Továbbra is az ország legjobbjai közé tartoznak az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói, akik a három aranyérem mellett számos dobogós helyezést is szereztek a saját rendezésű, 22. felnőtt országos bajnokságon, a DÁD 2002 Vasútépítő Kft. Kupán.

Kezdjük a hölgyek versenyével. Csapatban meglepetésre a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású újszászi együttes nyert az esélyesebb nagykanizsaiak előtt.

A döntő első játszmájában jól kezdtek az újszásziak, 8–3-ra elhúztak. Farkas Lilla jól sáncolt, és a támadásokból is kivette a részét, Vachal Krisztina ponterősen talpalt, Győrfi Barbara jó szedéseivel és pontos feladásaival segítette a csapatot.

A kanizsaiak mindent megtettek a felzárkózásért, 15–13-ra feljöttek, de innen ismét jól működött az újszászi gépezet, és 21–15-tel megvolt az első játszma. A második szett szoros volt, hol az egyik csapat vezetett egy ponttal, hol a másik. A végjátékban Vachal Krisztina talpalásai aranyat értek, 21–19.

A bronzmeccsen az Ézsiás Kitti, Ézsiás Fanni, Joó Anett, Vágó Henriett összeállítású, második számú újszászi csapat az első játszma megnyerése után a másodikban nyolc pont előnyről vesztett Pusztaszer ellen. A harmadik játszmára sem tudtak újítani, ezzel elúszott a bronzérem.

A férfiaknál az őszi versenyeken gyengélkedő Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összetételű újszászi gárda összekapta magát, és játszmaveszteség nélkül, zsinórban negyedik bajnokságát nyerte.

Az elődöntőben jó játékkal, két szettben visszavágtak szeptemberi vereségükért a Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergő (Nagykanizsa) triónak. A döntőben is nagykanizsai ellenfelük volt, de a Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállítású dunántúli csapat sem tudta megállítani őket.

 

Az Újszászi VVSE négyszeres országos bajnokcsapata: Tóth Gábor (balról), Becskereki Sándor, Herczeg Gábor és Kézér Zsolt)

 

Az első játszmát könnyedén (21–13), a másodikat szoros küzdelemben (22–20) nyerték a hazaiak. Becskereki Sándor remekül sáncolt, volt, hogy egy labdamenetben hatszor ment vissza róla a labda, mellette Herczeg Gábor és Tóth Gábor ponterősen talpalt. A harmadik helyért játszott mérkőzésen Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely és Takács Zoltán nem bírt a kanizsaiakkal.

Az egyéni viadalokban az esélyesek – Herczeg Gábor és Kunics Réka (Nagykanizsa) – lettek a bajnokok. Ugyan Herczegre a döntőben alaposan ráijesztett a különleges csúcsot tartó Tóth Gábor, és játszmát rabolt tőle.

Azt tudni kell, hogy Tóth az egyetlen versenyző, aki mind a huszonkét országos bajnokságon egyéniben és csapatban is pályára lépett.

Rajta kívül ifjú Fehér János és idősebb Fehér János huszonkétszeres résztvevők, akik több egyéni versenyt is kihagytak az elmúlt időszakban. Herczeg Gábor immár 25-szörös honi bajnoknak mondhatja magát, ezzel kiérdemelte az örökös bajnoki címet.

A női egyéni versenyszámot könnyedén nyerte a nagykanizsai Kunics Réka. Csak a döntő első játszmájában tudta őt megszorítani a jól játszó Vachal Krisztina, mellette Ézsiás Fanni bronzérme az újszászi utánpótlás újabb szép eredménye.

Varga Csaba

Forrás: www.szoljon.hu

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.