A TÁMOP 6.1.2 EGÉSZSÉGNEVELÉSI PÁLYÁZAT fenntartási részeként az Újszászi 4H Egyesület, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség valamint iskolánk, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola idén immár harmadik alkalommal rendezte meg a leendő első osztályos kisdiákoknak Gólyatábor elnevezésű programját 2017. augusztus 28-31-ig.

A nyár utolsó hetében „kisgólyáink” számtalan érdekesebbnél érdekesebb játékos, ügyességi, mókás feladatot hajtottak végre.

Közösen gyümölcssalátát, sonkatekercseket és egészséges szendvicseket készítettek, amit a tízórai idején jóízűen el is fogyasztottak.

Sportoltak, tornáztak, vetélkedtek, szaladgáltak, és a nap végére jól elfáradtak.

A gyerekek a leendő elsős tanító nénikkel – Bartáné Mucza Tünde, Kurdiné Tóth Melinda, Szabó Eszter és Lénártné Kontor Barbara tanító nénikkel - megismerkedtek, belekóstolhattak az iskolai életbe. A délutáni munkafoglalkozásokon színeztek, kreatív alkotásokat készítettek.

A hét csúcspontja, a csütörtök délelőtti kirándulás volt. Csoportosan ellátogattak a településünkön lévő Gerendás Ökotanyára, ahol bepillanthattak az állattartás, a hagyományos gazdálkodási formák rejtelmeibe. A házigazdák képviseletében – Dobozi Bogi és Szacsi bácsi - házi baracklekváros kiflikarikákkal és frissítővel kedveskedtek a gyerekeknek.

A gyerekek a tábor ideje alatt sok mindent megtanultak, sok hasznos tapasztalatot szereztek. Megismerték az iskolát, a tanító néniket, a konyhás néniket, felfedezték saját tantermüket, megismerték az ebédlői, a tornacsarnoki szabályokat - ezért remélem, hogy szeptember 1-jén boldogan, félelmek nélkül léptek be iskolánk kapuján.

Bízom benne, hogy ezek a felhőtlen, vidám napok hozzásegítették a „kisgólyáink” könnyebb beilleszkedését az iskolás életbe.

A gyerekek nevében köszönetet mondok Dobozi Róbertnek, hogy lehetővé tette, hogy diákjaink ellátogathattak a Gerendás Ökotanyára.

Köszönöm minden segítőnek, kollégámnak az aktív közreműködést!

Jövőre, következő táborunkba is várjuk nagy szeretettel leendő diákjainkat!

Pomázi Melinda
Újszászi 4H Egyesület elnöke

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Gonda Adrienn

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.