A férfiaknál újszászi, a hölgyeknél cserszegtomaji győzelmekkel zárult a Kanizsa Kupa.

Ami ez esetben azt jelentette, hogy az újszászi Herczeg Gábor és Tóth Gábor, valamint a Nagykanizsáról Cserszegtomajra igazolt Balogh Eszter és Kunics Réka is két-két aranyéremmel zárta a rangos viadalt.

Bár magukhoz képest meglehetősen visszafogottan kezdtek az újszásziak – ebben a kora hajnali kelés és a hosszú utazás okozta fáradtság is közrejátszhatott –, a legjobb négybe jutás egyik férficsapatuknak sem okozott különösebb gondot.

Az elődöntőben viszont a kanizsaiak második számú csapata (Farkas Balázs, Horváth Gergő, Huszár Emil) alaposan ­próbára ­tette a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású kvartettet, amely csak döntő játszmában tudta kivívni a továbbjutást, 21–18, 20–22, 25–23.

Az újszásziakra a fináléban a házigazdák első számú alakulata várt, amely a négy között a szintén újszászi Csák Dávid, Farkas Balázs, Kanalas Re­nátó formációt ejtette ki 21–18, ­21–13-as eredménnyel.

A döntő rendkívül kiélezett küzdelmet hozott, és hiába vezettek sokáig a mieink a nyitójátszmában, végül három ponttal elbukták azt. A másodikban rendezték a soraikat, ezáltal kiegyenlítettek, és újfent következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma.

Amilyen simának tűnt, olyannyira szoros lett, hiszen az újszásziak már 11–4-re és 16–10-re is vezettek, de az ellenfelük innen is tudott fordítani. Becskereki azonban a legjobbkor villant meg, az egyenlítő labdamenetben például ötször sáncolta vissza a kanizsaiak próbálkozásait, majd ő talpalt kétszer is védhetetlenül.

19–18-as állásnál Tóth Gábor ászt szervált, amit egy újabb hazai pont követett, majd Herczeg Gábor bevágta a huszonegyediket, ami győzelmet ért, 18–21, 21–17, 21–19.

A párosok mezőnyét is az Újszász és a Nagykanizsa dominálta, ám az újabb egymás elleni döntő nem jött. Ehelyett két újszászi duó mérkőzött meg az aranyéremért, aminél jobbat nem is kívánhattunk volna.

A négy között ugyanis a Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszász) páros a Baranyai Benett, Horváth Gergő (Nagykanizsa) kettőst 24–22, 21–17-re, míg a Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszász) duó a Farkas Balázs, Takács Endre (Nagykanizsa) párost verte 11–21, 21–17, 21–19-re.

A fináléban a rutin diadalmaskodott a fiatalsággal szemben, vagyis a Herczeg–Tóth kettős 21–10, 21–11-re győzött a Farkas–Kökény páros ellenében.

A hölgyek csapatversenyét a nemrégiben jócskán megerősödött Cserszegtomaj (Balogh Eszter, Kunics Réka, Sillinger Zsanett) nyerte, miután a fináléban a 18–21, 21–16, 21–16 arányban jobbnak bizonyult a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összetételű újszászi együttesnél.

Bronzmérkőzés: Buki Napsugár, Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer)–Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Hornyák Erzsébet (Újszász) 15–12, 11–15, 16–14.

Párosban szintén a Balogh Eszter, Kunics Réka (Cserszegtomaj) kettős végzett az élen. A „változatosság” kedvéért a döntőben a Győrfi Barbara­, Vachal Krisztina (Újszász) duót múlták felül 21–12, ­21–19-re.

Írta: Pabar Gyula

Forrás: szoljon.hu

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.