A hagyományos újszászi ranglistaversennyel kezdték az évadot a felnőtt lábtoll-labdázók.

A mérkőzések megkezdése előtt vehették át díjaikat Veres Pál szövetségi elnöktől az elmúlt év legjobbjai. Az éves versenyszámonkénti összesítésben a hétből hatban az Újszászi VVSE játékosai bizonyultak a 2017-es esztendő legjobbjának.

Herczeg Gábor négy, míg Vachal Krisztina két számban végzett az élen. Az újszásziak az első helyeken kívül még két ranglista második és négy harmadik helyezést is elkönyveltek.

 

Kitettek magukért az újszászi versenyzők
Fotós: Fehér János

 

A tavalyi év legjobb játékosainak díjazásában Herczeg Gábor érdemelte ki az év legjobb játékosa címet. Kanalas Renátó és Vachal Krisztina legjobb ifjúságiként, Kovács Márton legjobb serdülőként, Kökény Martin legjobb gyerekversenyzőként, Tóth Gábor, Tánczos Krisztina legjobb szeniorként állhatott a dobogón.

A díjkiosztót követően 96 résztvevővel megkezdődött a játék. A férfiaknál továbbra is az újszásziak uralták a mezőnyt. Herczeg Gábor nyerte az egyénit. Sőt, Gabi a Becskereki Sándor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapatot is győzelemre vezette.

A második számú újszászi gárda – Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely, Takács Zoltán – a harmadik helyet szerezte meg. Az egyéniben Herczeg Gábor könnyedén nyert.

A legszorosabb mérkőzést a döntőben Tóth Gáborral vívta, aki az elmúlt évben nem egyénizett, és most egy év szünet után, 15 kilóval (!) könnyebben, egészen jól mozgott.

Az ifjúsági Kanalas Renátó a bronzérmet szerezte meg. Kellemes meglepetést szerzett hatodik helyével a serdülőkorú Kökény Martin. A hölgyeknél az elmúlt évben még nagykanizsai színekben versenyző, a tavalyi év legjobb játékosa, Kunics Réka Cserszegtomajra igazolt, és mindjárt két első helyet nyert új klubjának.

A csapatdöntőben könnyedén verték a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina újszászi triót. A Csák Vivien, Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet, Kaszonyi Viktória összeállítású Újszász II. együttese pedig a negyedik helyen végzett.

Egyéniben a vendéglátók nem bírtak Kunics Rékával, aki előbb az elődöntőben Farkas Lilla, majd a döntőben Vachal Krisztina ellen diadalmaskodott.

Írta: Varga Csaba

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.