövők: Barta Ferenc, Hartyányi Dániel, Nózsi Péter, Sipos Péter.
Sokkal jobban tudtunk volna a győzelemnek örülni, ha a mérkőzés után Misi megkérdezhette volna, hogy vagytok megelégedve az eredményetekkel?

Molnár Mihály (1956-2005)

A Molnár Mihály emléktornán résztvevő lábtoll-labdázók.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.