Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 809

Negyedik helyen végzett a nemzetek versenyében az idei lábtoll-labda világbajnokságon Magyarország. A viadalnak Hong Kong adott otthont

A magyar lábtoll-labda-válogatott - soraiban több újszászival - négy negyedik és három ötödik hellyel zárta a hongkongi világbajnokságot. A nemzetek közötti versenyben legjobb európai csapatként a negyedik helyen végzett, Vietnam, Kína és Hongkong áll előtte a rangsorban.

 

 

"Vietnám 5 aranyat és 2 ezüstérmet, Kína 2 aranyat és 5 ezüstöt, Hong Kong 4 bronzot, Makaó 2 bronzot és Németország nyert férfi párosban bronzérmet, de a pontversenyben Németországot hat ponttal megelőztük, tehát az európai vezető szerep továbbra is a mieink." - mondta Fehér János a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára.

A két negyedik hely közül kettőt egyéniben szereztek a magyarok. A válogatott legfiatalabb tagja, a 15 éves Vachal Krisztinától bravúr volt, hogy eljutott a bronzmeccsig, ott a 2007-es világbajnoktól kapott ki. A férfiaknál Herczeg Gábor is éremért játszott, de a hazai versenyzőtől két játszmában kikapott, így nem védte meg bronzérmét.

"A hazai pálya előnye is közrejátszott, a hazai szurkolók buzdítása többet jelentett nekik. Reménykedem, hogy a következő világbajnokságon újra vissza tudom ezt a titulust szerezni." - mondta Herczeg Gábor.

A vegyes párosban is Hongkong volt az ellenfele a magyaroknak, és ismét nyert a házigazda, a Tóth Gábor, Kunics Réka duó az első szettben csak minimális különbséggel kapott ki, a másodikban viszont már nagyobb lett a hazai fölény. A férfi párost - Tóth Gábort és Herczeg Gábort - is a legjobb négybe várták előzetesen, de a nehéz csoportjukban három vereséget is szenvedtek, az alsóházban már hozták a meccseiket, így ötödikek lettek.

"Ott fizetett játékosok vannak, mi hobbi szinten űzzük ezt a sportot. Hong Kong közelebb van Kínához, többet tudnak edzeni és megfelelő mennyiségű versenyt is tudnak velük játszani." - mondta Tóth Gábor.

A női páros is nehéz ágat kapott, a németeket legyőzték, de három ázsiai egységtől ki kaptak, így ők is csak az ötödik helyért játszhattak. Két győzelemmel ez össze is jött nekik. A női csapat soraiban Farkas Lillával a csoportselejtezőben két meccset megnyert, mielőtt kikapott Vietnamtól. Így a négy közé jutásért játszhatott, de Makaót nem tudta megverni szoros meccsen. Az alsó ágon azonban újabb győzelmek következtek, ami ötödik helyet ért.

"Nagyon izgalmas volt olyan csapatok játszani, akik nagyon régóta játsszák ezt a sportot. Másabb volt ellenük játszani, mint a magyar csapatok ellen és nagyon nagy élmény volt mindannyiunk számára ez." - mondta Farkas Lilla.

A férfi csapat a papírformát igazolva bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a későbbi világbajnok Vietnamtól kapott ki, majd a bronzmeccsen is nagy különbségű vereséget szenvedett Hongkongtól.

Forrás: www.szolnoktv.hu

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.